Halloweenre öltözzön narancsbőrnek!

Hiába lesznek egyre rövidebbek a nappalok, hiába van hideg, és esik az eső, az ősznek is megvan a maga szépsége. A Halloween pedig, bár nálunk nem honos, gyerekfejjel gondolkozva mégiscsak egy jópofa ünnep, amikor kicsit boszorkányosra lehet venni a napot. Éppen ezért akár dekorálhatnánk is a lakást is az évszaknak megfelelően, de valamiért a boltok többsége mintha tudomást sem akarna venni nemcsak a Halloweenről, de az őszről sem. Azért találtunk dekorációt, meg is mutatjuk a legjobbakat.

Euro Shop

A minden 390 forintos láncban már húsvétkor is jót szórakoztunk, szerencsére most is akadt dekoráció.  Az őszi hangulatot valamiért kövön ücsörgő vidám, de kissé gondterhelt hangyával képzelik el, bár lehet, hogy ezzel csak a fáradtságot vélték érzékeltetni, hiszen La Fontaine meséje óta tudjuk, hogy szerencsétlen egész nyáron gürizett, hogy télen ne kelljen aggódnia. Hangyán kívül az ősz visszatérő motívuma a mókus, amiből csipeszt és ajtódíszt is találunk, ugyanígy baglyos verziót is nézhet, viszont ennek ajtódísz verziója elmegy akár rémisztgetős változatnak is. Madárijesztős és madárijesztőnek öltözött varjas állódíszek között is válogathat, 390 forintért.

Müller

Kimondottan Halloween partyra készülő gyerekeknek és felnőtteknek kifejezetten ajánljuk a Müllert. Dekorációból ugyan nem volt sok, viszont jelmezből annál több. A Halloween ellenzőinek legfőbb érve, hogy van már egy ünnepünk, amikor be lehet öltözni, és az a farsang. Ebben igaza is van mindenkinek, csakhogy tudják, mi jobb egy beöltözős ünnepnél, főleg egy gyereknek? Két beöltözős ünnep. A szülőknek pedig az, ha legalább az egyikre nem nekik kell kitalálni a jelmezeket. A Müllerben boszorkány, csontváz, varázsló jelmezek között lehet válogatni, de van paróka, zombi ujjak vagy vámpírfogsor művérrel. Itt láttuk a legnagyobb üzleti érzékkel rendelkező ajánlatot is, ami nem más, mint a lyukas függöny 1590 forintért, de rémisztő kiegészítőnek kaszát vagy véres kést is lehet vásárolni. Dekorációban a legősziesebbnek a sapkás verebek tűntek, de kimondottan Halloweenre készült óriási, szörnyes tojásokkal a Kinder is.

Party kellék bolt

Ha már se a Rossmannban, se a DM-ben, se a mindig legjobb dolgokkal készülő Százforintosban sem leltünk egyetlen őszi dekorációra sem, elnéztünk egy partikellékesbe, hogy onnan mivel dobhatja fel otthonát. Nos, nem kellett csalódnunk: akár igazi csontvázkezes borospohárból is ihat (ajánlatosan persze vörösbort), ami igazából egy jó kis gótikus metál buliba is elég stílusos lehet. A sütiket cuki kis szellemekkel és szörnyekkel dobhatja fel, idősebbek, vagy vámpíros sorozat-rajongók pedig fogsoros verzióval készülhetnek. A lakást felfüggesztett testrészekkel dekorált függönnyel a legjobb ilyenkor feldobni, akinek ez túl sok, az maradhat a pókhálós terítőnél, vagy tematikus csontvázas matricáknál.

CBA

Meglepő módon a CBA is készült őszi dekorációkkal, úgymint tökben utazó manók, gyertyát tartó szellem,  vagy szellemes hurkapálcadísz, denevérrel. Az igazán bizarr, már-már a Százforintos boltok ízlését idéző csillámos, faragott tökös hógömböt is a CBA-ban láttuk. Konzervatívabb őszi dekorációnak pedig az egyszerű ajtódíszt, a madárijesztős díszt, esetleg a diszkréten boszorkányos hógömböt vagy ajtódíszt tudjuk ajánlani.

Spar

A Spar álarcban erős, ottjártunkor csontváz- és Sikoly-maszkot is lehetett venni, illetve még egy narancssárga valamit, amit a galériában megtekinthet, de mi nem jöttünk rá, hogy a mutáns tökember, Halloween-partira készülő Chewbacca, vagy a Texasi Láncfűrészes narancsbőrből készült álarca a megoldás. De választhat sötétben világító vámpírfogsort, banya gumiorrot, ajtódíszt, vagy tök formájú gyertyatartót is. Ha minket kérdez, egy univerzális, csúcsos Halloween kalapot is vásároljon, nemcsak azért, mert mindössze 139 forint, hanem mert sima aranyszín, így jó lesz szilveszterre, szülinapra, farsangra, vagy gyakorlatilag bármilyen ünnepre, amikor mindenképpen csúcsos kalapot szeretne viselni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra