Karácsonyi ajándéktippek azoknak, akiknek muszáj

Korral nemcsak az válik az egyik legunalmasabb kérdéssé, hogy mit egyen az ember reggelire/ebédre/vacsorára, hanem az is, hogy mit vegyen már megint annak a nagynéninek/nagybácsinak/unokaöccsnek/húgnak, akit csak egyszer lát egy évben. Erre igyekszünk most olyan megoldásokat találni, amik nem is tűnnek elcsépeltnek és még hasznosak és/vagy jópofák is. 

Szerencsére idén már ejtettünk szót ajándékokról, amiket simán be lehet vetni munkahelyi húzáskor. Na most, ez azért szerencse, mert ezeknek az ajándékoknak jó része multifunkcionális, azaz alkalmazható rokonok esetében is, meghitt pillanatokra. Az alábbiakban mégis összegyűjtünk a korábbiaknál személyesebb ötleteket, amiknek mindenki örülhet a fa alatt, és igyekszünk árérzékenyek is lenni egyben, ami korántsem egyszerű feladat.

Lányok, nők, asszonyok

A fiatalabb korosztály például akkor is értékelhet egy szép ékszert, ha nem sikerül maradéktalanul eltalálni a legtitkosabb vágyát (a legújabb iPad Minit).  Egészen biztos például, hogy Vad Jutka honlapján talál olyat, aminek nemcsak az unokahúgunk, de jó esetben annak anyukája is örülhet.

vadjutka product 446 140923144740 1
meska.hu

És ha már tinik: igaz, hogy sokan ma már elektronikusan jegyzetelnek, de akárki gépét is utolérheti valamilyen visszafordíthatatlan kékhalál, ezért nem árt időnként papírra vetni a világmegmentő gondolatokat. Itt jön képbe a Postbook.hu, ahol szuper naptárakat lehet kapni, olyanoknak, akik nem szeretik az átlagos dolgokat. És ha már határidőnapló, a Slow Budapest Anti-határidőnaplója egyedi, újszerű és még vicces is. Havonta egy problémát jár körbe, amihez megpróbál segítséget adni, hogy az új szokások beépülhessenek az életünkbe. Egy próbát megér.

four pbs small.png
postbook.hu

Valamiért hajlamosak vagyunk feltételezni, hogy nőknek könnyebb vásárolni, de azért oda kell figyelni itt is, hogy minőséget vegyünk. Mivel a rokon feltehetően tisztában van körülbelüli anyagi helyzetünkkel, egyáltalán nem baj, ha az ajándékot például nem méret alapján válasszuk ki. Azt értjük ez alatt, hogy jobb ma egy minőségi kézkrém, mint holnap egy idegenek által összeválogatott, értelmetlen ajándékcsomag. Érthetően ugyanitt találhatók vastagabb pénztárcára szabott összeállítások, amennyiben nem számít az összeg, ezek közül is lehet válogatni.

OCC 114948.png
L'Occitante

Közhelyesnek tűnhet, de mostanság számos kézműves csokoládé, bonbon kapható, ráadásul választhat tej-, cukor- vagy épp gluténmentes verziót is. Mi nagyon szeretjük a Rózsavölgyi Csokoládé manufaktúra termékeit, a Zangiónál különleges bonbonokat talál, és nem lehet elfeledkezni Szántó Tibor díjnyertes csokoládéiról sem – persze ezekhez mélyebben kell a zsebbe nyúlni. Annál viszont biztos jobb, mint amit a közértek polcain talál.

Srácok, fiúk, férfiak

Ha rokona, haverja, ismerőse elmúlt 20, ne vegyen neki vicces, humorosnak gondolt ajándékot, mert nagy valószínűséggel mellé fog lőni. Kütyüt se vegyen, pont ugyanezért. Egyrészt drága, másrészt úgysem találja el, mi az amire igazán vágyik.

Az itallal nem nagyon nyúlhat mellé, egy minőségi rövid vagy egy jófajta bort a legtöbb férfi értékel. Azt érdemes tisztázni, hogy iszik-e egyáltalán a megajándékozandó, és ha az illető az egészségügyben dolgozik, inkább ne adjon neki ilyesmit, nem lesz őszinte a mosolya.

shutterstock 160846922

Ha tudja, milyen a telefonja, és azt is, hogy vigyáz rá, akkor találhat szép tokot egészen vállalható árakon, vászontól a bőrig. Ezeket bármelyik dizájnvásárban megtalálja.

Ha pedig az illető olvas, rögtön meg is veheti neki a Házi Sörfőzde című könyvet, hogy a következő karácsonyi vacsorához már ő gyárthassa az italt. Ha pedig állandóan az egészségi állapotáról panaszkodik, adjon neki egy értelmes paleós könyvet.

Ha pedig tényleg semmi, de semmi nem jut eszébe, vegyen neki színházjegyet. Vagy ha örökre el akarja vágni a későbbi kommunikációt, akkor egy zokni-nyakkendő páros is megteszi.

Oszd meg másokkal is!
Mustra