Elegáns szaloncukornak és visszafogott vizsgázónak is öltözhetünk karácsonykor

Elárasztották az üzleteket a karácsonyra és szilveszterre való ruhadarabok. Igen, idén belefulladunk majd a flitterekbe és az aranyló szoknyákba,ki-ki igénye szerint öltözhet elegáns szaloncukornak nyolcezer forintért, vagy pöttyös jó kislánynak tripla ennyiért.

Az ünnepek tájékán megszaporodnak a céges rendezvények és családi ebédek, és ilyenkor érdemes valami elegáns, vagy akár csillogóan ünnepélyes szettben megjelenni. Jó hír, hogy a ruhaüzletek tele vannak ilyen cuccokkal, csak a pénztárcánktól függ, hogy hol vesszük meg a kötelező darabnak számító flitteres kardigánt, zakót, amelyekkel jól fel lehet dobni az örök darabnak számító fekete ruhákat.

Ha nagyobb összeget szánunk a karácsonyi szettre, akkor a Mangóba vagy a Zarába érdemes ellátogatni, itt garantáltan könnyű elverni egyetlen ruhadarabra is egy (nagy, nagyon) nagybevásárlásnyi összeget. A Mangóban a kedvenc szettünk 24 990 forintba került, ezért az összegért miénk lehet egy aranyosan pöttyös kardigán és egy szintén pöttyös kis fekete ruha. Sajnos, a mellékelt képen ez utóbbi nem nagyon látszik, nehéz a kommandósok élete, na. A Zarából pedig 17995 forintért vihettük volna haza a galléros, aranyló aljú ruhát. Ennél persze sokkal rosszabbul járunk, ha egy összeállítással akarjuk megjutalmazni magunkat így az év végén. Bár igen könnyű fekete-fehér szetteket levadászni, azért vannak színes darabok is, lásd azt a 13995 forintos Mango-ruhát, amelynek felső része piros, és még egy masnis öv is jár hozzá.

A New Yorker megint verhetetlen az árakban, ha elegáns szaloncukornak akarunk öltözni, már 7990 forintért megtehetjük. A H&M Vörösmarty téren található üzletében még sok olyan ruhát találtunk, amelyeket már korábbi boltkörképek alkalmával is szemléztünk, de csak most leltünk rá arra a ruhára, amelyben egyszerre lehetünk jó és rossz kislányok is: a fehér ruhán a fekete rátétek ugyanis műbőrből vannak, és talán a nagyi ezt nem is veszi észre. Ha unja a szokványos, ünnepies árnyalatokat, akkor esetleg próbálkozhat egy rózsaszín nadrággal is. Ez is 8990 forintba kerül, akárcsak a ruha, de mondjuk érdemes beszerezni hozzá egy felsőrészt is: haladóknak egy narancssárga darabot ajánlunk a colour blocking jegyében, kezdőknek a fekete is jó lesz.

A Stradivariusban nem spórolnak a flitterekkel, szinte alig találtunk valamit, ami ne csillogott volna. Jó a fekete nadrág és fehér ing párosát jól feldobja a fénylő kis semmiség 9995 forintért, és talán még az oktatók sem néznek ki, ha a téli vizsgaidőszakban is elsütjük ezt a szettet. A csipkeblúzok és ruhák még mindig nem mentek ki a divatból, sőt! A Stradivarius pedig igazi aranybánya ebből a szempontból: ruhát 10 ezer, blúzt már 6 ezer forint alatt be lehet szerezni. A Bershkában is hemzsegnek a fekete, fehér cuccok, amiket egy kevésbé hagyományos darabbal – mondjuk egy aranyszínű, aszimmetrikus szoknyával – ünnepélyessé lehet tenni. Ha a flitteres zakóhoz nem elég bátor, akkor közel 13 ezer forintért már egy fekete darabot is vásárolhat itt.

Sajnos a karácsonyi szettekkel nem lehet megvárni az ünnepek közötti leárazásokat, de elég egy új, kellően flitteres vagy aranyló valamit beszerezni, ami jól kombinálható a már meglévő ruhadarabokkal.

Oszd meg másokkal is!
Mustra