no

Luxusbabák eladásával szeretne jótékonykodni az Unicef

Az Egyesült Nemzetek Gyermekalapja (United Nations Children's Fund, továbbiakban UNICEF) már 11 éve rendez jótékonysági aukciókat, amelyek bevételével egy nyugat-szudáni régióban, Darfurban élő gyerekeket támogatja. A sorozat annyira sikeres, hogy csak a tavalyi évben 200 ezer eurót (60 millió forintot) gyűlt össze ,és ennek köszönhetően 300 ezer kiskorú részesülhetett oltásban.

Az UNICEF idén szeretné megdönteni ezt a rekordot is, ezért különleges akcióval készült: neves luxusházak (többek között a Gucci, a Louis Vuitton és a Dolce&Gabbana), ékszerészek és művészek 12 babát terveztek. Ezeket egy kiállítás keretében bárki megtekinthet majd, aki arra jár, december elején pedig egy aukción lehet rájuk licitálni. Hogy festenek a babák? Galériánkban természetesen azt is megmutatjuk.

Minden egyes elkészült darab nemcsak remekmű, de hűen tükrözi a készítéséért felelős márka vagy szakember jellegzetességeit is: a Dolce&Gabbana kislánya például a 2013-as őszi-téli kollekció Bizánc-inspirálta fejdíszét és jellegzetes vörös csipkeruháját viseli, a Lanviné a bohém sikket képviseli, a Chanel-baba pedig természetesen kosztümöt kapott. A babákat november 26-a és december 1-je között bárki megtekintheti a Petit Palais Múzeumban, december 2-án pedig a párizsi Four Seasons Hotelben egy aukció keretében meg is veheti. Kíváncsiak vagyunk, hogy idén mekkora összeg folyik be a babáknak köszönhetően!

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra