Ha nem hozott szilikonmellet a Jézuska

Az év vége az egyik legforgalmasabb szezon a plasztikai sebészeti klinikákon: van, aki karácsonyra adja, van, aki kapja az új formákat. Pár tudnivaló azoknak, akiknek idén senki nem rakta a fa alá.

Általában a legtöbb nőnek van valami problémája a testével. van, aki a hasát nem szereti, van aki a fenekét vagy a lábát, és természetesen a legtöbb nő a mellméretével elégedetlenkedik leginkább. A tehetősebbek azonnal kés alá fekszenek, a többiek meg addig gyűjtögetik a pénzüket, amíg össze nem jön a műtét ára. Persze akad olyan is, aki a melleit a karácsonyfa alá kapja – többnyire azért nem az implantátumokat, csak az árát. Remélhetőleg.

„A mellnagyobbítás a legnépszerűbb mellplasztikai beavatkozás, mely során az elvártnál kisebb, aszimmetrikusabb mellek korrigálhatók, esztétikusabbá, formásabbá tehetők mellimplantátum beültetésével" - mondta a Díványnak dr. Urszán Albert főorvos, plasztikai sebész. "Azt nem tudom, hogy a karácsony közrejátszik-e a dologban, de a páciensek hatvan százaléka télvíz idejére tervezi be a plasztikai beavatkozásokat. Úgy vélem, ez inkább azért van, mert a páciensek nyárra szeretnének jól kinézni."

Szilikonmell a fa alá

Van, aki ajándékként fizeti be a barátnőjét ilyesmire, jobb esetben a barátnő tudtával és beleegyezésével: "Nagy meglepetést találtam ki a kedvesemnek. Az idén kapott pulykapénzből végre befizettem egy plasztikai sebészhez, aki ellátja a régen áhított nagyobb mellekkel. Mindketten vágytunk rá, de sajnos nem sikerült havonta annyit félretenni, amiből összejöhetett volna az ára. Két év alatt nagyjából a fele összegyűlt, ám idén alig-alig duzzadt a megtakarítás, így már fél éve lekerült a napirendről. Most azonban akkora év végi összeggel jutalmazott meg a cég, hogy simán ki tudtam egészíteni az eddig félretett pénzt, és még maradt is egy kevés – egyéb karácsonyi meglepetésekre a családnak. Két dologra vagyok kíváncsi: vajon mit szól majd a barátnőm, és hogy milyen lesz az új cicije... Nagyon izgulok."

Hogyan kezdjen bele, ha Önnek nem hozott szilikonmellet a Jézuska?

Először is, nézzen el pár rendelőbe, kérjen árajánlatot, beszéljen néhány sebésszel, nézze meg a referenciaalbumaikat, és ez alapján döntse el, hogy kinek a kezei alá fog befeküdni. Utána gondolkodjon el azon, hogy mikor van szabad hat hete a lábadozásra és ha ez megvan, kérjen időpontot egy konzultációhoz.

Milyen implantátumok közül lehet válogatni és mennyibe kerülnek?

A mellimplantátumok zselészerű szilikonnal töltött rugalmas szilikonzacskók. Mint dr. Urszán elmondta, főleg két típussal dolgoznak: a cseppalakú, avagy anatómiai formával, amivel a műtét 780 000 ezer forintba kerül, a hagyományos pedig 50 ezerrel olcsóbb az előbbi árhoz képest. A cseppalakú, anatómiai implantátumok sokkal természetesebb hatást keltenek, viszont - nagyon ritkán, többnyire baleset következtében - elfordulhatnak, így eldeformálhatják a mellet. Ez a hagyományossal soha nem tudna előfordulni.

Milyen módon ültethetőek be a szilikonpárnák?

Három különböző műtéti technikával végezhető el a beavatkozás: a metszések eshetnek a mell alatti redőbe (ez a leggyakoribb), a hónaljárokba, illetve a bimbóudvar határára is. A mellmirigy alá ültetett implantátummal természetesebb hatás érhető el. Kis mellmirigy-állomány esetén azonban ez a módszer nem megfelelő, mert legtöbbször egyértelműen látszik a mellplasztikai beavatkozás, mivel az implantátum redője a vékony szöveteken láthatóvá válnak. Ilyen esetben az izom alá ültetés jobb eredményt ad. A emlőudvar kisebbítése esetén a sebész a emlőudvar körül ejti a metszést és szükség eseténeltávolítja a felesleges bőrt, befelé forduló mellbimbó esetén a metszés a mellbimbón keresztül történik és az alsó szöveteket is érinti. Ez a módszer nem javasolt olyan nőknek, akik szülni szeretnének.
Forrás: Aesthetic.hu

Mivel kell számolnia annak, aki mellnagyobbításra szánja el magát?

Maga a műtét körülbelül 1-1,5 órát vesz igénybe, és utána egy éjszakát a klinikán kell tölteni, megfigyelésen. A beavatkozás után pár nappal, a kötések lekerülését követően egy speciális sportmelltartót kell öt héten keresztül viselni. A műtét utáni második-harmadik héten még feszítő érzés észlelhető, ami később teljesen elmúlik.

„Nagyon kevés esetben fordul elő komplikáció vagy szövődmény" - folytatta a főorvos úr. "Nyilvánvalóan ez a beavatkozás is járhat kockázattal, ilyenek az utóvérzés, fertőzés, gyulladás, vagy a keloidos hegképződés. A mellbimbó érzékenységének megváltozását is eredményezheti a mellplasztikai beavatkozás, de általában ez csak átmeneti."

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek