ZÖLD

Gubás Gabi viszi a Klíma üzenetét (x)

2010. február 11., csütörtök 11:29

klimaklub_logo_lead„Testünk jelez, ha betegség támadja meg. Földünk ugyanígy tesz. S bár egyre súlyosabb tüneteket produkál, mégsem vesszük komolyan a jeleket." - mondja Gubás Gabi színművésznő, aki a Klíma Klub által február 19-én szervezett Maszkos Klímaparádén való részvételével kívánja felhívni a figyelmet a klímaváltozás problémájának fontosságára.

gubas_gabi_cikk„A hírességek igazán fontos feladata, hogy népszerűségük által figyelmeztessék az embereket arra, milyen következményekkel jár felelőtlen viselkedésünk, és hogyan fordíthatjuk vissza a már elindult folyamatot."

A művésznő a hétköznapokban is környezettudatos életet él: ügyel a takarékos vízfelhasználásra, letette voksát az energiatakarékos izzók mellett, és bevásárlás közben sem feledkezik el a műanyagszatyrok pazarlása okozta károkról. „Miénk a Föld, ezért vigyáznunk kell rá!"

A Klíma Klub február 19-én szervezi meg a II. Magyarországi Klímacsúcsot, mely a tavalyihoz hasonlóan idén is lehetőséget biztosít a politikai, gazdasági és tudományos szféra legjelentősebb képviselőinek, hogy véleményt alkothassanak az éghajlatváltozásról és a fenntartható fejlődésről.

A konferencia beharangozójaként kerül megrendezésre a Maszkos Klímaparádé, ami a csúcs napján, a kora délelőtti órákban bolygatja majd meg az ébredező főváros életét.
A résztvevők a Nyugati téren felállított molinóra felírják Klíma Üzenetüket, melyet aztán a maszkos felvonulók zenés kísérettel juttatnak el a Radisson Blu Béke Hotelbe, a II. Magyarországi Klímacsúcs helyszínére, ahol aztán felolvassák a döntéshozóknak.
A Klímaparádé lényege, hogy a lakosságot is felrázza, és szimbolikusan bevonja a Klímacsúcson zajló párbeszédbe.

...és akik már biztosan magukkal hozzák a Klíma Üzenetét: Gubás Gabi, Dér Heni, Rippel Viktor és Puskás Peti.

Ha szeretnél velük találkozni, és közösen eljuttatni Klíma Üzeneted a Klímacsúcsra,
gyere a Nyugati térre február 19-én fél 9-kor a körórához!

Mit hozz magaddal?

Készíts saját maszkot, melyre az éghajlatváltozással kapcsolatos gondolataid, érzéseid rajzolod.
Légy Te a legfeltűnőbb a felvonulók közül!

Tehát,

Hol: 2009. február 19., Nyugati tér (köróránál)
Mikor: 8:30-9:15; A felvonulás negyed tízkor indul a Nyugati térről!

További info : Klimaklub

336 27 80; 06-70/360-7718

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta