ZÖLD

150 millióan vannak, és láthatatlanok

2009. szeptember 21., hétfő 13:38

kulturalis-kreativok-fokusz-smallHogy kik ők és mit akarnak, senki sem tudta mostanáig: a semmiből tűntek elő, nincs politikai múltjuk, változást akarnak és átkozottul sokan vannak, mindenütt. Ők a kulturális kreatívok.

Gondolkodók, egyetemi tanárok, rektorok, építészek, biofarmerek, szociológusok, jogászok, írók, terapeuták, színművészek, és egészen hétköznapi emberek. Véletlenül bukkantak rájuk a társadalomtudósok Amerikában, és mindenki megdöbbent, mennyien vannak. Eredetileg csak arra lettek volna kíváncsiak, milyen az emberek pártpreferenciája a demokrata és republikánus politikai erők vonatkozásában. Ehelyett egy nem várt kép bontakozott ki.

A 150 milliós láthatatlanok

A tengerentúlon 50, a világ többi részein további legalább 100 millió hasonló gondolkodású ember él, és számuk napról-napra nő. Nem érdekli őket jelenlegi formájában a politika, látják és vallják, társadalmi berendezkedésünknek éveken belül gyökeresen meg kell változnia.

A videó eredetije, és a szerző infói itt találhatók


A kulturális kreatívokban közös, hogy azt gondolják, egyedül vannak. És az, hogy azt mondják, vissza kell találnunk a Földdel való harmonikus viszonyhoz. Meg az, hogy közösségük csak az interneten létezik, a mainstream média teljesen elhallgatja létezésüket. És még sokminden mást is mondanak, de nem szeretném lelőni a poént.

Békés harcosok klubja

Annyit fűznék talán csak hozzá, hogy érdemes figyelni, milyen kiegyensúlyozottak, nyugodtak a nyilatkozók. Különösen Szabó Sipos Barnabás színművész, Antal Norbert (Tiszta Formák Alapítvány) és Takáts Péter kulturális kreatív. Ha rajtuk, e film szereplőin múlik, békés átalakulás tanúi lehetünk.

A jövő héten Vogel Frigyessel, a film készítőjével beszélgetünk annak kapcsán, hogy rövidesen bemutatják a következő epizódot is.

 

cikk-tipus-linkek

Gondolatok a helyi pénzről, az etikus bankról, az oltás megtagadásáról, és arról, hogy a politikusok hatalma napjainkban kerül át az emberek kezébe. | Békés hatalomátvétel - politika vs. civilek

 

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.09.21 15:09:25madleine51

  Merem remélni én is idetartozom!!!!

 • 2009.09.22 08:21:22direkt

  +1

 • 2009.09.22 10:01:30Csizmácska

  +1

 • 2009.09.24 06:43:04sirez

  Alig hiszem el!! ..tényleg azt hittem, hogy egyedül vagyok.

 • 2009.09.24 09:16:35direkt

  nem vagy
  egyedül nem vagy egyedül
  valaki egész éjjel hallgat
  nem vagy
  egyedül nem vagy egyedül
  már megint füle van a falnak

 • 2009.10.12 21:41:09asi

  Az alapvető nehézsége az egész emberiségnek az, hogy eddig sok ezer évig arra lett mindenki betanítva már kicsi korától, hogy előbb higgyen, mit sem előbb megértsen tisztán.

  Emiatt egy sor dolgot fordítva is cselekszünk, de úgy, hogy ez nem tűnik fel, mert ehhez szoktunk hozzá.

  Plusz a figyelmünk eredeti képessége, szinte elveszett mára.

  Ez így együtt rengeteg téves működéshez vezet nyilván. Ám a kreativitásunk újra fölfedezései, nap, mint nap, mindenkit ráébreszt a tényleges valóságra.

  Akárhogy is szépítik, mostanra a kapitalizmusnak nevezett - valójában "lágy" fasisztoid rendszerek, - amik sok esetben a megtévesztésre épülnek fel óhatatlanul is, - és így kizsákmányolás keletkezik, - ennek bizony rövidesen befellegzik.

  A tudatos kreatívok száma, ma már exponenciálisan növekszik.

  Ahogy nő az emberek ébersége, úgy jönnek rá egyre többen és többen, hogy amit eddig az emberiség művelt ezen a bolygón, hát nem is más, mint egy fordított utópia és ezeknek a következményei csupán.

  Az élet előrefelé halad mindenképp. Mi sem lehetünk az alól kivételek, - ami eleve a természetes folyamatok része,. és ami a mi részünkre az, hogy az Ember egyre tudatosul értelmesedik.

  A természeti, tehát eredő tudatosság felismerése eleve expanzibilis, méghozzá exponenciálisan!

  5-600 millió felébredt már megkerülhetetlen lesz. Ez pedig pár év legfeljebb.

  :-)

 • 2009.10.15 18:45:10-cS-

  Nem beszélve arról a rengeteg emberből, akikben mindez még nem fogalmazódott meg, csupán egy sejtés/érzés...

 • 2009.10.15 18:48:24-cS-

  Ez most bután jött ki, azt hittem, fordított a kommentek időrendi sorrendje :-)

 • 2009.10.16 11:21:37asi

  A tudatosság felismerése exponenciálisan nő. :-) A Tudatugrás ma már elodázhatatlan.

 • 2009.10.18 13:57:25asi

  Amíg előbb hiszel, mint megértesz, addig többet is tévedsz:-) Éppen e tévesen rögzült tendencia megfordulása hozza elő a kreativitást. Amint valóban éber az ember figyelme.

 • 2009.10.19 17:40:01-cS-

  Nem tudott a cikk nem magával ragadni. Megosztanám egy elgondolásomat, amit a világ mai haladása alapján ki tudok következtetni a 'kulturális kreatívok' jövőjét illetően.
  Elindul a cikk, mindenki lázban ég, hogy ő is különleges, és beözönlik a sok önjelölt bölcs, ezt is lezúzza a 'rendszer'. Klisé lesz belőle, elnyáladzik a tudatosság is. Az utolsó, amit még pár ember magáénak érezhet.
  A honlapon is ahelyett, hogy megtanítanának a rendszertől függetlenül élni, összeesküvés-elmélet hegyek vannak a nép szórakoztatására. Elmagyarázza, miért érdemes elszakadni, elmagyarázza, hogy gyakorlatilag semmit nem tehetünk, azt viszont kifelejti, hogy mindezt hogyan kell megtenni. Persze, mindenki magának választja az utat, viszont a féltudás nem tudás.
  A történelem bebizonyította, amint egy rendszer eléri a saját korlátait, összeomlik. Mi éppen egy ilyen korszak küszöbén állunk.
  Olvassuk el a történelemkönyveket, minden rossz rendszer egy még rosszabbat szült.
  Szóval lehet, hogy a sok okoskodás helyett simán csak élni kellene megpróbálni.
  A fejlődés sajátossága az érdek, a bűnözés, a nagyobb tudat élesebb végletek között képes működni.
  Nem azt mondom, nem fog pozitív irányba változni a világ (egyszer valamikor), hanem azt, hogy az is csak egy látszat lesz.
  A vége ennek is csak az lesz, hogy bejut a csőcselék, és mindenki okosabb lesz a másiknál. Ez egy olyan intellektuális forradalom, amelyben ismét nem a józan ész fog nyerni. Ahogy a francia forradalom sem erről szólt, csak így írták meg a könyvek.
  Csak egy másik érdek jön, amelyet újabb ezer évig nem fogunk felismerni.
  Bocsi, hogy ezt mondom, benne van a bibliában.
  Ez az íze az almának... ez a keresztje mindenkinek, még Rotschildéknak is...

 • 2009.10.21 07:26:31asi

  A jövőt nem ismeri senki. Azonban mi magunk teremtjük meg. Méghozzá az eredeti bizalommal bízva. Szeretve.
  Merni szeretve.

 • 2009.10.21 08:24:06raas

  "Nem érdekli őket jelenlegi formájában a politika, látják és vallják, társadalmi berendezkedésünknek éveken belül gyökeresen meg kell változnia."

  én ebben bízom. a szerveződésnek alulról kell érkeznie (már érkezik), az emberi tudatosságból és az igazságra való törekvésből kell táplálkoznia. ennek segítségével meghaladható az idejétmúlt demokratikus berendezkedés. és lassan megteremthető az új társadalom, amelyet nem politikusok és százezer törvény, hanem az egyetemes, mindenkiben ott lakozó felelősség-tudat irányít.

 • 2009.10.21 20:12:08asi

  Ezen a linken: http://www.klubradio.hu/forum.php?forumid=4507&id=9

  Kreatív jövő címmel

  folyik itt egy topik beszélgetés kezdemény, - nagyobb nyilvánosság előtt.
  De sajna igen sokan egyáltalán nem is értik meg, hogy mi is az a kreativitás, meg hogy egyáltalán a mai életvitel, miért is olyan, amilyen.

  - Beszélgetésekkel, elősegíthetjük a kreatív tudatosság fölismerését másoknak is. Minden azon múlik, hogy mikor lesz meg az a kritikus létszámot túllépő egyéniség tömeg, amikor és akik által már felerősödik az objetív valóság érzékelése és a teljesség tükröződik a tudatokban. A rádöbbenés, - egyre többeknek az eredeti önmagukra, s arra így, ami valóban van, - és még arra is, hogy mi takarta el eleddig.

  Szóval, aki Lát, az jöjjön ide a fenti linkre, - aki netán nem, az is:)

 • 2009.11.13 06:46:59asi

  "Szia!

  Penteken 13-an az MTV1-en 16.20-kor a Prizma cimu programban fogunk megjelenni ugyanis a musor a Kulturalis Kreativokkal fog foglalkozni :)

  A musor kicsit kesobb az oldalunkon is fennt lesz ujabb videokkal a legutobbi utazasaink gyumolcseivel.

  Ha lehet kerlek kuld tovabb a hirt, koszi!
  Legjobbakat, udv,

  Frigyes Fogel
  Independent Filmmaker"

 • 2009.11.19 12:39:42asi

  Tudatos kreativitás a jövő! :)

 • 2009.12.06 13:44:00asi  Kreatív tudatosság >> Fórum: http://sgforum.hu/forum.php3?azonosito=kreativtudatossagforum

 • 2009.12.07 10:04:1866manna

  You are not alone

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta