Házhoz rendelni a karácsonyfát? Lehet, csak drága lesz.

Eszébe jutott már, hogy milyen lehet fenyőfaragás nélkül a karácsony? Amikor nem kell egy több méteres fát hazacipelnie, miközben sok száz, apró tűlevél szúródik a testébe? Jó hírünk van: elvégeztetheti mással a piszkos munkát, jó pénzért ugyanis a karácsonyfát házhoz hozzák, és bele is faragják a talpba. Önnek csak a forintot kell számolnia. Viszont abból jó sokat.

A fenyőfa online rendelése egyre népszerűbb vállalkozás, bár még itthon nem túl nagy a választék. A szállítók főleg Dániából hozzák a Nordmann-fenyőt, így az árak is ehhez igazodnak. Szóval, ha emellett dönt, készüljön, hogy hiába nem emelkednek a fenyőárak a tavalyiakhoz képest, garantáltan nem hatezer forint/két méter áron jut majd hozzá a Nordmann-fenyőjéhez. Na de nézzük, hol, mit, mennyiért kapunk.

158019299
Joern Haufe / Europress / Getty

Nordmann-fenyő

Más néven kaukázusi jegenyefenyő. Sokszor tévesen normann, vagy normand fenyőnek hívják, pedig nincs köze se a normannokhoz, se Normandiához. Nevét egy finn zoológusról, Alexander von Nordmannról kapta. Az örökzöldek 30-40 méteresre is nőhetnek és ágai enyhén felállnak.

Forrás: Wikipédia

Karácsonyfa webshop

Rögtön a legigényesebb honlappal kezdtük a fenyőfarendelés piacának feltérképezését. A karácsonyfawebshop.hu a konkurenciához képest viszonylag széles választékot kínál: a másfél méteres fenyőktől egészen az óriás méretekig válogathatunk a legjobb minőségű Nordmann-fenyők közül. Ez eddig elég jól hangzik ugye?

Most jöhet a feketeleves. A luc- és ezüstfenyőket még csak hírből sem ismeri a szolgáltató. A nordmann viszont nem pár ezer forintot jelent. A legolcsóbb fát 16 600 forintért rendelhetjük. Jó, de ezért nyilván egy gigafa jár nem? Hát nem. Egy alig több mint egyméteres karácsonyfát díszíthetünk fel majdnem 17 ezerért. 

Már most húzza a zoknit, hogy inkább hazahurcolja saját kezűleg a fát? Pedig mondunk még ennél különbet is: a tízezres kategória csak a kezdet. 30-40 ezerért már igazán szép szál fenyőfákat állíthatunk. Ha van elég helye és pénze, vagy idén ajándék helyett csak egy darab törzset venne tűlélevelekkel, megteheti. Egy négyméteres fenyőfáért 75 ezret kérnek. De legalább megrendelheti az interneten és még a telefont sem kell felemelnie. Sőt a futár formára is faragja a törzset. Nekünk már tényleg csak díszíteni kell, amihez nem árt egy létra.

Ár: 16 600-74 900 Ft

Az ár tartalmazza: szállítás, faragás

Szállítás: Budapestre és a környező településekre ingyenes

A fenyőfák mérete: 125-400 cm

Extrák: A futár három fenyőfát visz a megadott címre, ami közül választhatunk

Ezüstfenyő

Az ezüstfenyő, vagyis szúrós luc a fenyőfélék családjának lucfenyő nemzetségébe tartozó faja. A szúrós lucfenyőt Európában homokos területek fásítására használják. Kékeszöld levelű, vastag viaszréteges változatát ezüstfenyő néven termesztik karácsonyfának.

Forrás: Wikipédia.

Fenyőfutár

Az első sokk után jöhet a második. A fenyőfutár.hu-n is hasonló minőséggel kalkulálhatunk. Két kategória közül választhatunk: vagy kicsi (kb. 140-160 centiméter), vagy nagy (190-210 centiméter) fát rendelünk, de azt online.

A cég garanciát vállal és garantálja, hogy egészen elégedettek leszünk a karácsonyfánkkal. Az első webshophoz hasonlóan itt is Dániából szerzik a nordmannfenyőt.

De mennyi? Hát, nem olcsó. A kisebb méretet 25 ezer forintért kaphatjuk meg, a nagyobbat pedig 32 ezerért. Ennyiért a hülyének is megéri. Pluszpont viszont, hogy az egész ország területére szállítanak.

Ár: 24 997-31 997 Ft

Az ár tartalmazza: szállítás, faragás

Szállítás: az ország egész területén elérhető a szolgáltatás

A fenyőfák mérete: 140-210 cm

459126543
Rj Sangosti / Europress / Getty

Lucfenyő

A lucfenyő nemzetségébe kb. 36 örökzöld, tűlevelű faj tartozik. Leginkább a tajga éghajlatot kedvelik (északi mérsékelt és sarkvidéki). Ha nem vágják ki a lucokat karácsonyfa korukban, hatalmasra nőnek meg. Elérhetik a 95 métert is. Könnyű felismerni őket a színűkről, valamint a kúp alakú koronájukról és csavarodó ágaikról. Forrás: Wikipédia.

Fenyővásárlás.hu

A harmadik honlap szintén Dániából hozza nekünk a fenyőt, de ezüstről itt se álmodhatunk. Csak a legjobb, csak a legdrágábban. A fenyővásárlás.hu-n egész sok méret közül válogathatunk, de a minőségnek itt is meg van az ára. A centiket három felé osztották. A 125-140 centis karácsonyfa majdnem 16 ezer forintba kerül. Ez a legolcsóbb, a két méteres fa 20 ezer forint, ami az online piacon már szinte ingyen van. Vagy mégsem?!

Ár: 15 790-19 500 Ft

Az ár tartalmazza: szállítás, faragás

Szállítás: Budapestre és a környező településekre szállítanak, aminek a díja 3500 forint

A fenyőfák mérete: 125-195 cm

Extrák: a futár több fenyőfát visz a megadott címre, ami közül választhatunk

Update: Kantaa

Kicsit késve, de meglett a egy negyedik opció. A kantaa.hu-ról végre nem csak méregdrága Nordmann-fenyőt rendelhetünk. Házhoz jön az ezüst és a luc is. Bár csak Budapesten szálllítják ki a karácsonyfát, de azt legalább biciklivel. Ez azért elég menő. 

Ár: 4900-21 900  Ft

Az ár tartalmazza: szállítás

Szállítás: Budapestre 

A fenyőfák mérete: 100-300 cm

Extrák: a fát biciklivel hozzák és, ha nem tetszik nekünk, választhatunk másikat; gyökeres karácsonyfát is forgalmaznak

Ön igénybe venné a karácsonyfa-házhoz szállítást?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek