ZÖLD

Vega étrend a klímaváltozás ellen

2009. november 19., csütörtök 10:41

A brit kormány globális felmelegedés elleni küzdelmét koordináló csoport szerint az emberiségnek célszerű lenne mielőbb áttérnie a vegetáriánus étrendre. 

cikk-tious-rovid

 

Hogy miért? A klímaváltozás megfékezés érdekében. A húsfogyasztás - közvetve - jelentős széndioxid-kibocsátásért felelős, ezért környezetvédelmi és erkölcsi szempontból is aggályosnak tekinthető. 

Állítólag a húsfogyasztás vízpazarlással és jelentős mennyiségű üvegházhatást okozó gáz kibocsátásával jár. Ugyanis a szarvasmarhák emésztésekor rengeteg metángáz keletkezik, amely a széndioxidnál is nagyobb mértékben járul hozzá a globális felmelegedéshez. 

A klímaváltozás elleni harc költséges dolog. Ugyanakkor a húsfogyasztás csökkentése semmibe sem kerül. Sikere a globális együttműködésen múlik. Ezek szerint, ha marha helyett csírákon, növényi rostokon élünk mindenki jól jár. Kivéve szegény marhákat!

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2009.11.19 12:13:13szőkelány

    csak az utolsó sort magyarázzátok meg, légyszi. mi az, hogy kivéve szegény marhákat? miért, nekik rossz, ha nem eszik meg őket?

  • 2009.11.19 14:55:47szerk

    szia, az biztos, hogy jó nekik, ha nem zaftos steakként végzik a tányérunkon. De mi lesz velük, ha az embernek már nem kell a marha húsa, sőt tej sem kell,, sőt, semmi sem kell tőle? Akkor bizony a marhák elmehetnek nyugdíjba, aztán meg a Taigetoszra...

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta