5 alternatív karácsonyfa, ha már unja a tűlevelűt

A karácsonyi díszítés tagadhatatlanul hozzájárul ahhoz, hogy megjöjjön az ünnepi hangulata, és az is tény, hogy a dekoráció legfontosabb eleme a fa. De mi a teendő akkor, ha már unjuk a kivágott, vagy cserepes fákat és a műfenyőket vagy éppen szeretnénk környezettudatosabbá tenni az ünnepet?

1. A falon

Tagadhatatlanul a legolcsóbb és talán a leginkább környezettudatosabb is, ha a fenyő helyett a falra szerel a fa alakját kiadó polcokat, ágakat, akasztókat, miegymást. Ezek ugyanis a díszeknek is helyet adnak, ráadásul az ajándékok is elférnek rajtuk, tehát tiszta haszon. Az azonban, hogy egész évben fent legyenek nem olyan jó ötlet, így lehetőleg ne közvetlenül a falra, hanem egy nagyobb lapra szerelje őket, így azután a padláson vagy a pincében kivárhatják a következő fellépésüket.

522273907
Carol Yepes

2. A minimalista

A lakberendezésben továbbra is hódít a minimalista irányzat. Ha szeretné, akkor a karácsonyi dekorációban is megjelenhet, ott van például a fát imitáló, spirálisan feltekert fényfüzér. Ha a gyerekek ezt látják meg az ajándékok felett valószínűleg életük egyik legmegrázóbb élményével szembesülnek, de egy agglegénynek egy kisebb lakásban, vagy ha nem szeret takarítani, akkor jó ötlet lehet. Üröm az örömben, hogy jóval többe kerül, mint egy hagyományos fa, a maga majdnem 50 fontjával, azaz több, mint 20000 forintjával. Sebaj, a falra/kapra szerelős megoldással akár ön is készíthet füzéres karácsonyfát. 

Kép: lights4fun.co.uk
Kép: lights4fun.co.uk

3. Az újrahasznosított

Ha akarja, újrahasznosított anyagból készült fával is várhatja az ünnepeket. Sajnos a gyertyákról le kell mondania, hiszen ez az alternatív lehetőség kartonpapírból készült. Első hallásra talán fura, ám közel sem csúnya, és ha szeretné, akkor akár a díszeket is csak rajzolnia kell, így igazán takarékos és gyors megoldás lehet. Persze a hagyományos módon is díszíthető, és a kissé hézagos megjelenésért kárpótolja a tudat, hogy tett valamit a környezetéért. Az ára közel 32000 forint, ha megtetszett, itt megrendelheti, de mivel erre már nincs idő, ezt is elkészítheti saját kezűleg, csak néhány dobozra, vágóeszközre és sablonra van szükség. 

Kép: etsy.com
Kép: etsy.com

4. Az extrém

Vannak, akik szeretik a meghökkentő megoldásokat. Nekik eddig be kellett érniük a fehér, jobb esetben a rózsaszín műfenyővel, ami azonban a mutatóstól igen messze van. Most azonban itt a lehetőség, hogy egy olyan, szintén babarózsaszín fája legyen, ami tollakból készült. Ennél extrémebbet nem is igen találhatna, és igazából a díszekkel sem kell vesződnie. A több, mint 2 méteres tollszörnyeteg ára azonban igen borsos, nagyjából 90000 forint. Itt meg is rendelheti, de hazai lakberendezési boltokban is biztosan találni hasonlót. 

pink-feather-tree--extra-im

5. Az északi design

Ha szereti az északi, letisztult, egyszerű stílust, akkor ez a fa önnek van kitalálva. Illetve ez nem is egy karácsonyfa inkább csak a váz. Bár a díszek biztosan jól mutatnak rajta, azonban tény, hogy egy kissé szellősen lennének, de ezen néhány boával, vagy gyöngysorral lehet segíteni. Megvan az az előnyei is a többivel szemben, méghozzá az, hogy más ünnepen is felhasználhatja, lehet belőle akár májusfa is, de sátornak sem utolsó, ha a gyerekeket nem zavarja, hogy nehéz benne közlekedni a merevítés miatt. Az ára azonban nem nevezhető fapadosnak, mint a megjelenése, ugyanis 120 000 forintnál is többet kell érte leszurkolnia. Persze aki imád barkácsolni, seperc alatt maga is össze tudja rakni. 

Kép: jubiltree.com
Kép: jubiltree.com
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek