A női Forrest Gump 7 hónapja tolja

Catherine Li egy bevásárolókocsival indult útnak 5000 kilométert szeretne gyalogolni, mert kedve szottyant sétálni. Nem magyarázkodik, csak megy. A cél New York.

Aki látta a Forrest Gumpot, nem felejtheti el azt a részt, amikor - az akkor már baromi sok mindent elért - Forrest elindul futni, ami olyan jól esik neki, hogy be is futja az egész USA-t. A kérdésre, hogy miért fut, csak annyit válaszolt: kedve támadt hozzá. Ennek ellenére ezzel is sztárrá vált, és még követőket is toborozott, akik egytől egyig a megváltót látták Tom Hanks kissé ostoba, de nagyon szerethető karakterében.

Ez a rész is pont annyival van eltúlozva, mint amennyivel az egész film, de most a Gawker kinyomozta, hogy nem teljesen képtelenség a projekt. Bár a rajongótábor még nem gyűlt össze köré, és futásról sincs szó, de a 24 éves amerikai Catherine Li így is a filmklasszikust idézi azzal, hogy már hetedik hónapja semmi egyebet nem csinál, mint sétál.

Nem gondolja túl

Tovább erősíti a filmes párhuzamot, hogy Catherine Li sem akar semmi különöset elérni a gyaloglásával. Nem hívja fel a figyelmet Tibet gondjaira, a delfinekről sem szól egy szót sem, de még arra sem akarja felszólítani honfitársait, hogy ki kéne vonulni valahonnan. Pénzt sem keres vele, nincs blogja, nem osztja meg utazása élményeit Facebookon, és a Twittert sem használja. Az ok egyszerű: fiatal, lelkes, megvan a fizikuma, és kedve van hozzá. "Egy ideig magyarázkodni akartam, miért csinálom ezt, az érzéseimről akartam beszélni, de rájöttem, ez nem megy. Röviden annyi az egész, hogy kedvem szottyant sétálni. Egyszerűen elhatároztam, hogy mostantól a pillanatnak élek, és nem a jövőről fantáziálok" - mondta.

Csak ami szükséges

Li azért jó pár dolgot visz magával, ezért útja során egy megtöltött bevásárlókocsit is tol maga előtt, amiben minden benne van, amire szüksége lehet. A 3000 mérföldes (ez kb. 4800 kilométert tesz ki) túra Bay Areából indult, és a tervek szerint New Yorkban végződik. Eddigi útja során találkozott pár militáns hippiellenes hülyével, de állítása szerint leginkább kedves, és segítőkész emberekkel hozta össze a sors. "Nagyon sok támogatást kapok. Szinte követelik, hogy vegyem el a McDonald's utalványt. Egyszer bementem egy boltba, és mikor kiértem, ott volt a bevásárlókocsim mellett 20 dollár. Azóta sem tudom, ki adta nekem."

Tisztelendő

Az nem kérdés, hogy 2011-ben nehéz nem idegesítően hippizni, elég csak az ördögbotozó csövesekre gondolni, akik szívcsakrákról okoskodnak, és spirituális élménynek tekintik a Föld napját, és rosszabb esetben még a világvégét is elhiszik. Az viszont, amit Li csinál, épp annyira szimpatikus és naiv, mint amit a félhülye Forrest Gump. Nem magyarázkodik, nem okoskodik, csak megnéz egy-egy jó kis államot, és igazából nem zavar senkit.

Szerinted jó az, amit Catherine Li csinál?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek