Idén elmarad a fehér karácsony, tavasz lesz helyette

Most már egyre biztosabb: idén nem lesz fehér karácsony. Sőt, ha minden igaz tavaszi időjárás lesz szenteste. Az Időkép előrejelzései alapján, akár 10-12 fokot is mérhetünk, így a hóról szinte biztos, hogy le kell mondanunk. Később sem lesz havasabb a helyzet, bár jön egy kis lehűlés.

"A hétvégén érkező hidegfront gyorsan átvonul térségünk fölött, mögötte a jövő hét elején nyugat felől erős, főként északkeleten olykor viharos nyugati, délnyugati szél kíséretében ismét enyhe, váltakozó nedvességtartalmú légtömegek érkeznek fölénk, így karácsony közeledtével is enyhe marad az idő. Havazás továbbra sem valószínű, a csapadék - mely inkább az északi, északkeleti tájakon lehet jellemző a hét első napjaiban - mindenhol eső formájában érkezik majd.  A legfrissebb számítások szerint a karácsonyi ünnepek idején lehűlés veheti kezdetét, de ennek kimenetele még meglehetősen bizonytalan" - áll az Időkép honlapján.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat  honlapján is ugyanezek az információk szerepelnek, így úgy néz ki tényleg reménytelen, hogy fehér karácsonyunk legyen. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek