Utál vásárolni? Rendeljen ajándékot külföldről!

Ha már most elege van a télből, meg abból, hogy hamar sötétedik, és a legkevésbé sincs ideje vagy kedve karácsonyi ajándékok után kajtatni a boltokban, de mégis szeretne valami igazán egyedit vagy menőt adni, akkor egyetlen lehetősége maradt: az internetes rendelés. Ha viszont emellett dönt, jó, ha már most kitalálja, mit szeretne adni, hiszen az ajándéknak még meg is kell érkeznie karácsonyig. Segítségképp összegyűjtöttünk néhány olyan honlapot, ahonnan ingyen vagy nagyon alacsony szállítási költséggel rendelhet.

Erre figyeljen, ha külföldről rendel

Könnyen lehet, hogy olcsóbban jut hozzá egy-két termékhez, ha olyan helyről rendel, ahol nincs nyomonkövetés a csomagokra, de inkább szánja rá azt a plusz pár eurót erre, higgye el, megéri – ellenkező esetben senkit sem kérhet számon, ha elkeveredik a rendelése.

Készüljön arra is, hogy a hatályos rendelkezések szerint bizonyos értékhatár fölött vámkezelni kell az Európai Unión kívülről érkező termékeket. És hogy mik ezek az értékhatárok? Magánszemélytől érkező csomag esetén 45 euróig (kb. 13 800 forintig) vámmentesek a termékek, míg ha jogi személytől, azaz cégtől rendelt, akkor ez az értékhatár 22 euró (kb. 6700 forint). Erős lehet a kísértés, de azzal nem érdemes trükközni, hogy a csomagon nem a vételárat, hanem kisebb összeget tüntetnek fel, mert bármi történik a csomaggal, a Magyar Posta kártérítése a papírokon feltüntetett ár alapján, nem a valós pénzforgalom alapján történik. Érdemes néhány napot pluszban rászámolni a kalkulált kiszállítási időre, mert hát annyira nem mutatós a rendelési visszaigazolás a karácsonyfa alatt. Ráadásul karácsony előtt sokkal nagyobb erőkkel kutatnak hamis árut tartalmazó csomagok után, így tényleg gondolja meg jól, hogy mit rendel. 

458814386
Chinafotopress

A legnagyobbak

Amazon

A könyvektől kezdve a házartási gépeken át gyakorlatilag bármit vásárolhat az Amazonról, de mielőtt rányom a véglegesítésre, jól nézze meg, melyik ország oldaláról rendel! Mind a vám, a szállítási költség, mind a szállítási idő tekintetében lehetnek különbségek.

Szállítási idő és költség: Attól függ, az Amazon melyik oldaláról rendel. Ha európai (német, olasz, francia, angol) oldalról vásárol, akkor 5-9 munkanapot vesz igénybe a kiszállítás. A szállítási költség változó, eladótól függ.

Ebay

Valószínűleg ezt az oldalt sem kell bemutatni senkinek. A világ talán legnagyobb piactere azoknak ajánlott, akik valami nagyon specifikusat keresnek. Például, ha valamelyik rokona szenvedélyesen gyűjti az érméket vagy éppen egy régi képregényre, esetleg gyermekkora kedvenc órájára vágyik, akkor ön kezdje itt a keresést. Rendelésnél vegye figyelembe az eladóra érkezett vásárlói visszajelzéseket, ha pedig úgy érzi, megtalálta az igazit, de ő nem szállít Magyarországra, vegye fel vele a kapcsolatot, hátha meg tudják oldani.

Szállítási idő és költség: A szállítási költségek és a kiszállítás ideje attól függ, hogy az eladó melyik országban él, de akár ingyenes kiszállítást is kifoghat.

shutterstock 200408048

Etsy

Az Etsy hasonlít az Amazonra, a különbség annyi, hogy itt kézzel készített dolgokat vásárolhat – vagy ha van kézügyessége, akár kellékeket, az otthoni kreatívkodáshoz. Ékszerek, festmények, táskák mellett gyakorlatilag tényleg mindent megtalál, akár még vegán körömlakkot is. Közvetlenül az alkotótól veheti meg a termékeit, így igény esetén akár személyre szabott ajándékot is kérhet tőle. 

Szállítási idő és költség: Eladóként változó a szállítási idő és a költség, utóbbi lehet ingyenes, de akár egészen drága is.

Bizsuk és ékszerek

Accesorize

Ahogy a neve is mutatja, az Accessorize kiegészítőkben utazik, abból viszont tényleg hatalmas a választék. Rengeteg bizsut talál minden stílusban, de vehet esernyőt, övet, napszemüveget, kesztyűt, sálat, szóval tényleg mindent, amit bele lehet tuszkolni ebbe a kategóriába.

1
accessorize.com

Szállítási idő és költség: 4-6 munkanap, de ha biztosra akar menni, akkor december 11-ig rendelje meg a termékeket.  A kiszállítás 3.99 fontba (kb. 1500 forinba) kerül, de 75 fonton (kb. 29 ezer forinton) felül ingyenesen pakolják össze a csomagot. 

Angara

Ékszereket vásárolhat az Angara oldaláról, ráadásul nem is olcsókat. 20-30 ezer forint alatt nem sok mindent talál itt, de érdemes nézelődni, válogatni a számtalan drágakő és forma közül. Nincs alsó határa az ingyenes kiszállításnak, ami valahol érthető is, hiszen ha például egy közel egy millió forintos fülbevalóra esik a választása, arra azért nem elegáns rászámolni a pár ezer forintos szállítási díjat. 

Szállítási idő és költség: 2-6 munkanap az oldal szerint, ráadásul futárszolgálattal – viszont Amerikából. Emiatt számoljon rá több napot. A szállítás ingyenes.

Cipők

All Sole

Ha édesanyjának, testvérének, nagymamájának szabványméretű lába van, azaz a 38-as cipő minden esetben jó rá, akkor az All Sole oldalon is keresgélhet. Női és férfi cipőket is talál a választékban, de azonnal táskát is választhat a cipőhöz az oldalon. 

Szállítási idő és költség: 3-6 munkanap a szállítási idő. A kiszállítás ingyenes és expressz szállításra is van mód, így viszont 4.99 fontot (kb. 1900 forintot) még hozzá kell kalkulálnia az árhoz.

shutterstock 174192248

Könyvek

Book Depository

Könyvek, ráadásul ingyen szállítással. Igaz sajnos nem magyar nyelven, de annyi baj legyen, legalább hasznos, de mégis menő ajándékot adhat, amivel tanulni is lehet. Azoknak, akik jól tudnak angolul, igazi kánaán ez a bolt, mert gyakorlatilag az összes kedvenc klasszikust vagy a legújabb könyvsikereket is be lehet szerezni ingyenes szállítással.

Szállítási idő és költség: 4-8 munkanap, de ha biztosra akar menni, akkor azt javasolják, hogy december 3-ig rendelje meg a könyveket. A szállítás ingyenes.

Ruhák, kiegészítők

Asos

Ha ön divatmániás, aligha kell bemutatnunk az Asost. Ruhák, kiegészítők, cipők és táskák, sőt még bizsuk is rendelhetőek az oldalról, ráadásul a kiszállítás is ingyenes, ha 15 eurón (azaz 4500 forinton) felül rendel. Több világmárka is megtalálható az Asos webáruházában, ahol női és férfi ruhák, valamint kiegészítők közül is válogathat.

Szállítási idő és költség: 9 munkanapon belül, 4500 forint felett ingyenes szállítással

Chicwish

Szintén divatmániásoknak lehet jó a Chickwish, igaz, itt nincsen több márka, viszont van helyette rengeteg ruhanemű, bizsuk és órák, meg ingyenes szállítás. Sőt, itt a vámra vonatkozó értékhatárt sem kell szem előtt tartania, mert az amerikai cég az ígéretek szerint átvállalja a vámköltséget, sőt, vissza is küldheti ingyen, ha nem jó a termék.

2
chicwish.com

Szállítási idő és költség: 12-18 munkanap, ingyenes szállítás.

Feel Unique

Ez az oldal is szépségápolásban utazik. Rengeteg márkát talál itt, rendelhet ajándékdobozokat, sőt mindenből talál organikus és bio terméket is. Sminkek, testápolók, körömdíszek mellett parfümökre is ráakadhat a Feel Unique oldalán. Plusz pont, hogy rendeléskor ingyenes termékminták közül válogathat, így akár magának is beszerezhet valamit. 

Szállítási idő és költség: 3-7 munkanap a szállítási idő. 10 font felett (kb. 3800 forint) ingyenes a kiszállítás – de ezt valószínűleg hamar át fogja lépni.

Shopbop

Dizájnmániás rokonoknak vagy barátnőknek érdemes innen válogatni, főleg, hogy az express kiszállítás is ingyen van, ha 100 dollár (kb. 24 ezer forint) felett rendel – igaz, nehéz lesz ennél olcsóbban találni valamit. Ha mégis sikerül, akkor 10 dollár (kb. 2400 forint)  lesz a postaköltsége. Férfi és női termékek közül is válogathat és vannak kedvezmények is. Ezt azért fontos kiemelni, mert nem a Shopbop nem olcsó bolt, viszont ha 70 százalékos kedvezménnyel vásárol, akkor talán nem nulláza le magát karácsonyra. Ráadásul innen teljes nyugalomban rendelhet Alexander Wang cuccokat és nem kell senkivel közelharcot vívnia.

Szállítási idő és költség: 7-20 munkanap alatt ideér a rendelése, ha a sima csomagot kéri. A szállítási költség 10 dollár (kb. 2400 forint) felett ingyenes.

Szépségápolás

Allbeauty

Ebben az áruházban mindent megtalál, ami a szépségápoláshoz kellhet. Sajnos parfümöt nem szállítanak Magyarországra, de minden mást igen. Minden fajta és márkájú szépségápolási szer mellett kiegészítőket is találhat, persze azok is szorosan kapcsolódnak a sminkeléshez. Például éppen akciós a Justin Bieber dalokat zenélő elektromos fogkefe

Szállítási idő és költség: 10-20 munkanap 3.95 fontos(kb. 1500 forintos) szállítási költségért cserébe, illetve 50 font (kb. 19 ezer forint) felett ingyen.

Beauty Bay

Szintén egy szépségápolással foglalkozó webáruház, ahol világmárkák termékeit vásárolhatja meg. Szeretteinek a hajápoló, smink, testápoló termékeken kívül rendelhet hajszárítót, hajkiegyenesítőt vagy masszírozógépet is. 

beauty bay
beautybay.com

Szállítási idő és költség: 5-7 munkanap, de legkésőbb december 8-ig rendeljen, csak akkor garantálják a karácsony előtti kiszállítást. A kiszállítás 13 euró (kb. 4000 forint) felett ingyenes, de itt is kérhet expressz szállítást, ami 19 euróba (kb. 5800 forint) kerül és 4-5 munkanapon belül megérkezik.

Beauty Expert

Akkor érdemes itt szétnézni, ha már unja a szokásos testápolót és tusfürdőt rejtő csomagokat és inkább ajándékozna valami olyat szépségápolás témakörben, ami nem jön szembe a sarki közértben. Ebben a webshopban mindent megtalál a parfümöktől kezdve a sminkszereken át a hajápolási termékekig. 

Szállítási idő és költség: 3-6 munkanap alatt ér ide. A kiszállítás ingyenes, de itt is rendelheti ajánlott küldeményként a csomagját, ekkor 4.99 fontot (kb. 1900 forintot) kell még ráfizetnie.

HQ Hair

Leginkább hajápolással foglalkozik az oldal, számtalan márka készítményét találja meg. Vehet pakolásokat, szérumokat a samponja mellé, vagy akár hajformázáshoz szükséges eszközöket, termékeket, meg azért sminkeket is, persze. De hajszáírót vagy hajegyenesítőt is talál az oldalon.

Szállítási idő és költség: 5-8 munkanap, ingyenes kiszállítás.

Táska

Mybag

Ahogy a neve is mutatja, innen a táskamániás ismerősének rendelhet, rengeteg márka közül válogathat és többféle kiegészítőt is talál. Kesztyűk, sálak és sapkák mellett akár órát vagy telefontokot is vehet, igaz, itt a választék nem olyan nagy, mint a táskák esetében.

Szállítási idő és költség: 3-6 munkanapon belül történik a szállítás. 20 angol font (kb. 7700 forint) feletti rendelés esetén ingyenes a szállítás Magyarországra, de egyébként is 1.99 fontba (kb. 800 forintba)  kerül a sima, és 4.99 fontba (kb. 1900 forint) az ajánlott szállítás.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra