Ez a vaníliás kifli bizony maga a félórás csoda. Csupán ennyi ideig tart elkészíteni, és szinte rögtön üres is a tányér. Roppant egyszerű, viszont nem ér spórolni, tessék vajat és igazi vaníliát használni hozzá, ígérem, csodás lesz a végeredmény. Akár az ünnepek előtt egy héttel is el lehet készíteni, nem lesz semmi baja, csak jól dugjuk el egy dobozban a család elől.

vaníiás kifli2

Hozzávalók (kb. 40 darabhoz):

20 dkg liszt
15 dkg hideg vaj
7 dkg darált mandula (ha nincs, akkor dió vagy mogyoró is jó)
3 dkg porcukor

vaníliás porcukor a hempergetéshez

1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. (Ha van késes robotgépünk, csak tegyük bele mindent, és hagyjuk, hogy a gép dolgozzon helyettünk.) Ennél a lépésnél fóliában hűtőbe is tehetjük, ha nem tudjuk azonnal kisütni.

2. Kis darabokat csípünk le a tésztából, golyót formázunk belőle a tenyerünkkel, majd kis nudlikat, végül kiflivé hajlítjuk.

3. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen, 180 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt készre sütjük. (Épp hogy csak ez picikét kell a végének színt kapnia, és készen van).

4. Még melegen meghempergetjük a vaníliás porcukorban.

vaníiás kifli1
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.