ZÖLD

Zöldebb lesz a kóla

2009. november 24., kedd 14:31

A Coca Cola „zöld” - növényi alapanyagú – palackokban kínálja majd (kevésbé zöld) üdítőitalát.

cikk-tious-rovid

Közel 1.6 milliárd Coca-Cola kerül forgalomba naponta, és mostantól néhányuk egy kicsit „zöldebb” lesz – közölte a gyártó. Az üdítőital egy részét növényi alapanyagú flakonokban értékesítik a jövőben. A környezetkímélőbb üdítőspalackot petróleum alapú anyagok és harminc százalékban növényi alapú anyagok (mint például nádcukor és melasz) keverékéből állítják elő (e palackok "széndioxid-kibocsátása" 25 százalékkal kisebb, mint hagyományos társaiké). 2010 végére a cég több mint 2 milliárd növényi palackot dob piacra. Nem egetverő szám a teljes fogyasztást tekintve – persze a távlati terv még zöldebb, a cég célja, hogy környezetbarátra cseréli az összes palackot.


cikk-tipus-linkek

Jó móka volt a múlt héten a suli udvarán a dirivel meg a tanárokkal együtt összetaposni kétszáz műanyag palackot. | A pasáé mára bomlana le

Nejlonszatyorral a kezedben tipegsz az utcán és a pasid is ilyenben zizgeti haza a párizsit a közértből – amellett, hogy ciki, így landol évente közel kétmilliárd belőlük a szemétlerakókban. Válts textilre és környezettudatosra! | Ciki a nejlon

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta