Öt dizájnvásár, ahol elverheti a pénzét

Akár munkatársának, akár családtagjainak kell karácsonyi ajándékot vásárolnia, az egyedi, kreatív ötletek sosem elvetendők – összeszedtük hát, milyen dizájnvásárokat talál Budapesten az ünnepekhez közeledve, ahol tisztességgel kiköltekezhet. A tippek között egy szentendrei helyszínt is talál!

Ajándék Terminál

Ha magyar tervezők munkáira vágyik, ott a belváros közepén trónoló Design Terminál, ahol 150 dizájner munkáiból válogathat. Az idei újdonság, hogy az Erzsébet téri Design Terminálon túl Budapest több pontján – Magyar Nemzeti Galéria, WestEnd City Center, Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest – lesznek pop-up üzletei az Ajándék Terminálnak. Ide tehát ne azok menjenek, akik 1000-2000 forintos ajándékokat keresnek, hanem akik magasabb árkategóriában gondolkodnak.

Helyszín: Design Terminál – Budapest, V. kerület, Erzsébet tér 13.

Időpont: 2014. december 5-24.

yi5m0244

Aszpik-Paloma Pop-up bolt

Képzelje, Budapest belvárosán kívül is élnek kreatív emberek – ha kíváncsi rájuk, akkor a Palomában a helye! Ide jönnek ugyanis Pécsről a Kortárs Ellátó Csoport szervezésében azok, akik szívesen megmutatják, hogy a Wampon túl is van élet. A Paloma jól megközelíthető, ráadásul nincs benne tömegnyomor. Babahordozóktól kezdve a ruhákon át a természetes kozmetikumokig számtalan dologból válogathat.

Helyszín:  Paloma – Budapest, V. kerület, Kossuth Lajos utca 14-16., félemelet

Időpont: 2014. november 26-29. 

DiP Design Passage

A Király utcában két alkalommal tartanak kézműves és iparművészeti vásárt, december 6-án és 20-án.  December 6-án az adventi hangolódás mellett a gyerekeké lesz a főszerep. A nagy érdeklődésre és a zimankóra való tekintettel beltéren is lesz vásár, gyerekeknek szóló előadással, programokkal, Mikulással, egész napos kézműves foglalkozással kiegészülve. 

December 20-án, az idei év záróakkordjaként nagy karácsonyi vásárral készülnek a szervezők, a korábbihoz hasonlóan ekkor is pakolnak kül- és beltérre is. Mindkét decemberi alkalmon termelői piac várja az érdeklődőket a Paulay Ede utca felőli átriumban, a Közös Piac csapatának szervezésében.

Helyszín: Central Passage-Gödör Klub, Budapest, VI. kerület, Király utca 8-10.

Időpont: 2014. december 6 és 20.

WAMP

A Wamp lassan fogalom, bár a Millenárisban tartott vásárokra még belépőt is szedetnek. Ez csak 500 forint, és le is vásárolható, máashol ilyen mégsincs, nem is értünk vele egyet. Mindegy is, a népek szeretik a Wampot, annyira, hogy ha elindul, akkor jobb, ha felkészül a hatalmas tömegre. Olcsótól a drágáig találhat itt ajándékot, megismerheti a hazai dizájnerek nagy részét (meg azokat is, akik annak gondolják magukat), gasztrokedvelő ismerőseinek pedig a Spájzból választhat ajándékot.

Helyszín: Millenáris B. épület – Budapest, II. kerület, Kis Rókus utca 16-20.

Időpont: 2014. november 30., december 7.,december 14., december 21.

33-wampbic
Szécsi István / Velvet

Kortárs Művészeti Piac

Szentendrén, a frissen felújított Ferenczy múzeumban december 13-án rendezik meg a KOMP-ot, vagyis a Kortárs Művészeti Piacot. Az ígéretek szerint minőségi gyerekjátékokat, egyedi üdvözlőkártyákat és berendezési tárgyakat is kínálnak, de lesznek ékszerek, kiegészítők és kerámiák is. Szentendrére már csak azért is érdemes ellátogatni, mert a sétálgathat egyet a Dumtsa korzón, aztán megihat valahol egy jó forralt bort. Ráadásul mindez a Batthyány tértől csak 40 perc HÉV-vel. Vigyázat! Ha kocsival érkezik, vagy a HÉV végállomásnál tegye le a kocsiját, vagy készüljön fel rá, hogy a városban egy rakás pénzt fizet majd parkolásra. Igen, egész hétvégén.

Helyszín: Ferenczy Múzeum – Szentendre, Kossuth Lajos utca 5.

Időpont: 2014. december 13.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra