Őszi trendek a boltokban: nem is olyan rossz!

Most, hogy végre eltűntek a boltokból az utolsó adag rongyosra próbált leárazott ruhák is, megnéztük, mi kapható helyettük. Sok skótkocka, bőrszoknyák, félreszabott dzsekik, műszálas, áttetsző blúzok virágokkal. Azért találtunk olyasmit, amit 25 éves kor fölött is lehet hordani és egész jól is néz ki, de sokat kell klereségni és a jó cuccoknak megkérik az árát.

Bershka

A Bershka teljes stílusváltáson ment át az utóbbi körülbelül egy évben: míg tavaly ilyenkor még lehetett olyan ruhákat találni az üzleteiben, amiket 25 éves kor fölött is nyugodtan felvehettünk, mostanra tényleg csak a tiniknek érdemes bemenni a boltba. Sportmeznek álcázott miniruhák, swag feliratok, félreszabott nadrágok, rövidre vágott pulóverek. Tényleg, ezeknek vajon mi a neve? Haspulcsi? Felpróbáltunk pár szettet, de igazából semmi nem állt úgy, ahogy kellett volna. Az L-es bőrdzseki amellett, hogy műbőrnek tűnt, épp csak jó volt méretben, a nyomott feliratos póló már lejárt lemez (kéne legyen), a 16 ezer forintos, kellemetlen anyagú kardigán pedig ennyi pénzért inkább vicces, mint hasznos.

A 18 éveseknek még talán megbocsátható, ha rosszul szabott műbőrbetétes leggingsben róják az utcát, de afölött a kor fölött már nem szokás szegecses vállú haspulcsira áhítozni. A pontot az i-re nálunk a 9995 forintos, műbőr, perforált, ocelotmintás táska tette fel, ennél rondább és közönségesebb kiegészítőt rég láttunk már. Nézze meg ön is a galériában!

Zara

A Zarában pár napja még turkálóhangulat volt a leárazás miatt, mostanra újra a szokásos, letisztult, trendi berendezés fogad. A ruhák közt sok a skótkockás és a sötét alapon virágmintás, a látottak alapján a bordó szín idén is trendi lesz, viszont ne lepődjünk meg, ha sok nő kombinéban, vagy szörnyen igénytelenül megvarrt és nyomtatott virágos nadrágban flangál majd. A Zaránál az ár nem a minőséggel egyenes arányban növekszik, például egy sima fehér garbóért simán elkérnének 13995 forintot, egy borzalmas anyagú pöttyös ceruzaszoknyáért 9995 forintot és így tovább.

Az a legfurcsább, hogy bár még csak most indul a szezon, sok mérethiányos darab van, hol M-es, hol S-es darabokat nem találni egyáltalán. A grunge jegyében amúgy próbáltunk kockás nadrágot, és legnagyobb meglepetésünkre nem állt annyira rosszul, tegyen ön is egy próbát – ha tetszik, 13995 forintért szerezhet kockás gatyát. A nadrághoz illő haspóló sem rossz, de csak M-es méretű volt az üzletben, az meg nagynak bizonyult.

Összességében a Zarában be lehet szerezni egy-egy trendi szettet, tetőtől talpig felöltözhetünk a legújabb divat szerint, csak ez minimum 50 ezer forintba kerül (felső 10, nadrág 14, blézer 25 ezer forint). És ez még csak egy szett, aminek a darabjai ugyan variálhatók, de további 50 ezret el kéne ahhoz költeni, hogy beszerezzük azokat a blúzokat, felsőket, szoknyákat, amikkel lehet őket variálni. És akkor a kiegészítőkről nem is beszéltünk, egy jobb cipő-táska párosra simán elmegy a Zaránál 70 ezer forint. Szóval közel 200 ezret lehetne különösebb gond nélkül úgy a Zarában hagyni, hogy a grunge fellángolás jövőre már biztos ciki lesz. Emlékszik még a fekete-fehér kockás és csíkos trendre februárból? Na ugye, az sincs már sehol, miért pont a skótkocka maradna?

H&M

A H&M szerencsére kicsit időtállóbb darabokkal jött ki idén, a fekete sosem fog kimenni a divatból, és legalább tíz féle fehér blúzt is lehet a svéd márkánál kapni. Kérdés, hogy kinek van szüksége még egy fehér blúzra, illetve ki akarna műbőr miniszoknyát venni pont most, mikor évek óta tukmálják a boltok.

Jó hír viszont, hogy a H&M-nél végre lehet egész baráti áron valódi bőr szoknyát is venni (29990 forint) és kaphatók a szokásos őrültségek is: puffos szoknya, ami nem csak különleges, hanem jól is néz ki, púderszín PVC szoknya, ami a latex vadsága ellenére kifejezetten elegáns, kellemes anyagú szőrmekabátka, és még sok más. Tehát a fekete-fehér alapdarabok mellett mindenki megtalálja a neki való plusz egy ruhát a télre, amitől egyedibb lesz a megjelenése.

Ráadásul a táskák és csizmák közt is egyre több a bőr, 30 ezer forint körüli áron nagyon szép kiegészítőkre tehetünk szert (akárcsak a Zarában).

Mango

A Mango is pozitív csalódás volt, bár az áttetsző műselyem ruhák ebben a szezonban valahogy mind borzalmasan állnak, valószínűleg a buggyos vállrész és kislányos szabás miatt. Szóval ilyesmit a Mangóban is próbáltunk, de csak azért, hogy tudjon min röhögni, amikor a galéria 35. képéhez ér.

Egyébként végre vannak mintás blúzok a Mangóban is, a rókafejes személyes kedvenc, kár, hogy bántóan műanyag és 8 ezer forintba kerül. A Mango sokféle bőrdzsekit is tervezett a szezonra, sajnos a jó áron kapható darabok már most mérethiányosak, így nekünk már nem lesz 28 ezer forintért menő dzsekink. Úgy tűnik, a szezonban kötelező a kockást virágossal keverni, majd áttetsző anyagra nyomni – kösz, Givenchy – így itt sem kerülhettük ki az efféle ingeket.

Blézerek és nadrágok terén még mindig nagyon erős a spanyol cég, ha teheti, itt keressen tizenpárezerét csinos zakót. Ami a kiegészítőket illeti: bevadult a Mango a cipőtervezésnél, simán piacra dobott magastalpú, szegecses félcipőket, de a rockabilly surranó amellett, hogy optikailag nagyítja a lábfejet, kialakítása miatt nagyon kényelmetlen. A galériában nem csak erről, hanem a márka ballonjairól és bőrkabátairól is talál képet!

Reserved

A Reserved nem ragaszkodik a kifutós trendek koppintásához (ami nem baj), de árai és anyaghasználata miatt mindig felmerül bennünk a kérdés: ki vásárol itt? Hisz a pamutpólók a H&M-ben általában olcsóbbak, a kabátok máshol jobban szabottak és jobb az anyaguk, a nadrágokban nincs semmi különös, a ruhák pedig rendszeresen félre vannak szabva. Most is találkoztunk vásárlókkal, mind külföldiek voltak, a vékony anyagú kockás ingek és a leárazott (vagy annak tűnő) holmik között válogattak.

Mi a legújabb, bolt bejáratához pakolt kollekciót próbáltuk fel, nem nagy meglepetés, de itt is piros alapon kockás inget, koptatott, szürke farmert és műbőr dzsekit találtunk. Nézze meg a galériában, mire mentünk a Reservedben!

Összefoglalás

Eddig amikor megérkezett a boltokba az új kollekció, valami különleges hangulat lengte körül az üzleteket, minden új volt, jó illatú, vasalt, minden igényesen varrottnak és szépnek tűnt. Ezen az őszön viszont vagy mi vagyunk kritikusabbak, vagy a korábban megszokottabbnál is rosszabb anyagokból dolgoztak a cégek.

Sajnos a legtöbb ruha már most gyűrötten lóg a fogasokon, és végre ki kéne találni valami büntetést azoknak, akik próba közben összekenik rúzzsal és sminkkel a ruhákat, mert nonszensz, hogy már a szezon elején sok a foltos, koszos blúz és ruha az üzletekben.

A Bershka kiábrándító, mind szabások, mind anyagok terén, a Reservedből meg már ki se ábrándulunk a szintetikus anyagok és kényelmetlen szabások miatt. A Zara a szokásos nagyon trendi, de nagyon könnyen elavuló vonalat hozza, a Mango viszont kellemes csalódás, akárcsak a H&M, mindkét márka ügyesen keveri a merész és klasszikus darabokat.

Oszd meg másokkal is!
Mustra