no

Szemhéjtusteszt: az olcsó is lehet jó

Szemhéjtusokat teszteltünk mi, és a Make-up blog szerzői: nekünk az 500 forintos drogériás is bevált, igényesebbek és ügyesebbek próbálkozzanak a MAC zselés tusaival, a kezdők pedig a filces verziókkal.

A legolcsóbb és legelterjedtebb az ecsetes, folyékony tus, de bizonytalanabb kezűeknek inkább a filces verzió való. A zselés változatot pedig csak az elhivatott sminkmániásoknak ajánljuk.

Folyékony tusok

1. Essence Black Mania

„Azért vettem kábé fél éve, mert azt tapasztaltam, hogy a drága cucc ugyanolyan gyorsan szárad, mint az olcsó, tehát minek pénzt kidobni rá. Az árára sajna nem emlékszem, de 500 forint alatt volt. Jó cucc, fél perc alatti száradási idővel, de hajlamos elkenődni. Szép fekete, vékony és vastag csíkot is lehet vele húzni” – írja nk, akinek a fél éves tusa még egyáltalán nem száradt be, ár/érték arányban a vártnál is jobban teljesít.

Termék: 4/5

Tartósság 3/5

Csomagolás: 4/5 (kétnapi táskázástól szétesett, a teteje azóta sincs meg)

2. She Stylezone tus

„Egy éve vettem a tust, máig jól funkcionál. Könnyű felvinni, nem kenődik el, nem lehet könnyen ledörzsölni, de sminklemosóval is nehezen jön le. Viszont fixen a helyén marad egész nap és egész este. 500 forintnál nem volt drágább, viszont van benne némi szerencse-faktor, merthogy az ugyanilyen márkás tus, amit ezelőtt vettem, már a megvétel után használhatatlanul be volt száradva” – írja km, aki hozzáteszi: addig nem fog több pénzt tusra költeni, amíg ilyen olcsón ilyen jók kaphatók, de elfogadja, hogy simán lehet, hogy a MAC termékei többet tudnak a She tusoknál. Egy másik tesztalanyunk, ’A’ húga is She terméket használ, ő azt fájlalja, hogy az ecset túl kemény.

Termék: 5/5

Tartósság: 5/5

Csomagolás: 4/5

3. She Stylezone Glitter

Ha már ennyire jól bevált a She, kipróbáltuk egy másik tusukat is, egy fekete, elvileg csillámos verziót. Sajnos a csillám csak lemosáskor látszik, de a tus könnyen felvihető, sűrű, egyszerűen jó. Lemosni közepesen nehéz, 899 forintba kerül.

Termék: 4/5

Tartósság 5/5

Csomagolás: 3/5

4. Manhattan Dip

Ez volt az olcsó DM-es márkák közül a legdrágább, 1490 forint, de ez teljesített a legkevésbé jól: a tus túl híg, átlátszó, többszöri festés után sem fed rendesen. Előnye, hogy könnyű lemosni és legalább a tubus jól néz ki.

Termék: 3/5

Tartósság: 3/5

Csomagolás: 4/5

5. Miss Sportú Studio Lash

Ennek a tusnak nagyon hosszú és vékony az ecsete, így nehéz vele egyenes vonalat húzni. A vonallal való bénázás miatt aztán több rétegben visszük fel a tust, de a végeredmény nem rossz. A termék állaga is jó, a csomagolás pedig mondhatni, szép. Komoly hátrány viszont, hogy nagyon nehéz levakarni a szemünkről. Előny, hogy csak 799 forint.

Termék: 4/5

Tartósság: 4/5

Csomagolás: 5/5

Filces tusok

1. Maybelline Master Precise liquid eyeliner

„A három filctusom közül ennek van a leghosszabb hegye. Szerintem ezzel lehet a legszebben dolgozni. Könnyen lehet vele hajszálvékony és vastag vonalat is húzni. Amiben még szintén kiemelkedik a többi közül, hogy pigmentáltabb, tehát majdnem ébenfekete vonalat lehet vele húzni” – írja Kathuska, a make-up blog sminkes bloggere, aki a 2000 forint körüli termék tartósságával is elégedett.

Termék: 4/5

Tartósság: 5/5

Csomagolás: 3/5

2. AVON extratartós tus

Az1750 forintos AVON tussal bizonytalanabb smineklők is jól tudnak bánni: a fedése jó, szép fekete vonalat lehet húzni vele. „Ennek a filcnek van a legkisebb hegye, ami szerintem abból a szempontból jó, hogy a gyakorlatlan kéz is könnyen tud vele bánni” – mondja a sminkes-blogger.

Termék: 3/5

Tartósság: 4/5

Csomagolás: 3/5

Zselés tusok

1. Bobby Brown tégelyes, zselés

„Én egy viszonylag drága, Bobbi Brown tégelyes szupertartós zselés tust használok, amit a saját ecseteddel kell felkenni. Az szerintem szuper, de nem lehet vele olyan finom vonalat húzni, mint egy vékony ecsetessel” – írja 'A', akinek tusa 21 dollárba (5000 forint) kerül jelenleg a Bobby Brown honlapján.

Termék: 5/5

Tartósság: 4/5

Csomagolás: 5/5

2. MAC Blacktrack Fluidline

„Maximálisan elégedett vagyok vele, mert nagyon jó az állaga, krémes, de nem folyik. Könnyen siklik. Tökéletes vékony és vastag vonalak meghúzására egyaránt. Arra viszont nagyon kell figyelni, hogy hamar szárad, tehát akinek nincs gyakorlata benne, az inkább még várjon vele, gyakoroljon más tusokkal és csak utána ruházzon be egy Fluidline-ra” – tanácsolja Kathuska. A 15 dolláros (3500 forint) tushoz nem adnak ecsetet, az plusz beruházás. És bár drágának tűnik, sokáig jó a tus, visszahozza az árát.

Termék: 5/5

Tartósság: 5/5

Csomagolás: 5/5

3. Sleek Ink Pot

Ön milyen tust használ?

„Ezzel is nagyon jól lehet dolgozni, mert könnyen siklik, ami zselés állagának köszönhető. A csomagban található egy picike kis tusecset, ami jól használható, mert szép vékony ecsete van, de sajnos igen röTvid, szóval én ehhez is a nagy tusecsetemet használom. Ennek is nagyon jó a fedése, talán annyival jobb, hogy ha "kimegyek a vonalból" könnyebb kijavítani, mert nem szárad meg olyan hamar” – jellemzi Kathuska a 2200 forintos tust.

Termék: 5/5

Tartósság: 5/5

Csomagolás: 4/5

Kinek mi a legjobb?

A legjobb ar/érték arányban, gyakorlott sminkelőknek: a Sleek Ink Pot, mert nagyon tartós, olcsó és nagyon jó minőségű.

A legjobb ár/érték arányban, gyakorlatlanoknak: Maybelline Master Precise liquid eyeliner.

"Az ügyesebbeknek inkább a zselés tusokat javasolnám a kezdőbbeknek pedig a filceset" - írja Kathuska.

A legjobb pontszámot a MAC terméke kapta, második a szintén zselés Bobby Brown és Sleek Ink Pot tus. A drogériában kapható tusok közül elég jónak mondhatók a She és az Essence termékei, viszont az ezeknél drágább Manhatten nem ért el jó helyezést. Ha tusra szánunk közel 1500 forintot, inkább az AVON-tól rendeljünk.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek