5+1 ajándékötlet utolsó pillanatra

Ugye önnek is ismerős az az érzés mikor néhány óra múlva zárnak a boltok, de még mindig vannak olyan közeli ismerősei és családtagjai, akinek nem vett semmit? Ha nem kollégáról, ismerősről van szó és nem akar neki első látásra haszontalan, de egyébként kifejezetten hasznos elektronikai ajándékot venni, akkor most összeszedjük milyen tényleg utolsó perces ajándékokat tud vásárolni, amire mindig mindenkinek szüksége lehet. 

1. Fejhallgató

Akár utcára, akár otthonra vagy éppen munkahelyre is hasznos lehet egy fejhallgató. Zenét mindenki hallgat, ha más nem a telefonján a rádiót, ehhez pedig kell egy fülhallgató. Azért jó karácsonyi ajándék, mert talál mindenfajta árkategóriát, színt és minőséget, így egy azért valamennyire személyre is tudja szabni. A tesztünkben a Hama fülhallgatókat is szerettük, de népszerűek a Sennheiser vagy a Beats fülesei is. Ha valami nagyon trendire vágyik, akkor keressen Skullcandyt, vagy nézzen szét a Monsterek között. 

shutterstock 191121080

2. Karóra

A karóra is pontosan olyan ajándék, ami mindig jó megoldás, ha fogalma sincs mit vegyen egy önhöz közelállónak. Akár férfi, akár nő az illető, sőt a kor is mindegy, bemegy egy óraboltba és le is tudhatja az ajándékozást. Ebben a kateghóriában a határ persze a csillagos ég, de az olcsó bizsu órák helyett keressen megbízható márkákat vagy nagyon trendit. A Casio visszatért a retró órákkal, sőt egy külön női és férfi vonalat is indított, ha valami bohókásabbat keres, akkor ott vannak a Swatch órái és persze a divatmárkák között is válogathat különböző szempontok alapján. 

458245902
Bloomberg

3. Naptár/kalendárium

Tudjuk, hogy a legtöbb ember szerint béna ajándék és semmi személyes nincs benne, ugyanakkor utolsó pillanatban keresve sem találhat jobb ajándékot egy határidőnaplónál. Próbáljon meg azért valami egyediséget vinni bele, írjon bele csak úgy találomra néhány kedves szót, születésnapi köszöntőt vagy éppen meghívást egy kávéra. Ezzel nem lesz szokványos béna ajándék és még az sem derül ki, hogy zárás előtt fél órával vásárolta a papírboltban. Ha a klasszikus vonal híve, vegyen hozzá egy tollat is és sírja ki az utolsó pillanatos gravírozást is hozzá. 

tk3s bm calendar 02002398
The Happy Egg Co /barcroft Media

4. Tanfolyamok

Keresgessen a tanfolyamok között, ajánlottunk kézműveskedést és gasztrotanfolyamokat is. Ehhez persze szükség van arra, hogy tudja, hogy a megajándékozni kívánt fél úgy nagyjából minek örülne. De ha túl elképedt arcot vág az illető mikor átnyújtja az ajándékot, még mindig kivághatja magát egy új élmények felfedezése, vagy komfortzónából történő kilépésről szóló gondolatmenettel. A tanfolyam azért jó ajándék, mert egész egyszerűen ki sem kell mozdulnia otthonról, akár otthon is kinyomtathatja az ajándékutalványt. 

shutterstock 184848425

5. Vásárlási utalvány

Ha minden kötél szakad és fogalma sincs mit vegyen, akkor ott a vásárlási utalvány. Sok boltban lehet már kártyát kapni, amire annyit tölt rá, amennyit csak szeretne. Ha azt hinné ez nagyjából ugyanolyan ciki mint pénzt adni borítékban, akkor téved. Ha vásárlási utalványt ad, akkor legalább azt eldöntötte, hogy honnan vegyen a a másik ajándékot, így neki már csak ki kell választani, ami tetszik és a megfelelő méretet ha ruhaboltból vesz utalványt. Egy vásárlási utalvánnyal tulajdonképpen csak azt kerüli el, hogy olyat vegyen, ami a másik félnek egyáltalán nem is tetszik, vagy nem jó a mérete. 

DSC00892

+1 Kuponos oldalról bármi

Ha végképp nem talál semmit a boltokban és tényleg nem volt ideje venni valamit, vagy éppen elfelejtett valakit, akkor látogasson el a kuponos oldalakra és vegyen ott bármit. Ezeken az oldalakon tényleg akármit megtalál, azt persze nem garantáljuk, hogy éppen a tökéletes ajándékot fogja megvenni innen. Általában talál itt utazásokat, 3D szempillakészítést, tartós szőrtelenítést vagy szabadulós játékokra használható kupont. Ezekről nem állítjuk, hogy bárkinek megfelelnek, de végső megoldásként ha már minden zárva, de valamit prezentálnia kell, akkor válogasson ezekről az oldalakról. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek