Gasztrofanoknak adjon főzőtanfolyamot ajándékba!

Egyre szaporodnak a főzőiskolák Budapesten, ami azért jó, mert ha rokona sem futni, sem úgy általában sportolni nem szeret, akkor egy ilyen tanfolyam kiváló karácsonyi ajándék lehet. Mondjuk, nem árt, ha azért legalább hobbiszinten szereti a konyhában tölteni az idejét. Ezeken a helyeken általában nem a sima rántott húsok, hanem speciális nemzeti ételek vagy divatos fogások elkészítését tanulhatják meg a résztvevők. Olyan helyeket kerestünk, ahol a megajándékozott fél választhatja ki a kurzust és annak időpontját, így még ködös keresztkérdéseket sem kell feltenni, hogy kipuhatolja, vajon ráér-e az illető március 26-án, és vajon szereti-e a rizottót.

Chefparade

Az első igazi főzőiskola, ami 2006 óta számos kurzuson van túl és ma már 4 saját helyszínük van a városban. Vannak tematikus estéik, gasztromozi, gyerktanfolyamok, sőt társkeresős főzés is. A különböző nemzeti esteket általában autentikus szakácsok tartják és akár privát főzőkurzust is kérhet. Akár otthon is kinyomtathatja a kupont, így tökéletes utolsó pillanatos ajándéknak is. 

Chefparade31
Vanik Zoltan

Ára: 11 990 forint személyenként, de 21 990 forintért vehet páros utalványt, mert azért úgy sokkal szórakoztatóbb. 

Helyszín: változó, a kurzusokat a helyszínekkel és időpontokkal itt találja!

Gastropolis Főzőiskola

A főzőiskola és gourmet klub több típusú programot ajánl: a baráti vagy céges főzőcsatáktól (amikor két csapat készít különböző menüsort) egészen az "Úristen, nem tudok főzni!" fantázianevű programig válogathat kedvére. Az utóbbi esetén lépésől lépésre sajátíthatják el a főzés tudományát azok, akik nem tudják, mi fán terem a habarás vagy a leveskészítés.  

Ára: Az egyalkalmas kurzusok 6900 forintba kerülnek, a főzőtanfolyamoknál pedig 26 ezer forint a négy alkalom, de ha úgy érzi, hogy a megajándékozott fél csak egy dolgot nem tud elkészíteni, akkor 6500 forintért vehet utalványt egy kurzusra. 

Helyszín: Budapest, XIII. kerület, Hegedűs Gyula utca 9. 

Kuktaparty

Ez a főzőiskola is kimondottan azoknak jó, akik szeretnék megismerni más nemzetek ételeit és otthon is kipróbálnák azokat a vacsorákat, amiket eddig csak étteremben kóstolhattak. Ha mindig szeretett volna kínai ételt készíteni, ez az ideális választás, de a mexikói, thai, olasz ételkülönlegességekben is kiművelheti magát.

Ára: Ajándékutalványt telefonon vagy e-mailben lehet rendelni. A karácsonyi ajándékutalvány két fő részére 19 900 forintba kerül, ebben az italfogyasztás is benne van, igaz, nem korlátlanul. 

Helyszín: Budapest,XIII. kerület, Madarász Viktor utca 47-49

Lecsó Főzőiskola

A Lecsó Főzőiskolában macaront, steaket, házi kenyeret vagy éppen sushit tanulhat meg elkészíteni. Ajándékutalványokat egy főre is vehet, de ha közös élményt szeretne, akkor inkább kétszemélyeset válasszon. 

Ára: 26 999-28 999 forintig vehet két személyre szóló utalványt, de ha egyedül szeretné elküldeni szerettét főzni tanulni, akkor 14 999-15 999 forint között megússza. 

Helyszín: Budapest, VIII. kerület, Rákóczi út 63

Makifood

2007-ben kezdte működését, először csak barátoknak tartott órákat Maki Stevenson, azóta viszont bárki kipróbálhatja magát. Nagy hangsúlyt fektetnek az előkészületekre, és elméleti képzést is kapnak a résztvevők. 

Ára: 11.000 és 8000 forintos utalványok között lehet válogatni, amiket értelem szerzűen ugyanilyen árú kurzusokra lehet beváltani. 

Helyszín: Budapest, XIII. kerület Madarász Viktor utca 47-49.

Miele Főzőiskola

Ide akkor is érdemes ellátogatni, ha új konyhát tervez, mert ez gyakorlatilag egy tesztkonyha, ahol főzni is lehet és közben azt is megnézheti, hogy melyik sütő hogyan teljesít. Itt is mehet tematikus estre, de akár sütni is megtanulhat, ha a vacsorával már bármikor megbirkózik, de egy méhecskés formatortával még nem.

Ára: Ajándékutalvány rendelhető 9500 forintos áron. 

Helyszín: Budapest, II. kerület, Miele Bemutatóterem, Alsó Törökvész Út 2.

Nyersétel kurzus

A nyersétel akadémia workshopjának azok örülnek majd nagyon, akiket érdekel a nyers ételek világa. itt megtanulhatják, hogyan tudnak sütés vagy főzés nélkül, természetes alapanyagokból ételeket készíteni. 

Ára: 9900 forint/fő. Elvileg nincs ajándékutalvány és a helyszínen kell befizetni, de karácsony közeledtével bizonyára meg lehet oldani, hogy az ajándék ajándék legyen. 

Helyszín: Budapest, XII. kerület, Tomor Köz 14

shutterstock 119348407

Salt 'n' Pepper főzőiskola

Ebben az iskolában a macaronok és bonbonok mellett cukormentes és szénhidrátcsökkentett ételeket is készítenek a tanfolyamokon, sőt, ide akár vegán főzőtanfolyamra is mehet, igaz, az bő háromezer forinttal többe kerül (15 400 forintba), mint a hagyományos tanfolyam. 

Ára: 12.000 forintba kerül az egy alkalomra szóló tanfolyam

Helyszín: Budapest, XIII. kerület, Váci út 112.

Studio Italia

A Studio Italia már nemcsak nyelvtanfolyamokkal és utazási ajánlatokkal várja, hanem főzni is megtanulhat náluk. Tésztaszószok, pizzák, és lasagne mellett háromfogásos teljes menük elkészítését is megtanulhatja, igaz ez már 11 ezer forintba kerül. 

Ára: 8000 forint/fő, de vehet több alkalomra szólót is. A 4 alkalmas 29 000 forintba kerül. 

Helyszín: Budapest, V. kerület, Ferenciek tere 2.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek