no

Tudjuk, melyik barkácsáruházból fog lakást felújítani

Körbenéztünk az ismert barkácsáruházakban, hogy a legolcsóbban mennyiért lehet beszerezni egy lakásfelújításhoz nélkülözhetetlen alapdolgokat. Így került a listába a laminált parketta, a járólap, a csempe, a falfesték, a szaniterek, és a közelgő hideg idő miatt utánajártunk annak is, hogy ajtó- és ablaktömítő szalagot hol érdemes vásárolni. Az óbudai Praktikerben kezdtük a túrát, majd jött a szintén Óbudán lévő Baumax, kicsivel arrébb, Budakalászon, a volt Bricostore helyén lévő Obi, és végül Dunakeszin kötöttünk ki a Bauhausban. 

Lakásfelújítás alkalmával mindenki szeretne jó áron, jó minőségű cuccokat beszerezni. Ez természetesen borzasztó időigényes: körbe kell járni az összes barkácsáruházat, ami üzemanyag szempontjából sem valami költségkímélő eljárás. Természetesen a beszerzés még nem fejeződik be azzal, hogy valaki megveszi járólapot vagy laminált parkettát, ezek lerakásához még temérdek dolog kell, de mi most kifejezetten a költségvetés „nagy” tételeire mentünk rá, a ragasztó, csavar, ék stb. kiegészítő apróságok ezért maradtak ki a mustrából (ez utóbbiakat egyébként nagyon hasonló áron kínálják az áruházak). Tehát nézzük, miből fogunk dolgozni.

Bauhaus

A Dunakeszin lévő  Bauhaus egy tényleg óriási hodály, egy kisebb túrányit legyalogoltunk, mire végül megleltük, amit kerestünk. Csak erős idegzetűeknek ajánljuk: könnyű elveszni a nagy választékban. Persze, az mindenképpen pozitívum, hogy sok termék között lehet válogatni, viszont bennünket ez inkább arra emlékeztet, mint amikor egy jó konyhájú étteremben minimum tízoldalas étlapot kapunk. Csak az étel kiválasztása legalább fél óra (nyilván több), aztán meg jön a kétségbeesés, hogy nem lett volna-e mégis jobb az elsőre kiválasztott fogás. Nahát, ez a bajunk ezzel az áruházzal is: túl nagy a kínálat. Ilyenkor jön a „jaj de mennék már”-érzés, illetve az idegesség és feszültség, na meg a kapkodás, aminek ugye már jól tudjuk, soha nincs jó vége. Egyébként azt vettük észre, hogy a Bauhaus a barkácsáruházak prémiumkategóriája: itt ugyanis minden sokkal drágább volt, mint a  többi helyen. Az viszont jó, hogy sok az eladó, és segíteni is szeretnek. 

Mi? Mennyiért (forintban)?
Laminált parketta () 1290
Beltéri falfesték (10 l) 5990
Tömítő habszalag (25 m) 3490
Járólap () 999
Csempe () 1490
Zuhanykabin 34990
Fürdőszobabútor 26470
Mélyöblítésű vécé 8990
Kerámiamosdó 9490
Összesen 93199

Baumax

Az óbudai Baumax  egy kicsit a barkácsáruházak turkálója képzetét keltette bennünk. Olyan, mintha „csak úgy” leraktak volna valamit a földre/polcra, aztán az úgy jól is van. Pedig nem, egyáltalán nincs úgy jól. És mindezek mellett még csak nem is annyira olcsó. Egy előnye azért van: az, hogy elég jó elhelyezkedésben több üzletük is van Budapesten, így nem kell messzire menni, ha hirtelenjében ragasztópisztolyra, csaptelepre vagy némi plusz burkolóanyagra van szükség. Az alábbi táblázatban a fürdőszobabútor nagyon megdobja a végösszeget. 

Mi? Mennyiért (forintban)?
Laminált parketta () 1250
Beltéri falfesték (10 l) 3990
Tömítő habszalag (6 m) 220
Járólap () 999
Csempe () 1290
Zuhanykabin 20990
Fürdőszobabútor 39990
Mélyöblítésű vécé 6490
Kerámiamosdó 4990
Összesen 80209

Obi

Nagyon régen voltunk már Obiban, és egy kicsit féltünk is, hogy mit fogunk benne találni. Ez a bolt, amit meglátogattunk, a Bricostore helyén nyílt Budakalászon. Meglepő módon - és a többi barkácsáruháztól eltérően - itt makulátlan tisztaság volt (talán mert még új az üzlet?), minden sor átlátható, nincsen túlcsicsázva, de elhanyagolva sem, szóval nagyon vásárlóbarát a környezet. Igaz, hogy – a Bauhausszal ellentétben – itt nincsen akkora választék, viszont minden van, ami kell. Azonnal megtalálni mindent, és persze az eladók is szívesen segítenek mindenben. Ha jól sejtjük, ilyen környezetben sokkal inkább kedvet érez az ember a pénzköltésre, mint a nagyobb, de rendezetlen boltokban. Az áraktól függetlenül a körkép legpozitívabb csalódása volt az Obi, mert nagyon jól átlátható az áruház laikus szemmel is, nincs telezsúfolva, viszont minden megtalálható, ami egy ilyen bolt kínálatától elvárható. Ráadásul még kevesen is voltak – szóval, ha ön is ódzkodik a nagy tömegtől, ajánljuk a város széli túrát.

Mi? Mennyiért (forintban)?
Laminált parketta () 1299
Beltéri falfesték (10 l) 1699
Tömítő habszalag (6 m) 399
Járólap () 899
Csempe () 1299
Zuhanykabin 23990
Fürdőszobabútor 26980
Mélyöblítésű vécé 11990
Kerámiamosdó 5299
Összesen 73854

Praktiker

A megszokott formáját hozta a Bécsi úti Praktiker.  Nem sok eladóval találkoztunk, de nem is volt rájuk különösebben szükség, mert itt már ismertük a járást. Találtunk saját márkás cuccokat jó áron, és itt volt a legnagyobb választék olcsó laminált parkettából és járólapból is.

Mi? Mennyiért (forintban)?
Laminált parketta () 1399
Beltéri falfesték (10 l) 1799
Tömítő habszalag (6 m) 439
Járólap () 1199
Csempe () 1299
Zuhanykabin 22990
Fürdőszobabútor 14990
Mélyöblítésű vécé 11990
Kerámiamosdó 12990
Összesen: 69095

A végeredmény tehát az lett, hogy ha nem akar sokat költeni, kezdje a keresést a Praktikerben, folytassa a túrát az Obiban, és ez utóbbiban lehetőleg végezzen is. 

Ön melyik barkácsáruházban vásárol szívesen?

Írja meg nekünk Facebook oldalunkon!

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra