Magányos idegeneket vendégel meg karácsonykor egy idős asszony

Egy melegszívű 86 éves brit özvegy 50 magányos idegent fogad karácsony este: a korábban tanárnőként dolgozó hölgy kivette a helyi pubot és 1000 fontot (kb. 390 ezer forintot) szán az esemény lebonyolítására, írja a Mirror. A neve elhallgatását kérő hölgy mindenkit meghívott a környékéről, aki egyébként egyedül töltené az ünnepeket: ő maga 12 éve ünnepel magányosan, amióta férje elhunyt.

„Egy másodperc alatt villant be az ötlet: ételosztásokról és bajban lévő emberekről szóló tévéműsort néztem. Általában jótékonykodom karácsonykor, de most inkább valami helyi akciót szerettem volna csinálni, innen jött az ötlet. Senki nem tudja, hogy én állok a dolog mögött, de a vacsorán talán ki fog derülni. Biztos látok majd ismerős arcokat, de nem tudom, ki lesz ott. Nincsenek közeli rokonaim, nincs gyerekem. Egyke vagyok, a férjem is egyedüli gyerek volt, és mérföldekre laktunk a rokonoktól" – mondta el a lapnak a régebben olasz- és franciatanárként dolgozó asszony.

shutterstock 232775359

Az asszony a devoni Lamb and Flag pubba 12 asztalt foglalt december 23-ra, a pulykavacsora mellé pedig asztalonként 2 üveg bort is rendelt. A menü fejenként 22 fontba (kb. 8600 forintba) kerülne, de a pub kedvezményt adott a hölgynek a kezdeményezést látva, sőt, a helyi polgármester is beszállt a szervezésbe. Eddig 27-en jelentkeztek, és azt mondják: ha a 86 éves ötletgazda részt vesz a vacsorán, nagyon meg fogják tapsolni.

A jószívű nyugdíjas egyébként nem fogja a 24-ét (sem) egyedül tölteni: „Meghívott pár barátom aznapra, más barátaim 26-ra várnak. Pedig azt hittem, egyedül kell töltenem az ünnepet egy tál levessel!" – mondta a hölgy a lapnak.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek