Shopping Ausztriában, avagy tovább a tökéletes farmer nyomában

A múltkori  parndorfos körképünknél már megígértük, hogy eláruljuk, sikerült-e megtalálnunk a tökéletes farmert Ausztriában. A válasz: sajnos nem, viszont láttunk egy rakat más, nagyon jó dolgot a  Shopping City Südben  és a  G3 Shopping Resort Gerasdorfban .

Szerencsére Parndorftól a Shopping City Süd csak 57 kilométerre van, innen pedig a G3 csak 43 kilométerre, úgyhogy legalább a kocsiban nem kellett olyan nagyon sokat szenvedni, amíg elértünk egyik pontról a másikba. Az SCS-ben nem töltöttünk sok időt; azokba az üzletekbe mentünk csak be, amelyek Parndorfban is vannak, hogy az árakat összehasonlítsuk, illetve benéztünk (úgy három órára) a Primarkba és a Hollisterbe is. 

Shopping City Süd

Tavaly karácsony előtt voltunk itt először megnézni, hogy miért is éri meg ide kijönni. Akkor még azt hittük, ez a legjobb hely, ahol elkölthetjük a pénzünket, most viszont már tudjuk, hogy ez a G3-hoz képest olyan, mintha csak a közeli kis élelmiszerboltba ugranánk le vásárolni, holott simán megtehetnénk, hogy a Culinarisban szerezzük be, amire szükségünk van. Jó, persze azért, itt is vannak jó cuccok és olyan üzletek, amik a gerasdorfiban nincsenek, de nyilván mérlegelni kell, hogy mi a fontosabb önnek: pár boltért betérni az SCS-be, vagy nagyon sokért elzarándokolni a gerasdorfiba. Persze, azt is megteheti, hogy mindkettőbe elmegy, de ezt csak rutinos vásárlásmániásoknak ajánljuk, mivel elég idegtépő órákon keresztül járni az óriási plázák boltjait. Mi csak tudjuk, higgye el!

Az első üzlet a Michael Kors volt, ahova benéztünk. A táskáik nagyon hasonlítanak a parndorfiakra, ellenben dupla annyiba kerülnek. Ami érdekes: színeiben sem különösebben tér el a két táskakollekció, esetleg fazonban van némi különbség. Amiért viszont nagyon is megéri ide eljönni: napszemüvegekért, cipőkért és ruhákért. Ezek ugyanis alig térnek el az Outlet-áraktól, és a választék is sokkal nagyobb. A Hollister örök kedvenc. Sajnos, ez nincs az Outletben és a G3-ban sem, úgyhogy, aki erre vágyik, már el is dőlt, hogy a két bevásárlóközpont közül melyiket válassza. A téli cuccokat elég jól leárazták, és a tavaszi kollekcióban nincsen túl sok erős szín – inkább a pasztelleket helyezték előtérbe, annak viszont minden árnyalatát. Az árak a szokásosak: pulóverek 10 ezer forinttól, pólók hatezertől, rövid ujjú ingek 12 ezertől, sortok kilencezertől és mini ruhák kilencezertől vihetők. A mintákat és a színeket ezúttal sajnos nem kifejezetten kedveltük, ám a ruhák anyaga még mindig verhetetlen! A Mango és a H&Mhozta a szokásos formáját: előbbiben találni jó áron kabátokat, kiegészítőket és elegánsabb darabokat, utóbbiban meg jól el lehet veszni a „SALE”-feliratok között. 

Már tavaly karácsony előtt megakadt a szemünk a Primark boltján, de akkor sajnos még csak puszta ábránd volt, hogy bejussunk – a nyitásra még egy hetet várni kellett, mi meg ugye, mindössze másfél napot töltöttünk Ausztriában. Megfogadtuk viszont, hogy legközelebb belevetjük magunkat az ír üzletlánc rengetegébe. Megtettük. Olyannyira, hogy sikerült jó sok pénzt is elköltenünk, viszont a gyerekeknek egész nyárra megvan a ruhatáruk – cipőkkel együtt. A megvett portékáról készült fotókat megnézheti a galériában!

G3 Shopping Resort Gerasdorfban

Amikor először megláttuk a hatalmas hodályt, felnyögtünk, és már a látványtól is elment a kedvünk, hogy bemenjünk. Legszívesebben azonnal szedtük volna a sátorfánkat – hazafelé, de mivel választási lehetőségünk nem volt (minthogy a terveink között szerepelt), leparkoltunk, és elindultunk felfedezni, hogy mivel jobb ez a pénznyelő, mint Parndorf vagy az SCS – és milyen mázli, hogy nem hagyhattuk ki… Ha tehetnénk mostantól csak itt vásárolnánk! 

Az egyik legjobban átlátható bevásárlóközpont, ahol eddig jártunk: szellős, bár rengeteg bolt van, mégsem kelti a túlzsúfoltság érzetét. Nem jött ránk a menekülési kényszer; nagyon jó üzletek vannak, és óriási, ingyenes parkoló. Kicsit olyan a hatása, mint itthon a Stop Shopnak, azt is eléggé bírjuk! 

Az áruházban már egyáltalán nem tűnik olyan gigantikusnak a terep, és mivel tényleg nagyon barátságos, már nem is látszott olyan nagy kihívásnak – feltérképezni. Először a H&M-be mentünk be, ami nem okozott különösebb meglepetést: az áru ugyanaz mint itthon, az árak viszont magasabbak, legalábbis a mostani euró–forint-árfolyamon számolva. Lőttünk pár fotót a ruhákról, megnézheti a galériában. Szóval, ettől nem ájultunk el, nem úgy a Desigualtól! A tágas üzletben elfért mind a női, mind a férfi szekció, és azt kell mondjuk: az itt kínált női dolgok közül egyiket sem utasítanánk vissza! Elképesztően jó színű, mintájú blézerek, mini- és maxi ruhák, farmerek, pólók és pulóverek vannak. Sajnos, csak a télikabátokat árazták le, de legalább ugyanannyiba kerülnek, mint az Outletben kaphatók. Utoljára ilyen klassz árukészletet Spanyolországban láttunk; azóta is visszasírjuk azokat a cuccokat. Most viszont, ez a bolt remek alternatíva. Aki szintén Desigualfüggő, semmiképpen se hagyja ki! A képgalériában megnézheti, milyen a bolt, és mennyibe kerülnek a ruhák. Vásároltunk egy keveset a Müllerben, de csak azért, mert éppen ott volt, és a hazai üzletek abszolút kiesnek nekünk. Egy másik nagyon jó bolt a Kult. Itt több márka képviselteti magát: G-Star, Desigual, Only, Jack & Jones, Bench, Wellensteyn, Khujo, Naketano, LTB és még sorolhatnánk. A készlet nagyobb része leárazott ruhákból áll – nem túl nagy méretválasztékkel, de mindenképpen megéri végigpásztázni a polcokat. A Hallhuberben is láttunk rengeteg, nekünk tetsző dolgot; igaz, itt az elegánsabb vonalaké a főszerep, és olcsónak sem mondanánk. Az árakat ittcsekkolhatja. Ha erős színekre vágyik, feltétlenül menjen be az Ernsting's family boltjába. Minket meggyőzött, de azért ne örüljön túlságosan, mert csak gyerekcuccok vannak. Elvileg a hálózat női ruhákat is árul; nyilván előbb-utóbb lesznek ezek is a G3-ban. AMister* Lady-t leginkább a New Yorkerhez hasonlítanánk, talán mégis egy árnyalattal jobb. És végül a Primarkot itt sem hagyhattuk ki, ahol a gyerekek helyett viszont magunkra koncentráltunk. Vettünk bugyi-melltartó szettet 6 euróért (1800 forint), pólót 4 euróért (1200 forint), pulóvert 12 euróért (3700 forint), szandált 8 euróért (2500 forint), csipke tangát 1 euróért(!) (300 forint) és különböző olcsó kacatot a lakásba fillérekért (illatosító, pohár, díszek stb…). Sajnos, ide nem lehet úgy bejönni, hogy csak szétnézzen az ember, muszáj vásárolni valamit. Olyan ez, mint az Ikea: azt sem lehet megúszni pár új hámozó vagy konyharuha nélkül. Jobb esetben persze…

Ígérjük, a jövőben (persze számunkra) új bevásárlóközpontokat fogunk bejárni, hogy képet kapjunk és adjunk arról, hova érdemes még elmenni vásárolni Ausztriában.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek