no

Őszi cipőkörkép: ha bőrt akar, fizethet, de amúgy jó áron sok minden van

A legrosszabbra felkészülve indultunk neki az őszi cipőkörképnek, mert, lássuk be, az ősz és a tavasz a két legelcseszettebb évszak az időjárás, és így a ruházkodás tekintetében is. Télen legalább hó van, sár és hideg, nyáron meg általában eső, és időnként zápor. Na de ősszel? Vagy esik, vagy nem, vagy hideg van,vagy nem. Vagy kell váltócipő, vagy nem.

Őszi, átmeneti cipőt találni nem is olyan könnyű feladat, gumicsizmát pedig szinte már sehol sem kapni - erre jutottunk. Részletek a hajtás után!

CCC

Amikor betértünk az üzletbe, éppen az őszi és a téli cipőket pakolták ki az eladók. Mivel tényleg nagyon elszántak voltunk, a honlapon már előre megnéztük a kínálatot. Ki is választottunk pár szimpatikus darabot. Ezeket mind megtaláltuk a helyszínen is, és mint kiderült, több színben is kaphatóak bizonyos cipők, sajnos ez nem jelenti azt, hogy mindegyik árnyalatból van a méretünkben. A választékra persze így sem feltétlenül lehet panasz, hiszen nagyon sok a hasonló fazon, és szinte mindegyiknek van bőrből készült mása is, ha nagyon idegenkednénk a jóárasított műbőrtől. Bár a személyzet éppen nagyban rendezgetett, amikor méret után érdeklődtünk, készségesen segítettek. Nagyon extra darabokkal itt nem találkoztunk, de a szezon alapdarabjaiból rengeteg van. A magas sarkú cipőkért körülbelül 4-5 ezer forintot kell fizetnie, míg bokacsizmát alig 2 ezer forinttal drágábban kaphat. Ha nem szán túl nagy összeget az őszi-téli cipőkre, itt próbálkozzon.

Honlap: http://www.ccc.eu/hu

Facebook: www.facebook.com/CCCHungaryShoesKft

Deichmann

Bár az üzletben találkoztunk olyan csizmával is, amelyből még tavaly késő ősszel vásároltunk, azért vannak új darabok is bőven, és ha nem akarunk túl sok pénzt elverni egyetlen pár cipőre, akkor itt is érdemes körülnézni. Akárcsak a legtöbb márkához, a Deichmann üzleteibe is megérkeztek a téli lábbelik is, a mellékelt galéria egyik képén például elbújt egy fehér jeticsizma 7990 forintért. Nem találunk szavakat! Ennyiért vehetünk már egy visszafogottabb fűzős cipőt is, bár ez utóbbi persze máshol is van, míg a szőrös csizmára egyelőre ez nem igaz. Itt a helye azoknak is, akik szeretik, ha a tűsarkújuk szegecsekkel, kövekkel van díszítve. Hasonló darabokat a Tamaris honlapján is találtunk, de a boltban nem futottunk össze velük, nem úgy, mint a Deichmannál.

Honlap: www.deichmann.com/HU/

Facebook: www.facebook.com/Deichmann.HU

Humanic

Ne sirassa még a leárazásokat, ugyanis a cipőboltokban (is) vannak még leárazott termékek, a Humanicban is elsőre ezekkel találtuk szembe magunkat. Szerencsére nemcsak piros lakk tűsarkút vehet magának pár ezer forintért, hanem csinos bokacsizmákat, mokaszin-jellegű csizmákat is vásárolhat most az eredeti ár töredékéért. Ha pedig nem tetszik egyik akciós darab sem, akkor is lehet, hogy tízezer forintból megússza az egész hercehurcát - persze, csak ha egyetlen lábbelit kell vennie erre a szezonra. Igaz, az is könnyen lehet, hogy míg egy masnis bokacsizma csak 8900 forintba kerül, egy különleges magassarkúért akár 17 ezer forintot kell otthagynia a pénztárnál. Bár a kínálat nagy, mi mégsem itt találtuk meg az új kedvencünket - bár elképzelhető, hogy könnyebben ment volna, ha legalább egy eladó megkérdezi, hogy amúgy tudnak-e segíteni.

Honlap: /www.humanic.net

Facebook: www.facebook.com/Humanic

Reno

Emlékeink szerint a Reno üzleteiben nagyon olcsón lehetett cipőt venni, ez mintha megváltozott volna, de az is lehet, hogy a mi emlékeink fakultak meg. Persze megértjük, hogy az ízlésesen, centire igazított Esprit lábbeli 22990 forint, de azért vannak olcsóbb márkák is, mint mondjuk a Young Spirit, ami egy flitteres csizmával is előrukkolt. Ez a csoda csak 13990 forint, míg egy hasonló darabért a Tamarisnál 11 ezer forinttal többet kellene fizetnünk. Bár sokan nem értik, hogy a magyar viszonyokhoz minek kell gumicsizma, akiket nem zavar az ellentábor, térjenek be ide, mi négyet is találtunk darabonként 9000 forintért. Viszont nem árt, ha siet: a fenti üzletekben (persze a Reno kivételével) nem szúrták ki a szemünket a gumicsizmák. Még szerencse, hogy épp most írtuk meg, hogy a hipermarketekben ennél olcsóbban is rábukkanhat egy-egy megfelelő párra, nem is rossz árakon.

Tamaris

A márka cipőit több helyen is lehet kapni, de vannak saját üzleteik is. Mi is betértünk az egyik ilyenbe. A honlapon itt is sok olyan cipőt találtunk, amik az üzletben nem szúrtak szemet, de azért akadt olyan, amit szívesen hazavittünk volna. A Tamaris persze nem a legolcsóbb márka, legalább egy húszezres legyen nálunk, ha betérünk hozzájuk, és arra is készüljünk fel, hogy a nőiesebb darabok lesznek túlsúlyban. Bár azért találtunk olyan bakancsokat is, amelyek a rohangálósabb napokra is jók, és nagyon kényelmesek.

Honlap: www.tamaris.eu

Facebook: www.facebook.com/pages/Tamaris/387909254656584

Fast fashion boltok

Cipőt persze ma már nem csak a cipőboltból lehet venni. Ott vannak például a hipermarketek, valamint a divatüzletek, ahol szintén van legalább egy fél falnyi vagy pár polcnyi lábbeli. Mi is vettünk már ilyen helyen szandált, vászoncipőt, sőt, még csizmát is, és egyelőre nem bántuk meg egyik döntést sem. A kínálat egyébként nagyjából ugyanaz, mint máshol, a honlapokon egymás után sorakoznak a bokacsizmák, motoros csizmák, nőiesebb bakancsok és így tovább. Árban itt is van szórás, ami szintén annak köszönhető, hogy vannak műbőrből és bőrből készült darabok is. Így lehet, hogy míg a H&M kínálatában egyik hosszabb szárú motoros csizma például 39990 forintba, egy egyszerű barna fűzős cipő pedig 19990 forintba kerül, egy fekete, cipzáras bakancs már 9900 forintért a miénk lehet.

A Bershkában egy hasonló darab viszont már 13995 forintba kerül, de ugyanennyiért már halmozottan állatmintás sportcipőt is találtunk, ami talán nem annyira vízálló, de biztosan kényelmesebb. De láttunk muskétásoknak való fekete csizmát is, ha éppen az áll közelebb a szívünkhöz. Aki viszont lakkbalerinára vágyik, annak irány a Zara, már ha van 8000 vagy éppen 10000 forintja erre a célra. Ugyanennyiért már gyönyörű magas sarkú szandálokat is vehetünk, igaz, ilyen időben ez már nem annyira praktikus viselet.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek