Íme a lista, amiből az édesanyjának ajándékot választhat

Az elmúlt hetekben megmutattuk, milyen ajándékokkal érdemes meglepni fitneszőrült ismerőseinket és azt is, milyen apróságokkal kedveskedhetünk munkatársainknak. Ezúttal arról készítettünk egy listát, hogy milyen karácsonyi ajándékokban érdemes gondolkodni az anyukák esetében. A legjobb ajándékok természetesen mindig testre szabottak és tükrözik az ajándékozott személyes ízlésvilágát, így összeállításunkat inkább tájékozódási pontnak szánjuk azoknak, akik még nem tudják, pontosan mivel is szeretnék meglepni szeretteiket december utolsó előtti hetében.

Személyre szabott és saját kezűleg készített ajándékok

Több karácsonyi tippekkel foglalkozó oldal szerint is a legjobb ajándék az, ami szívből jön és saját kezűleg készítjük el. Ebben van némi ráció, így aki kellő szabadidővel rendelkezik, az a klasszikusnak mondott praktikus ajándékok helyett bátran kezdjen bele egy szentimentálisabb fényképalbum elkészítésébe. Ehhez inspirációt nemcsak a helyi kézműves üzletekből, hanem akár a Pinterestről is gyűjthet. A szülők általában bármilyen puccos ajándéknál jobban értékelik a velük eltöltött közös időt, így akár egy következő évre szóló színház vagy operabérlettel is meglephetjük őket, ahogy menő mostanában múzeumbérletet, receptkönyveket és minőségi borokat is vásárolni egymásnak egy-egy fontosabb alkalomra.

Bár a ruhák, feleslegesnek tűnő kütyük és egyéb, karácsonyi szezonhoz köthető elemek valószínűleg jövőre már kimennek a divatból, azért összeszedtünk pár mindig működő tippet arra az esetre, ha még nem tudná, hogy mit ajándékozzon édesanyjának karácsonyra. Íme!

Szépségápolás

Minden anyának (is) szüksége van egy kis kényeztetésre, így valószínűleg egy finom illatú fürdő- és szappanszettel nem lövünk mellé. A legtöbb márka, ahogy a The Body Shop vagy a Lush is, felkészült a karácsonyi szezonra és illatossabbnál illatossabb ünnepi válogatásokat raktak össze, amiért átlagosan 5000-10 000 forintot kérnek az üzletekben.

Hasonlóképpen jó ajándék lehet egy finom illatú hidratáló kézkrém vagy akár egy vidám színekből összeállított körömlakk szett is, melyért szintén nem kérnek 5000-7000 forintnál többet a drogériákban. A legtöbb nő szereti, ha selymes a bőre, így kiváló ajándék lehet egy pH-bőrbarát bőrradír vagy nyugtató arcmaszk is. Előbbiért a Rossmann üzleteiben átlagosan 3490 forintot kérnek, utóbbi pedig márkától függően 3000-4990 forint között mozog az üzletekben.

Ékszerek, bizsuk

Ki ne szeretné a fiatalos, feltűnő ékszereket? A jelenlegi divathullámnak köszönhetően rogyásig a fast-fashion üzleteket is rogyásig pakolták hasonló kiegészítőkkel, a legolcsóbbat a svéd H&M-ben találtuk, itt már 1790 forinttól is lecsaphatunk egy pofásabb darabra. A Mangóban átlagosan 8995 forintot, míg a Zarában 6995 forintot kérnek egy látványosabb nyakláncért. Az úgynevezett Charm karkötők is szupermenőnek számítanak a szezonban, ezek előnye, hogy testreszabhatók, mivel szabadon választott medálokat lehet rábiggyeszteni a láncra. A Thomas Sabóban például 10 500 forintot kérnek egy fekete obszidiánból és ezüstből készített, négyféle méretben kapható karkötőért. Az ékszerekhez frappánsan egy ékszerdobozt is ajándékozhatunk, melybe akár szívből jövő üzeneteket is gravíroztathatunk. Efféle dobozokból a legnagyobb választékot a Zara Home oldalán találtuk, ahol átlagosan 7995-19 995 forintba kerülnek a fából, üvegből és fémből készült tartók.

Pulóverek, sálak

Míg mi simán beérnénk egy slayeres karácsonyi pulóverrel, addig az anyák valószínűleg ennél egyel szofisztikáltabb kötött darabokra vágynak. A Guess üzleteiben átlagosan 9700 forintba kerülnek a sálak, de a Zara egy különleges kasmír sállal készült a karácsonyi szezonra, jól meg is kéri az árát: 44 995 forintba kerül ez a darab. A Mangóban ennél jóval megfizethetőbb, 6995 forintos áron kaphatóak a sálak. Az előző évekhez hasonlóan találhatunk puha, meleg, jó minőségű anyagból készült pulóvereket, a H&M-ben 9990 forintot, a Mangóban pedig 11 995 forintot kell otthagynunk egy szürke színű darabért.

Táska, parfüm

Nem ismerünk olyan nőt, aki 0-99 éves korig ne örülne egy újabb táskának vagy kellemes illatú designer parfümnek, így biztosan az anyák is szeretni fogják ezt az ajándékot. A divatházakat előszeretettel koppintó Zarában nem kell nagyítóval keresni a luxus kinézetű darabokat, egy púderrózsaszín Céline utánzatért például 15 995 forintot kérnek, a Mangóban pedig egy klasszikus formájú, bézs árnyalatú táska 11 995 forintba kerül. Jó eséllyel minden anya szereti a szép üvegekben kapható gyümölcsös és virágos illatokat. Az Avonnál átlagosan 8000 forintba kerülnek idén a parfümök, a Douglasben pedig 13 760 forintot kérnek egy 50 ml-s Lanvin parfümért.

Teaszettek, illatgyertyák

Egy illatos gyertya nemcsak az ünnepi szezonra szól, ugyanis akár a fürdőszobának is remek kiegészítője lehet a hűvös időszakban. A H&M lakberendezési üzletében 1990 forintot kérnek egy gyertyáért, amihez gyertyatartókat a Zara Home-ban találtunk 7995 forintot áron (de valószínűleg ennél olcsóbban is akad, mondjuk, az Ikeában). Az elmúlt pár szezonban nemcsak a kávékülönlegességek, hanem a különféle frissítő és nyugtató teák is divatba jöttek, aminek köszönhetően a legtöbb szaküzletben már kapható többek között mate tea, rooibos, virágzó, fekete és fehér tea is. Klasszikus teás készletet a Butlersben és a Zara Home-ban 5.9995-19 9995 forintért talál.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek