A Mikulás üzeni: még nem késő jól viselkedni

Az eredeti finn Mikulás, Jolopukki jelenlétében mutatta be a Vodafone Magyarország a jótékony célokat szolgáló Max a barátság nyomában című mesekönyvet néhány nappal ezelőtt, az eseményen a rászoruló gyerekek is találkozhattak vele, és mi is feltettünk neki néhány kérdést. A szerepéből egyetlen másodpercre sem esett ki, nem hiába – mégiscsak ő a hivatalos Mikulás. Megtudtuk például, hogy több száz éves, a szakálla 350 év alatt nőtt meg és nagyjából 100 évbe telt, mire megőszült. Legalább hetente egyszer szaunázik, ez jót tesz a szakállának is.

MAX a baratsag nyomaban borito 1 (1)

Mi a helyzet azokkal a gyerekekkel, akik nem voltak példás magaviseletűek egész évben? Lehet még most is szépíteni?

Természetesen még van esélye a rossz gyerekeknek is. A Mikulás értékeli azt is, ha a gyerekek még most is segítenek a szüleiknek, a társaiknak, és jól viselkednek, úgyhogy még nem késő változtatni. 

Honnan tudja egyáltalán, hogy ki milyen volt egész évben?

Ez az én titkom, de annyit azért elárulhatok, hogy nagyon sok segédem van. Az interjút is segítő tolmács-manón kívül vannak olyan manók is, akik kimondottan a gyerekeket figyelik és láthatatlanok. Az a legbiztosabb, ha mindig jól viselkedik a gyerekek, mert a manók jelenlétére nem lehet felkészülni. Akár az ablakon keresztül, akár a kis réseken nézik, hogy a gyerekek fogat mosnak-e lefekvés előtt és hogy időben lefekszenek-e. Nagyon fontos, hogy időben feküdjenek le, hogy másnapra legyen energiájuk, ezért erre a manók különösképpen odafigyelnek. 

AS Vodafone SantaClaus Budapest 20141202 0515

Mit csinál nyáron?

Nyáron is dolgozom, az irodában vagyok Rovananiemiben, és az ügyeket intézem, valamint jönnek hozzám látogatóba gyerekek, nagymamák, nagypapák. Ugyanúgy munkával telik a nyaram, bár szánok időt arra, hogy feltöltődjek, sokat kirándulok a természetben és az állatokkal is foglalkozom. 

Így segítenek a könyvvel

A Vodafone az eladott könyvekből befolyó összeget jótékony célokra fordítja, sőt a cég 10 dolgozója karácsonyig a budapesti Anyaoltalmazó Alapítvány, a miskolci Gyermekvédelmi Központ Fruska Regionális Hatáskörű Módszertani Gyermekotthon és a gyömrői Általános Iskola Speciális Szakiskola Diákotthon és Gyermekotthon lakóinak mesemondóivá válik, és 10 estén keresztül mobiltelefonon mesélnek a gyermekeknek a könyvből. A meséket a látássérültek tájékozódási, művelődési és szórakozási lehetőségeinek bővítését szolgáló„ Lapról hangra" oldalra is felolvassák.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra