Mibe csomagolunk idén karácsonykor?

Apró tételnek tűnik az ajándékok mellett, de nem mindegy, hol és mennyért lehet megvenni a csomagolópapírt. Külön kihívás, hogy túllépjünk a hagyományos karácsonyi mintákon, az így felhalmozott csomagolókat ugyanis aztán egy évre pakolhatjuk is el, hacsak nem akarunk a májusi születésnapra karácsonyfába öltöztetni az ajándékot. 

A legtöbb élelmiszerbolt is árul ebben az időszakban csomagolópapírt, vagy jobban mondva valami igazán furcsa, csúszós anyagból készült szörnyet, mely egyrészt nem igazán tűnik környezetbarátnak, másrészt nehéz is vele bánni. Az igazi jó csomagolópapírnak van tartása, lehet rá írni, vagy nagyon karakteres, vagy semleges és ezért jól kombinálható pár hangsúlyos dísszel, ráadásul újrafelhasználható.

A Pirex papír nem az olcsóságáról ismert, viszont vannak szép termékeik. Érdemes náluk keresni a különleges levélpapírokat, melyeket dekorációs elemként is lehet hasznosítani, de akár ablakdísznek, vagy mécsestartó köré tekerve is nagyon szépek.

A Kika úgy tűnik, elfelejtette a karácsonyt, bár sikerült néhány nívós darabbal beszállnia a versenybe, de ezek inkább a mécsestartó-karácsonyfadísz vonalon mozognak. Papírjuk alig van.

Az IKEA sem hozza egy régvolt Ápisz hangulatát, bár keményfedelű füzetben erősek, abba viszont nehéz csomagolni.

A Metro áruház még mindig ragaszkodik ahhoz, hogy kártyával mehessenek a vásárlók a nagykereskedésnek titulált üzletekbe, amelyből mára csak annyi maradt, hogy egyes termékeket csak gyűjtőcsomagolásban vásárolhatunk meg, egyébként ugyanolyan drága, mint bármelyik más bolt. A Metróba mindezek ellenére érdemes lemenni, nagy a kínálat, bár nem merészkednek túl az átlagízlésen.

A Green papír üzleteinek kínálata első pillantásra hasonlít a Pirexére, találunk itt szép dolgokat, de az alapvetőbb termékek is elérhetőek. A plázákba telepített boltok nem olcsóak, simán ki lehet fizetni többezer forintot a karácsonyi dekorra. A legvadabb dolog amit láttunk, az üvegcsőbe csavart üzenet volt, ez biztosan igen megható, annak aki kapja.

Az IKEA azt hittük jobban rápörög a karácsonyi csomagolásra, de úgy látszik, ők inkább a  bútorokra és az apróságokra koncentrálnak. Ennek ellenére idén is biztosan tömegek fognak innen csomagolóanyagot vásárolni, hiszen nem drágák, szinte mindenhez passzolnak, igazi univerzális alapdarabok.

Az Aldi és a Lidl inkább díszekben erős, a német lelkivilághoz illő díszek tömegével vannak jelen az áruházakban. Ha cuki Mikulásra, vagy fa díszekre vágyik, érdemes mindkét helyen körbenézni, de papírárut nem innen érdemes beszerezni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek