Kultúrkarácsony: vegyen kortárst az ünnepekre!

Nem csak divatos pop-up boltok nyitnak az ünnepek közeledtével, hanem a múzeumok és a galériák is különböző programokkal, vásárokkal készülnek. Mi most ezek közül válogattunk: a Kiscelliben tárlatvezetésen vehetünk részt mindössze 500 forintért, az Antik Placc karácsonyi vásárral várja az érdeklődőket a Bálnában, a Patron galériában kortárs műtárgyvásárt tartanak, a Latarka Galérában pedig fiatal kortárs képzőművészek alkotásai közül válogathatunk. Részletek a hajtás után!

Kiscelli Múzeum tárlatvezetés

A Kiscelli Múzeumban Az Ybl Mikós: Operaház – Technika a kulisszák mögött című időszaki kiállításhoz kapcsolódóan december 18-án 16 órától Branczik Márta kurátor, építészettörténész tart tárlatvezetést. Ezt követően 17 órától Győrei Zsoltnak, a Színház- és Filmművészeti Egyetem színháztörténet-tanárának előadását hallgathatják meg az érdeklődők, aki a régi színpadok díszletei, masinériái és kellékei közé kalauzolja a publikumot.

A belépőjegy egységesen 500 forint, amely mindkét programra érvényes. A szervezők forralt borral és finomságokkal várják az érdeklődőket 2014. december 18-án, csütörtökön, a program 16:00 órától 18:00 óráig tart.

Helyszín: Kiscelli Múzeum, 1037 Budapest, Kiscelli u. 108.

Tárlatvezetés a Kiscelliben
Tárlatvezetés a Kiscelliben

Patron kortárs karácsonyi műtárgyvásár

A Patron galériában kortárs műtárgyvásárt tartanak 2014. december 9. és 16. között, itt a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület (FKSE) idén immár negyedik alkalommal szervezi meg a már hagyománynak számító PATRON karácsonyi műtárgyvásárt és kiállítást.

A vásár keretében a látogatók egyaránt találkozhatnak fiatal, pályakezdő művészek és már befutott alkotók munkáival. A mintegy 100 művész több mint 150 alkotását felvonultató vásár célja egyrészt, hogy lehetőséget adjon a fiatal alkotóknak munkáik bemutatására és eladására, másrészt pedig, hogy felhívja a nagyközönség figyelmét a műtárgyvásárlás lehetőségére, és elérhető áron kínáljon műveket az érdeklődők számára. A PATRON ugyanakkor jótékonysági vásár is, minden eladás hozzájárul a Fiatal Képzőművészek Stúdiója programjainak megvalósításához, az Egyesület fenntartásához is. A kiállító művészek többek között Antal István, Babos Zsili Bertalan, Czene Márta, Erdei Krisztina, Erlich Gábor, Hatházi László, Hegedűs 2 László, Kárpáti János Iván, Keresztes Zsófi, Klima Gábor, Nagy Benjámin, Nagy Csilla és Kerezsi Nemere, Szacsva y Pál, Tranker Kata, Vándor Csaba, Zagyvai Sári. További részletek az esemény Facebook-oldalán!

Helyszín: 1077 Budapest, Rottenbiller u. 35., bejárat a Rottenbiller és a Damjanich utca sarkán

Nyitva tartás: 2014. december 10-19., H, K, Cs, P: 10-18h, Sze: 12-19h

Irány a Patron!
Irány a Patron!

Latarka Galéria – kortárs képzőművészeti kiállítás és vásár

A Latarka Galéria 2014. december 16. és 19. között idén is megrendezi nemzetközi kortárs képzőművészeti kiállítással egybekötött vásárát. A vásáron közel 60 hazai és nemzetközi (lengyel és török) alkotóművész munkája lesz látható és megvásárolható. A művek mindegyike egységesen 30 ezer forint értékben lesz elérhető. A Latarka karácsonyi akciójának célja nem más, minthogy a műveket elérhető áron kínálja a nagyközönség számára, újra kedvet és divatot teremtve ezáltal a művészet élvezetéhez és pártfogásához.

A Latarka idei terítékén egyaránt szerepelnek a most feltörekvő legfiatalabb generáció munkái (Ezer Ákos, Makai Mira, Nemes Anna, Pap Ramóna, Tripo), ugyanakkor a már befutott alkotók is erősítik a listát (Bernát András, BMZ, Halmi Horváth István, Horror Pista, Robitz Anikó, Stark Attila, Verebics Ági és Verebics Kati, Wahorn András). Műfaji bontásban idén is lesz absztrakt, underground, női vonal, politikai és urbán káosz. A festmények mellett többek között a Párizstól New Yorkig kiállító Robitz Anikó fotómunkái is megvásárolhatóak lesznek. A "TERÍTVE – 2014" kiállításon és vásáron résztvevő művek folyamatosan frissülő portfólióját a latarkagaleria.blogspot.com oldalon lehet megtekinteni.

Helyszín: Latarka Galéria, Budapest, Andrássy út 32.

Nyitva tartás: Megnyitó: 2014. december 16., kedd 19 óra. A műtárgyakat a megnyitót követően 2 napig, december 17-én és 18-án lehet megtekinteni 11:00-tól 17:00-ig.

Nemes Anna Megasztár című alkotása is megvásárolható 30 ezer forintért.
Nemes Anna Megasztár című alkotása is megvásárolható 30 ezer forintért.

Antik Placc – karácsonyi kiadás

Most hétvégén az Antik Placc nemcsak vasárnap, hanem szombaton is várja a látogatókat, és kibővül több koncerttel, gyermek- és felnőttprogramokkal, forralt borral, karácsonyi árusokkal, kinti korcsolyapályával is. Az Antik Placc október óta minden vasárnap több tucat kiállítót, kereskedőt, designert és több száz látogatót vonz a Bálnába. A Placc vár mindenkit, aki nyitott az újra, de fogékony a régire, és persze azt, aki szeretne vadászni a régi kincsek közt.

A korcsolyapálya-megnyitó és a gyerekprogramok mellet alábbi koncertekre lehet számítani: Mojo Workings, Magyar Császári Pillanatművek, TükeZoo, Vučurević - Várallyay Duo, Vodku Trió, Duende Cirkusz-Ka, Teddy Cool, Hangácsi Márton, MeloDisztiK. Még több infó itt.

Helyszín: Budapest, Fővám tér 11-12. Bálna

Nyitvatartás: Szombat-vasárnap, 10:00-18:00 óráig

Placc programok
Placc programok
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek