ZÖLD

A Google modellezi a klímaváltozást

2009. október 16., péntek 05:22

google-climate-fokuszMegmosolygottból mainstreambe, avagy ma már nem ciki a környezettudatosságot prédikálni: a Google Earth-ben helyett kapott a klímaváltozás modeller.  

cikk-tious-rovid

 

A Google új funkcióval bővítette a Google Earth programját: ezentúl klímaváltozás programmal követhető nyomon bolygónk melegedése. A webes óriásvállalat célja kezdeményezésével, hogy felélénkítse a környezettudatosság iránti figyelmet.

A melegedés előretörését szimuláló felület segít tudatosítani az emberekben, hogy a változások rövid időn belül érinteni fogják közvetlen környezetüket. Ezt Benjamin Kott, a Google zöld üzletágának képviselője jelentette ki a Koppenhágai klímakonferencián.

A Google Earth megmutatja a felhasználóknak a hőmérséklet és a csapadékeloszlás változását mind optimista, mind pesszimista kibocsátási adatokat figyelembe véve 2004-től egészen 2100-ig. A szoftverben megtalálható ezeken kívül még egy sor, klímaváltozás-központú alkalmazás, úgy mint a világtengerek szintjének emelkedését, vagy a vízhiányos területek előretörését mutató illusztráció.

 

A Google Earth letölthető innen.

 

pengnet

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta