Hullámzó csempék, bőrpadló és falikert

Amikor az ember építkezés, vagy lakásfelújítás előtt áll, sok időt tölt el azzal, hogy milyen megoldásokkal tudja minél inkább személyesebbé, egyedibbé tenni otthonát. Ma még sokan ódzkodnak az extrém burkolatoktól, pedig, ha valaki nem esik túlzásokba, akkor igazán mutatóssá teheti a helyiségeket. Lássuk, milyen extra megoldásokat alkalmazhat a padlón, illetve a falakon!

Egyedi fotótapéta

Ki mondta, hogy a falaknak egyszínűnek kell lenniük, és csak a gyerekszobában lehet elvétve egy-egy ábra? Ha igazán különleges lakásra vágyik, akkor van lehetősége akár kedvenc képeivel is szemezni, hiszen ma már több cég is gyárt fotótapétákat. Sok helyen előre gyártott termékeket forgalmaznak, viszont – némi plusz pénzért persze - hozott mintákból is megrendelheti. Amit azonban nem árt figyelembe vennie az az, hogy egy egészfalas fotó felületén a polcokat és egyéb kiegészítőket inkább felejtse el, illetve - hogy a végeredmény ne a 80-as évek paneljainak óriásposztereit idézze - a legjobban a minimalista stílussal mutat.

Ára:10.000 Ft/m2-től

foto: foto.tapeta@textil.hu
foto: foto.tapeta@textil.hu

Kert a falon

Úgy tűnik, egyre extrémebb megoldásokban gondolkodnak a dizájnerek, ugyanis ha valakinek az nem lenne elég, hogy a növények csupán a földön, illetve az állványokon és a polcokon vannak, ma már van arra is lehetőségük, hogy egy egész falfelületet élő növények tarkítsák. Igen, van ilyen is, köszönhetően az ügyes automata öntözőrendszernek, valamint a vízálló panaleknek. Ez nem csak különleges látványt nyújt,de ilyen mennyiségű növények hatása még a lakás levegőjében is érzékelhető. Ez is minimáldizájnnal az igazi, viszont ne felejtse el, ha megunná, akkor ennek az eltüntetése nem olyan egyszerű feladat, mint ha csak más színre kéne átfestenie az adott felületet.

Ára:170.000 Ft/m2-től

foto: en.wikipedia.org
foto: en.wikipedia.org

Beltéri kőburkolatok

A természetközeli, illetve a rusztikus stílus kedvelői előszeretettel borítják be kövekkel – leginkább terméskővel - a belső falak egy részét, hiszen ilyenek ma már pár centis vastagságban is kaphatóak, így alkalmasak beltéri használatra is. Felrakása nem igényel különösebb szakértelmet, így sokan maguknak ragasztják fel egyenként a kis köveket, azonban mivel eléggé időigényes és idegőrlő folyamatról van szó, érdemes szakemberre bízni a felhelyezést. Sajnos ez sem túl pénztárcabarát megoldás, de ha nagyon nem akar lemondani róla, akkor már beszerezhet kőutánzatokat is. Persze ekkor ügyeljen arra, hogy lehetőleg olyat válasszon, ahol a kövek nem teljesen egyforma nagyságúak, hiszen csak így érhető el a természetes hatás.

Ára: 3000 Ft/m2-től

foto: diszlecek.hu
foto: diszlecek.hu

Bőrpadló

A bőr, mint anyag, hatalmas reneszenszát éli, nem csak a ruhadivatban, hanem a lakberendezésben is. Ez azonban nem csakis a bútorokat jelent: egyre többen burkolnak is vele, ráadásul nem csak falakat, hanem padlót is. Természetes, meleg és elegáns kinézetet kölcsönöz a szobának, amihez a bőr jellegzetes illata még plusz hangulati elem (legalábbis eleinte). Meglepően tartós, és különlegessége, hogy az idők folyamán sajátos, mégis szép küllemet kap, és nem fog elhasználódottnak tűnni. Ápolása egyszerű, a legtöbbnek a víz sem árt. Egyetlen fájó pontja az ára:

Ára: 20.000-30.000 Ft/m2-től

shutterstock 116400961

3D csempe

Az eddigi sík falak a múlté, ma már lehetőség van komplett 3D-s képpé alakítania bármelyik helyiségét. Ezidáig a csempéket egyedül a fürdőszobákban, illetve a konyhákban használták, ám ezek, köszönhetően a különleges kialakításuknak, akár a lakószobákban is megállják a helyüket. A 3D-s burkolóanyagok már számtalan formában, színben kaphatóak, lehet választani fénylő, illetve matt kivitelben is, és szinte bármilyen stílusú lakáshoz remekül passzolnak. Persze, nem kell az egész szobát 3D-vel díszíteni, az is elég tud lenni, ha csupán falidíszként rak fel párat belőle.

Ára: 6000 Ft/m2-től

foto: duocsempe.hu
foto: duocsempe.hu
Oszd meg másokkal is!
Mustra