Ne bajlódjon a Mikulás-csomaggal, segítünk!

December hatodikára virradóan van még egy ok, hogy szépen kitisztítsa a cipőjét azon felül, hogy koszos lábbelivel más napokon sem kelt túl jó benyomást: a Télapó egy jól megpakolt csomagot rak bele. Viszont ha szegény Mikulás, vagy a vásárlási feladatokkal megbízott segédj éppen nem ér rá, nincs más teendő, előre összepakolt, nagyüzemi csomagot kell vásárolnia. Nekik segítünk most azzal, hogy szétnéztünk, milyen pakkok között lehet válogatni.

Egy díjnyertes mikuláscsomag összetevői a következők: a rengeteg kedvenc csoki (legyen benne táblás, és kisebb darabok is, úgynevezett egyharapásos csokoládék), földimogyoró, persze nem zacskós formában, kell bele mandarin vagy narancs is, szigorúan mag nélkül, esetleg alma és egy virgács, csak a miheztartás végett. Na ilyen csomagot ne keressen készen, mert nincs. Helyette legelőször azt kell eldönteni, hogy szeretne-e hozzáadott értéket is ajándékozni, például bögrét vagy plüssállatot, vagy megelégszik a csak csokoládé felhozatallal.

Boci

800 forintos árával a Boci csomag egy teljesen pénztárcabarát választás. Ha ezt készíti be az egész évben jól viselkedő ajándékozott cipőjébe, akkor egy csokimikulást, egy Boci Napolini ostyát, egy tábla Boci tejcsokoládét és két szem banános szaloncukrot talál a csomagjában.

Kinder

Maxi Mixnek hívják azt a plüssállatos csomagot, amiben a Kinder csokik mellett pingvin, rénszarvas, jegesmedve vagy ünnepi szamár lapul. Egyébként ennek a csomagnak a csokitartalma nagyon kevés annak ellenére, hogy 2500 forintba kerül, a plüssállaton kívül nincs benne más, mint egy Kinder Country, egy Kinder Bueno, egy Kinder Maxi és egy darab Shoko-bons. Ha mégis ennél a márkánál szeretne maradni, akkor kiegészítésként legalább egy mikulást kell vennie, amiből a 160g-os éppen hogy 1000 forint alatt van, de az 55g-os is 400 forint körül mozog. Vagy vásárolhat 600 forint körüli áron karácsonyi, hóember, medve, szarvas és mikulás díszítésű Kinder csokoládét is.

Akit már teljesen hidegen hagy a plüssjáték, és kizárólag a csokoládéra hajtana, 650 forint körül talál havas ház alakú csomagot, ebben legalább van egy Kinder Mikulás, egy Kinder Country, egy Kinder Maxi és egy Kinder Meglepetés is, tehát több csoki, jóval kedvezőbb áron.

Milka

Idén a Milka (ismét) bögrés csomaggal készült, amin az éppen rohanásban lévő Mikulás látható szánnal és egy jól megpakolt zsákkal. Ennek ellenére a csomagban nem sok csokit rejtőzik. Van benne egy 60g-os és egy 20g-os Mikulás, 4 darab 12,5 g-os tejcsokoládé és ugye a bögre, amit legalább lehet mikrózni, mosogatógépben mosni, és a hőlökésállósága is jó, bármit is jelentsen ez. Az ára üzlettől függően 1500 forint körül mozog.

Ha nem hozza lázba a karácsonyi bögre, vehet kizárólag csokit tartalmazó csomagot is 1200 forint körül, amiben szintén egy 60g-os, valamint két 20g-os Mikulás-figurát és 6 darab tejcsokigolyót lelhet.

Smarties

A színes csokigolyók imádói Smarties csomaggal is készülhetnek, amiben 1500 forintos árért a Smarties klasszikus drazsé mellett mini drazsét is kaphatnak. Emellett van benne csokigyolyós mikulás és hóember is. 1600 forintért pedig fémdobozos változatot is vásárolhat, ami később tolltartónak, vagy szimplán kacattartónak lehet ideális. Ebben tejcsokoládé figurát találhat, valamint mini tejcsokit drazsébevonattal, és banán ízű szaloncukrot kivételesen drazsé nélkül.

Stühmer

A Stühmer csomagját 1200 forintos áron tudja beszerezni, és valószínűleg a nosztalgiára fogékonyabb korosztály fogja a legjobban imádni, akiknek nem az a lényeg, hogy minél aranyosabb állatot öltöztessenek be karácsonyfának a csomagolás elején. Ebben a pakkban Korfu szelet, tejcsokis és étcsokis Melódia szelet, csokimikulás, valamint 20g-os tejcsokis, vajkaramellás és trüffelkrémes csokiszeleteket talál.

Szerencsi

A legtöbb helyen 700 forintos ár körül egy teljesen klasszikus csomagot szerezhet be a Szerencsitől. Pakoltak beke egy 65g-os Mikulást, két 20g-os tejcsokoládét, valamint zselés szaloncukrot és egy zacskó Szerencsi hópelyhet is.

Tibi

800 forint körüli áron veheti meg a Tibi termékekből összeállított csomagot, ami mondhatni az ízek kavalkádja, hiszen van benne egy 40g-os Mikulás, egy 100g-os Tibi KID körtekrémes szelet, két darab Bonbonetti szaloncukor, méghozzá a nem túl biztató citrom ízű túrós változatból,  és egy 25 g-os KID mogyorókrémmel töltött tejcsokis szelet.

Vegyes csomagok

Ha eddig nem találta meg a számítását a csomagok között, akkor még van a tarsolyunkban néhány ötlet. A vegyes pakkok előre elkészített csomagok, de a Tibinél  már nyomokban észrevehető módszerrel elkezdték azt, hogy egy cégcsoporthoz tartozó különböző termékeket pakolnak össze egy csomagba. Ez azt eredményezi, hogy az igazán jó Mikulás-csomaghoz jobban hasonlító összeállításokat lehet venni, ugyanakkor persze az is sanszosabb, hogy lesz benne olyan, amit nem szeret. Az egyik ilyen 600 forintos csomagban 40g-os Mikulás figura, Bombi aprósütemény, Verbena gumicukor és két nyalóka bújik meg.

Nagyjából 900 forintért kapható teljesen karácsonyi témájú csomag, és van benne Mikulás és Hóember figura, Mikulás szelet (ami egyébként kakaós-rumos ízű szelet, ha nem ismerné, mint ahogyan mi sem), Mikulás Zizi és még három szem szaloncukor is. A leírás alapján egyébként a figurák sem a tejbevonó masszából készült förmedvények, bár a sima tejcsokis változatok között is óriási különbségek vannak általában.

Egy olyan csomagot találtunk, amiben virgács is van, a többiből valószínűleg a nehézkesebb szállítás miatt ez kimaradt. Ebben viszont 1800 forintért a virgácson kívül azért van még Mikulás-figura, Mikulás Zizi, Mikulás szelet, Mehmed omlós tejkaramella, gyümölcsízű karamella, Night&Day szelet (mi sem hallottunk még erről sem, ezért eláruljuk, hogy ez kakaós-rumos ízű krémmel töltött tejcsokoládé) és öt szem szaloncukor vegyes ízekben.

Azokra is gondoltunk, akik a karácsonyi ajándékot szeretnék csokival letudni, vagy legalább kiegészíteni, úgyhogy szétnéztünk milyen csomagokkal készültek még az üzletek, amik kiválóak Mikulás-csomagba is, ugyanakkor karácsonykor is megállják a helyüket.

Toffifee

Azokra is gondoltak, akik egyfajta csokoládét szeretnek, de azt nagyon, így annak örülnek a legjobban, ha csak azt kapnak. Erre alapozott a Toffifee is, ezért 1700 forintért 3X15 darabos, rénszarvasos családi játékkal is felturbózott csomagot dobtak piacra, ami még akár karácsonyra is jó lehet ajándéknak. Akik nem ennyire keményvonalas karamella rajongók, azok talán örülnek majd kisebb kiszerelésnek korcsolyázó rénszarvasokkal vagy snowboardozó Mikulással. 

Merci

A Merci édességeit általában olyannak adja az ember, akiről nem tudja, hogy úgy egyáltalán mit szeret, csak „van abban egy csomó fajta, valamelyik csak jó lesz” alapon választja. Ha most is így járt, és olyannak kell Mikulás-csomagot vagy karácsonyi ajándékot venni, akiről nem tud sok mindent, akkor vásárolhat fenyőfaalakú Merci összeállítást nagyjából 1500 forint körüli áron.

Ferrero Rocher

December 6-án vagy karácsonykor is ellőhető ajándék a Ferrero Rocher is, ami idén is a minimalista, letisztult kúp alakkal készült az ünnepekre. Ár: 2000-2200 Ft

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek