no

Idén ronda és drága gumicsizmákkal várják a boltok

Ha itt az ősz, itt az állandó borulás, az eső, a hideg és nyirkos idő, és a sár. Abban mindenki egyetért, hogy az egyik legborzasztóbb élmény egy hideg esős napon a beázó cipő, abban viszont már a szerkesztőségen belül is megoszlanak a vélemények, hogy ennek kiküszöbölésére a gumicsizma-e a legnagyszerűbb találmány. Mindenesetre körbenéztünk milyen darabokban lehet átgázolni a pocsolyákon, az eredmény sajnos lehangoló: vagy unalmas tucatdarabokat hord, vagy a netről rendel.

A gumicsizma egyre elterjedtebb, saras és esős fesztiválokon a cikk szerzője is többször érezte, hogy a színes csíkos, vagy a kis kutyuskás gumicsizmája egyenesen Isten ajándéka. Ugyanakkor a belvárosba és rövidebb utakra, vagy egész napos munkához valóban nem a legelőnyösebb viselet, mégis nyugodtan mondhatjuk, hogy olyan darab, ami jó ha van mindenkinek. Ennek ellenére a boltokban vagy méregdrága darabokat, vagy unalmasakat láttunk. Fantázia a közepes árú internetes darabokban lehet, már ha nem fél csizmát rendelni felpróbálás nélkül, és képes majdnem annyit fizetni értük, mintha egy valódi téli csizmát vásárolna.

Auchan

Az Auchanban látogatásunk során éppen akciósak voltak a színes mintás gumicsizmák: csíkos, kockás és kétféle rózsás közül lehetett válogatni 2490 forintért, ezzel messze megnyerték az árversenyt. Aki ezzel nem elégszik meg, az még mindig nagyon jó áron,  3990 forintért vehet fel az özönvízben olyan gumicsizmát, amin furcsa halak úszkálnak, vagy csillagosat, esetleg olyan mintásat, ami úgy néz ki, mintha kátrányban sétált volna, de igazából feliratok vannak rajta. Vagy 2990 forintért maradhat a klasszikus fekete fajtánál, amit egyébként azok, akiknek van egy kis kézügyességük, ki is dekorálhatnak.

Dechatlon

Színeset, hosszúszárút, közepeset, és bélelt gumicsizmát is talál a Dechatlonban, mintásat viszont nem. 8390 forintért bélelt bokacsizmát vehet, vitorláscsizmát 15.990 forintért kap, de 4990 forintért sima hosszú szárú csizmát is vásárolhat, 4590 forintért pedig színes csizmákkal dobhatja fel ezentúl esős időben a hangulatát. Egyébként ezek inkább a funkcionális vonalat erősítik, mintsem divatos darabok, kimondottan a természetbe, kiránduláshoz illenek.

Deichmann

Két Deichmannba is be kellett mennünk, hogy legalább az egyikben láthassunk két típusú csizmát. Színesnek színes ugyan, de a rózsaszín-fekete pöttyös és a zöld árnyalatú kockás fantáziadúsnak nem mondhatók. Az 5990 forintos ár viszont még mindig elég baráti, ha tényleg csak néha-néha, özönvíz esetére keres gumicsizmát.

Humanic

Vicces mintás csizma helyett a Humanicban a letisztult, elegánsabb fazont keresők járnak sikerrel, már ha lehet elegáns megjelenésről beszélni gumicsizma kapcsán. A fekete és barna változatú, Humanicos gumicsizmák árban már elég húzósak 25.990 forintért, de ezek olyan darabok, amikről kellően messziről, mondjuk az út másik oldaláról (szürkületben) már nem is lehet megmondani, hogy gumicsizma van a lábán.

Intersport

Itt egyetlen fajta csizmát láttunk, nem túl szép virágosat. A szürke alapon lehetetlen mintákkal rendelkező csizma ára 4990 forintért nem sok, viszont ember legyen a talpán, aki a látszólag rosszul szabott csizmák között talál olyat, ami nem úgy néz ki, mintha a két lábán teljesen különböző lábbeliket viselne.

Office Shoes

Hallott már gumibakancsról? Na, itt vehet, ráadásul nem is kerül sokba. Egyébként a Martens bakancs egy az egyben koppintása elég furcsa látvány, de 8990 forintért megvehető, és van belőle átlátszó típus is, - ami állítólag gyorsan fogy, bármilyen meglepő is a gondolat, hogy van, aki valamilyen megfontolásból szeretné diszkréten közszemlére tenni a zokniját. Ezen kívül irreálisan magas árú gumicsizmákba lehet belefutni a Tommy Hilfiger és a Lacoste márkák jóvoltából. Előbbiből már a 29.990 forintos, Tommy Hilfiger apró logós verziót is megkaphatjuk, kicsit olcsóbb a 23.990 forintos bokacsizma, de 38.990 forintért is vehet félcsizmát, vagy ugyanennek hosszúszárú változatát 44.990 forintért. A Lacoste a maga 26.990 forintos gumicsizmáival ehhez képest aprópénz, de ne felejtse el, hogy mikor este egész napos viselet után leveszi a csizmáját, teljesen mindegy mennyit fizetett érte, a szagélmény hasonló lesz.

Tesco

A legjobb gumicsizmák általában a Tescoban szoktak lenni, ennek ellenére most nem volt nagy a választék. Azért a pöttyös itt nézett ki a legjobban, és aki virágmintásat szeretne, az is Tescózzon, mert 4590 forintért megéri, még ha csak két verziót is láttunk.

Zara

Jól elrejtve ugyan, de a Zarában is felfedeztünk gumicsizmát. Akik a már említett, visszafogottabb stílust szeretik, és elfogadható árú csizmát keresnek valahol a gazdabolt és az Office Shoes elszállt árai között félúton, azoknak a Zara tökéletes lesz. Egyszerű és letisztult, barna és fekete, matt és nőies csizmák közül válogathatnak 13.995 forintért, és ennyiért a csizma még elegánsnak is tűnik, nem is ázik be, és nem is költött rá egy vagyont.

Internet

Bár kissé aránytalanul drága néhány típusú és márkájú csizma, de ha válogatni akar, akkor mégis csak az interneten tudja kiélni a nézelődés élményét. Választhat erősebb vagy vékonyabb vádlira valót, sőt még akár magassarkút is a Gumicsizma shop vagy a Gumicsizma bolt webáruházakból, ahol még bélést is lehet venni a csizmához, hogy téliesített változatban tovább lehessen hordani őket.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra