Tiltólistás ajándékok pasiknak

Koárbban már írtunk arról, hogy milyen ételt ne tegyen a férfi elé karácsonykor. Most az ajándékozásban segítenénk. Akár hiszi, akár nem, egy férfi csak a legritkább esetben szereti, ha meglepik, és nem szeret változtatni a szokásain. Így ha például olyan terméket vásárol, amit ő nem használ, akkor valószínűleg alig várja, hogy mielőbb továbbajándékozhassa. Egyébként egy férfi szinte mindennek tud örülni, mindenért nagyon hálás: lehet zoknival, borotvahabbal és nyakkendővel is fárasztani, de még egyszer mondjuk, NE próbálja meglepni. Szóval jönnek most azok a dolgok, amikkel azért így is mellé lehet lőni.

Alkoholt

137688010
Bloomberg

Mi is állhatna a első helyen, mint az alkohol, ami valahogy mindig jó ajándéknak tűnik egy férfinak (kivéve persze, ha absztinens), csakhogy igen könnyen mellé lehet fogni vele. Hiába gondolja, hogy remekül ismeri a barátját, hogy pontosan tudja, hogy milyen sört, bort, égetett szeszt szeret, úgyis rosszul hiszi. Ez ugyanis kedv, évszak, társaság és rengeteg más tényező függvénye. Ha ennek ellenére emellett döntene, akkor persze szinte mindegy, hogy milyen piát vesz, előbb-utóbb el fog fogyni. Azonban nyilván nem azt szeretné, hogy az ajándékozás után előbb a dolgozóasztalra, majd egy vitrinbe kerüljön a meglepetése hónapokra, míg az egyik haverjával mindent meg nem isznak, és csak végső kétségbeesésükben nyúlnak érte.

Zenét, filmet

94844368
Bloomberg / Europress / Getty

Hiába van a barátjának hatalmas dvd-gyűjteménye, tökéletes hangrendszere, hiába házimoziznak  viszonylag gyakran, vagy kapja azon, hogy időnként révületben hallgatja a lemezeit, férfinak ne vegyen ehhez hasonló dolgokat. Hogy miért ne? Mert a dvdválasztás, ahogy a lemezválasztás is, egy megfelelően ihletett pillanatban kell, hogy történjen, amikor a férfit valami különleges szellem szállja meg, aminek hatására azt mondja, hogy igen, pont ez hiányzik a GYŰJTEMÉNYéből. Mivel ez az ihletet pillanat ebben az esetben elmarad, a férfi többnyire csak annyit érez egy-egy ajándékba kapott filmre vagy albumra nézve, hogy feleslegesen kidobott pénz.

Jegyet valahova

85234022
Gab Archive / Europress / Getty

Tök mindegy, hogy masszázsról, wellness-hétvégéről, a kedvenc zenekarának a koncertjéről, a kedvenc csapatának a focimeccséről, vagy mondjuk egy úgynevezett degusztációs menü végigkóstolásáról van-e szó egy méregdrága étteremben, egy férfinak nem szabad jegyet venni sehova. És ebben az esetben nem az a probléma, hogy elmarad a megfelelő ihletett pillanat, vagy hogy nem tudhatja biztosan, hogy tényleg olyan nagyon szereti-e az adott dolgot, hanem arról, hogy egy férfi magának szereti beosztani az idejét – különösen, ha a szívéhez igazán kedves dologról van szó. A döntést ilyen esetekben neki kell meghoznia, és nem pedig öntől megkapnia.

Szakkönyvet

158498871
Ulrich Baumgarten / Europress / Getty

Legyen az szakácskönyv, barkácskönyv, autószereléssel kapcsolatos kiadvány, mindegy is, csak kidobott pénz. Egyrészt azért, mert ha barátja eddig nem foglalkozott valamivel, akkor nem egy ilyen könyv miatt fog feltámadni benne a lelkesedés iránta. Másrészt pedig, ha eddig üggyel-bajjal elboldogult az adott területen, akkor már csak azért se fog egy rohadt könyvhöz nyúlni segítségért. Ha mégis fejlődést lehetne tapasztalni, az csak egyetlen dolognak betudható: a szívós kísérletezgetésnek. Ha ugyanis egy férfi tényleg belefog valamibe, akkor nem éri be részsikerekkel, semmilyen útmutatást nem hajlandó elfogadni, annak kezdettől fogva az ő diadalmenetelének kell lennie, abban pedig nincs helye szakkönyveknek. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra