Extrém bécsi divat nyárra

Minden ősszel rendeznek bécsi divathetet: most a 2013-as MQ Vienna Fashion Week legmenőbb divattervezői közül válogattunk. Az igazán bevállalós, trendkövető osztrákok ha tehetik, tőlük szerzik be tavaszi-nyári ruhatárukat. Az öt legfantáziadúsabb külföldi kollekció mellett bemutatjuk a kint kiállító vagy bemutatót tartó magyarok munkáit is!

1. Meam by Ricardo Petro

A Meam márkában a printek és a nőies vonalak fogtak meg minket. A tájképes ruhák és virágos pulóverek amellett, hogy épp nagyon divatosak, jól kombinálhatóak is. A ruhák selyemből és pamutból készülnek, a fejkendőkről, tarkaságról és nőies szabásokról nekünk az jutott eszünkbe, hogy ilyen is lehetne az, ha a Dolce & Gabbana haute couture kifutóján látott ruhákat olcsóbb és hordhatóbb formában gyártaná le valaki. Az egész bemutatót megnézheti videón, ide kattintva!

2. AND_i

Az AND_i bécsi ékszerkészítője, Andreas Eberharter tervezett már Lady Gagának, Lindsay Lohannek és Keshának is, tehát tőle igazán extrém, hangsúlyos kiegészítőkre lehet számítani. A szeptemberi bemutatóhoz Nora Rieser tervezett latexruhákat, melyek amellett, hogy megadták a show alaphangulatát, az ékszerekre irányították a figyelmet. A galériában talál képeket a kiegészítőkről, a furcsa bemutatót pedig ide kattintva nézheti meg.

3. Schirach + Rosenthal

A Schirach&Rosenthal márka mögött Benjamin Quirico és Maria Kateva állnak, ők 2014 nyarára kicsit fast fashiönös, nyomott mintákkal teli kollekciót terveztek. A mintás blúzok, ruhák és nadrágok nagy kedvenceink, csak azt nem értjük, miért kellett arany Kalasnyikovval kifutóra vonulni. Nézze meg ön is a Faux Fox bemutatót a videón, ide kattintva!

4. Rebel Yuths

ARebel Yuths olasz márka tervezője inkább vizuális művésznek tartja magát, olyan kreatív elmének, aki nem vett részt semmilyen divatképzésben. Munkásságában nagy szerepet játszik afrikai öröksége, de a nyugati popkultúra elemei is erősen jelen vannak munkáiban. Ehhez képest nagyon pöpec divatbemutatót rakott össze, nézze meg a videóban!

5. Paul B

A thai tervezőről sajnos nem tudtunk sokmindent kideríteni, konkrétan még azt se, hol lehet ruháit megvnni Thaiföldön kívül. Pedig az őszi Vienna Fashion Weekre nagyon jó kis rókás kollekciót hozott a fiatal Paul B, irigyeljük a férfiakat, akiket ő öltöztet:

   

Magyarok bécsben

A bécsi divathétnek már már állandó vendége az Artista és az Aquanauta, hozzájuk csatlakozott 2013 őszén Nagy Noémi, Prieston nevű márkájával. A városi nőknek tervezett, világos színekben játszó Prieston kollekciót itt nézheti meg, az Aquanauta ruháiért ide, az Artista kollekciójáért ide kattintson!

Kiállítóként az Ille-Olla márka és Mácsár Andrea jelenhetett meg az őszi bécsi divathéten: az Ille-Ollát meleg, csinos kabátairól, Mácsárt kézművész ékszereiről ismerheti a közönség.

Oszd meg másokkal is!
Mustra