Utazzon el az őszi szünetben a gyerekekkel belföldön

Még szinte ki sem heverték a gyerekek az iskolakezdést, máris itt az őszi szünet, amikor sokan szeretnek elutazni legalább egy hosszú hétvége erejéig. Mivel idén két hétvége is beleesik, így körbenéztünk merre érdemes elindulni, ahol szívesen fogadják a legkisebbeket is. Nemrég összeszedtük a családbarát nagyvárosokat most olyan helyeken néztünk szét, ahol az őszi idő ellenére is jól érezheti magát a gyerek is. Vagy azért, mert készültek nekik programokkal, és kikapcsolódhat a szülő is, vagy mert ezek a gyerekprogramok szülői felügyelet nélkül is látogathatóak, esetleg, mert van lehetőség kérni gyermekmegőrzést, hogy a kirándulásba beleférjen akár egy romantikus vacsora is kettesben.

tk3s mon012072

Bikács – Zichy Park Hotel

Budapesttől 130 kilométerre, Tolna és Fejér megye határán találja Bikácsot, akik családbarát programokkal készülnek a hosszú hétvégére. A csomagajánlat október 31. és november 3. között él, minimum 3 éjszakás foglalás esetén kerül az ott tartózkodás 38.700 forintba egy főnek, három éjszakára. Három év alatti gyermekeknek a szállás ingyenes, de 17 éves korig is csak 6800 forint egy éjszaka, amiben szintén benne van a svédasztalos reggeli és vacsora, gyerekprogramok animátorcsapattal, míg a szülők a korlátlan wellness használatot élvezik. Ki lehet próbálni a lovaglást, és a gyerekeknek állatetetés, és állatgondozás is szerepel a programok között.

Debrecen – Hotel Aquaticum

Olcsónak egyáltalán nem mondható a debreceni Aquaticum, viszont az biztos, hogy itt aztán tényleg szülő és gyermek is ki tud kapcsolódni. Nemcsak az Élményfürdőben van ugyanis gyermekfelügyelet, de a szállodában is programokkal várják a kicsiket, sőt még esti felügyelet is lehetséges külön térítési díj ellenében, és előre egyeztetve. A félpanziós ellátásban a két fős apartman három éjszakára 74.900 forintba kerül személyenként, a gyerekeknek 3 éves korukig ingyenes, 7 évig 40.900 forint, 14 éves koráig pedig 48.900 forintba kerül a szállás.

Eger – Hotel Eger Park

Akiknek a gyereke éppen az Egri Csillagok olvasmány feldolgozása előtt áll, vagy már túl van rajta, a legmotiválóbb hosszú hétvége lehet, ha testközelből nézheti meg a helyszínt. Minimum két éj foglalása esetén vehető igénybe az az ajánlat, amely keretében 2+2 fő részére (két 16 év alatti gyermek) 39.900 forint / éjszaka áron kínál lehetőséget az őszi szünetet Egerben tölteni. Az árban a svédasztalos reggeli és vacsora mellett a wellness részleg használata is szerepel, valamint pónizni vagy lovagolni is lehet.

Gárdony – Hotel Nautis

Gárdonyban az a jó, hogy közel van, sőt akár vonattal is egyszerűen megközelíthető, ha még nagyobb kalandokat keresnek. A Nautis közvetlenül a Velencei-tó partján fekszik, és hétköznapokon, 8 év alatti gyermeknek ingyenes szállást kínálnak, a szülőkkel egy szobában, és még a főétkezés is ingyenes, 12 év felett viszont már felnőtt árakon mehet a gyerek. Egyébként a személyenként 18 ezer forint éjszakánkénti árba nagyon sok szolgáltatás tartozik, úgymint a wellness részleg használata, reggeli és vacsora, a gyerekeknek lufihajtogatás, arcfestés, tökfaragás, és bábszínház, a felnőttek pedig éjszakai fürdőzésen, thermo spa masszázson is részt vehetnek, sőt szobánként egy óra ingyenes squash pálya használat is szerepel az ajánlatban, ami csak az őszi szünet ideje alatt él.

Hajdúszoboszló – Hotel Atlantis

Hajdúszoboszló is azoknak kiváló kikapcsolódás, akik ősszel is szeretnének egy kicsit víz közelében maradni. Az ünnep hangulatának megfelelő vacsorával  (valószínűsíthetően tök orientációra érdemes felkészülni) és reggelivel, valamint korlátlan fürdőrészleg használattal rendelkező csomagok 16.000 forintba kerülnek éjszakánként és személyenként. A gyermekek 3 éves korukig mehetnek ingyen, 12 éves korig féláron, utána pedig teljes ár fizetendő.

Keszthely – Hotel Helikon

A Balaton partján ősszel is ki lehet kapcsolódni, igaz a strandolás már csak a fedett wellness részen működhet, de a parti séták még ebben az időszakban is kikapcsolják az embert, ráadásul Keszthelyen egyébként is rengeteg látnivaló közül lehet választani. A gyermekanimációs programokban is bővelkedő félpanziós csomagajánlatban pedig 3 éjszaka esetén 9400 forintba kerül egy családi szoba személyenként egy éjszakára. Ez az a szobatípus, ahol egy gyermek szállása és ellátása 12 éves korig ingyenes, sőt ha a másik gyerekük 7 év alatti, szintén ingyenesen kap mindent, ha pedig hét év feletti, féláron kapcsolódhat ki.

Kőszeg -  Írottkő Hotel

Nemcsak Kőszeg nevezetességeit, és az Írottkő Naturparkot nézheti meg, de akár Ausztriába is látogathat. Sajnos csak egy gyerekkel tudja igénybe venni az ajánlatot, és a gyermekfelügyelet sem megoldott. Az egy gyermek számára 10 éves korig ingyenes csomagajánlatban a szobáját úgy is kérheti, hogy az Kőszeg Főterére nézzen, de benne van még a reggeli és a vacsora, egy városnézés, wellness alapszolgáltatások, és egy kóstoló Kőszeg ízeiből. Két fő részére három éjszaka 54.990 forintba kerül, a pótágy pedig 10-14 éves kor között 5200 forint, 14 év felett pedig 5900 forint éjszakánként.

Mátraháza – Lifestyle Hotel Mátra

Az őszi erdő, nyugalom, és csend mellett kimondottan az őszi szünetre előkészített csomagokkal találkozhat Mátraházán. A csomagban van 5000 ezer forint értékű spa voucher és 5000 forintos segway kupon is, ezen kívül korlátlan wellness használat, animátoros programok a gyerekeknek, reggeli és vacsora is, és mindez két főnek két 14 év alatti gyermekkel, 3 éjszakás ott tartózkodás esetén 57.900 forintba kerül éjszakánként. Egyébként 21.900 forintba kerül egy éjszaka egy főnek, pótágy pedig 15.900 forintért igényelhető november első hétvégéjén.

Nyíregyháza – Hotel Dzsungel

Bár itt nem készültek kimondottan őszi szünetes programokkal, de mégis minden évszakban jó választás állatszerető gyerekeknek és szüleiknek ha a Sóstó Zoo melletti szállodába mennek kikapcsolódni. Belépési lehetőséget biztosítanak ugyanis az állatkertbe, ahol többek között fehér tigrist és elefántot is lehet látni, vagy az óránként különböző látványetetések során lehet közelebb kerülni, és jobban megismerni az állatokat. A 4 férőhelyes, ellátás nélküli szobák árai egyébként 3 éjszaka foglalása esetén 18.000 forintba kerülnek szobánként, és ötödik főnek is van lehetőség pótágyat igényelni 3000 forintért éjszakánként. A reggeli gyerekeknek 600 forint, 10 éves kor felett 1000 forintos áron igényelhető.

Parádfürdő – Erzsébet Park Hotel

Gyöngyös és Eger között a Mátrában lehet kikapcsolódni annak, aki Parádfürdőn szeretné tölteni az őszi szünetet. Az ajánlatban választható családi szoba is, ami 36 ezer forint két felnőttnek és két 14 év alatti gyermeknek éjszakánként. Egyébként egy sima hét közben 24 ezer forint, hétvégén 26 ezer, a pótágy pedig 9000 forintba kerül. A büféreggeli és vacsora mellett minden nap animátorok várják a gyerekeket, és Halloween partyn is részt vehetnek, amíg a szülők a wellness részleget használják.

Sopron – Mandarin Hotel

Október 31-től november 3-ig tartó ajánlattal Sopronba tudnak látogatni, ahol vagy a Lővérekben túrázgatnak, vagy átmehetnek Ausztriába is. Szép kártyát is elfogadnak, és a csomagajánlatban a reggeli mellett ingyenes parkolás és internet használat, és egy tökös-mákos rétes is szerepel. A négy ágyas szoba erre az időszakra 49.900 forintba kerül.

Velence – Velence Resort & Spa

A Velencei – tó melletti szállodában is rengeteg gyerekprogram várja a családokat, úgyhogy itt is tudnak a szülők is pihenni, és a gyerekek is kedvükre ugrálhatnak. Minidisco, jelmezkészítés, tökfaragás, családi vetélkedő, kreatív játszóház, boszorkánysuli és varázslótanoda, sőt mesejáték és koncert is része a programnak, miközben a szülők lazíthatnak a wellness részlegen, vagy szaunázhatnak. A szállás minimum két éjszaka esetében november első hétvégéjén 17.900 forint éjszakánként egy főnek, a gyerekeknek 6 éves korig ingyenes, 12 éves korig 8000 forint, 16 éves korig pedig 11.500 forintba kerül. Az október utolsó hetében érvényes árak olcsóbbak, igaz akkor a program is kevesebb valamennyivel, de a felnőttek szállása 15.900 forint éjszakánként, a gyerekek pedig 1000 forinttal olcsóbban alhatnak pótágyon, mint a következő hétvégén. Ami viszont pofátlanul drága az a parkolás 1500 forint/éjszaka díjért, ami a legtöbb helyen belefér, itt viszont az egyébként is magas árak mellett sem sikerült belepasszírozni azt, hogy ingyen, vagy legalább ne belvárosi árakon parkolhassanak a vendégek.

Zalakaros – Hotel Karos

Tök jó őszi szünet néven fut az a leginkább kisgyerekes családoknak szóló csomag, melyet minimum két éjszaka igénybevétele mellett előfoglalási árakon lehet lefoglalni. A gyerekeket kreatív foglalkozások, minidisco, bábszínház, vízi vetélkedő, bűvészshow, vagy tökgurítás verseny várja, a szülőket pedig Kállay Saunders András koncertje november 2-án, amire a wellness részlegben lehet lélekben felkészülni. A hosszú hétvége alatt minimum három éjszaka foglalása esetén 16.900 forint egy éjszaka személyenként, 6 éves korig ingyenes, 12 éves korig pedig 8900 forintba kerül éjszakánként a félpanziós ellátás. Ha az előző hétvégét választja, akkor személyenként és éjszakánként ezer forinttal olcsóbban lehet megúszni az őszi szünetes nyaralást.

Oszd meg másokkal is!
Mustra