Láblámpás égősor, ha valami szokatlanra vágyik

Látta a Karácsonyi történet című filmet, amit 1983-ban mutattak be? Ebben a filmben fontos szerepet kap a neccharisnyás női lábat formázó lámpa. Ebből a szokatlan berendezési tárgyból hármat is készítettek a forgatásra, de mindegyik tönkrement még a helyszínen.

Sebaj, a lámpából azóta kultikus tárgy lett. A 20 éves évforduló alkalmából Clevelandben, vagyis abban a városban, ahol a film játszódik, a Terminal Tower nevű épületből egy óriási lábat formázó lámpa lett tavaly karácsonykor, és Northport egyik barkácsüzletében is ünnepi hagyománnyá vált a lámpagyújtás. Tyler Schwartz ennél is tovább ment, és a film igazi szakértőjeként könyvet is írt A Christmas Story Treasury címmel, Retrofestive nevű cége pedig évente körülbelül 1000 darabot ad el a nevezetes tárgyból Kanadában.

Aki csatlakozni szeretne a lámparajongók klubjához, megteheti, ha elég türelmes és van felesleges 35 dollárja (kb. 8600 forintja). A ModCloth oldalán ugyanis ennyiért kapható a Karácsonyi történet ihlette izzósor. Sajnos most nincs raktáron ebből a csodából, de ha ilyen nagy rá az igény, biztosan szereznek még belőle. 

Ön mit gondol a jelenségről?

lab osszes.png
ModCloth
 
Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
583 szavazat 566 szavazat
Mustra