Csillámporos és állatos csomagolópapírral menőzhet idén

A karácsonyi szezon egyik legszerethetőbb pillanata kétségtelenül az ajándékcsomagolás, amit általában a megfelelő csomagolópapír kiválasztása előz meg. Összeállítottunk egy listát arról, hogy idén milyen színek és formák vannak divatban. A nagy választékon magunk is meglepődtünk, figyelembe véve azt a tényt, hogy ebben az esetben kimondottan szűk spektrumon belül kellett mozogniuk a dizájnereknek. Íme néhány ötletes és mutatós példa arra az esetre, ha már unná a szokásos disneys vagy piros-arany és zöld színekben pompázó karácsonyi csomagolást.

Már az előző években is tapasztalható volt egyfajta állatos hullám a piacon, de ekkora dömpingre azért nem számítottunk. Egy-két kivételtől eltekintve szinte nincs olyan állat, aki ne került volna fel valamilyen formában a csomagolópapírokra. Kedvenceink a pulóverben ugráló szarvasok, sállal körbetekert, Mikulásnak öltöztetett medvék, télies gúnyát kapott majmok, baglyok, rókák és tacskók. Az efféle csomagolókat idén nemcsak gyerekeknek, de felnőtteknek is bátran ajánljuk.

Mivel az ajándékcsomagolás a legtöbb esetben a nők feladata, a tervezők különösen figyeltek erre a célcsoportra és elárasztották a piacot csajos mintákkal és színekkel. Idén menő a csillámporos csomagolópapír, ami piros, arany, ezüst, zöld és barbie-kék színekben is beszerezhető. Menő továbbá a pöttyös, a csíkos, a geometriai nyomatos és az elegánsabb art nouveau mintás papír is.

Természetesen nem hiányoznak a polcokról a klasszikusnak mondott fenyőtobozos, karácsonyfás, hógömbös és retro stílusú csomagolópapírok sem, amik meglepően ízléses, új formában jelentek meg idén a piacon. Egyik kedvencünk az, amire régi játékokat, díszeket és békebeli Mikulásokat nyomtak a készítők. Ilyen papírokat várhatóan az összes bevásárlóközpontokban vehetünk majd, mi az eBay.com, az etsy.com, a luxepaperie.com és a papersource.com oldalán láttuk a legötletesebbeket.

Az állatos, a csajos és a klasszikus csomagolópapírok mellett nagy sikere van a vicces mintájú papíroknak is, ezeket szintén nem kellett nagyítóval keresnünk az internetes oldalakon. Jól láthatóan nagy sikere van a hazánkban is egyre felkapottabb csúnyapulcsis csomagolónak, de versenyben van a különféle biciklikkel és gombák között síelő törpékkel díszített csomagoló papír is. Az árak viszonylag széles skálán mozognak, egy tekercs papírért átlagosan 930-5209 forintot kérnek az üzletekben. Nézze meg a galériában az idei csomagolópapír trendeket!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek