Hét bukósisak, amit kötelezővé tennénk

Noha a KRESZ nem ragaszkodik a viseléséhez, és sok aktivista szerint nem tesz jót a biciklizés ügyének, a bukósisak mindenképpen ajánlott nagyvárosi forgalomban. Ha eddig az tartott vissza, hogy csak tök uncsi darabok kaphatók, nézd végig a válogatást, és gondold át még egyszer a kérdést! Na és persze szavazz a kedvencedre!

Casco Champ

Ár: kb. 42 000 forint

A mezőny egyik legdrágáb modellje, a fazonja szépen ötvözi a klasszikus építkezésen használatos munkavédelmi sisak, a zsoké sapka, és valami militárisabb darab vonalvezetését. Átkozottul vagány, de azt azért nehéz elhinni, hogy az a pár ízléses lyuk rendesen megoldja a szellőzést.

Casqu'en Ville Karaneige

Ár: kb. 17 000 forint

Aki nemcsak Critical Masstól Critical Massig rakja, hanem akkor is, ha hűvösebbre fordul az idő, valószínűleg meglátja majd a lehetőségeket ebben a darabban. Persze, a sisak alá húzott sapka, meg a külön fülvédő is megoldás a nagy hidegben, de ez itt az all in one megoldás, ráadásul bitangul is néz ki. Ha valaki szívesen rámenne a kaviárkereskedő lookra, akkor muszáj.

Giro Advantage Aero Cycle

Ár: kb. 34 000 forint

Első blikkre lehet látni, hogy ez azért elég profi darab, úgyhogy ha valaki hétvégi biciklista létére vagánykodni szeretne, mindenképpen ezt válassza. Arról nem beszélve, hogy feketével lefújva, pár kiegészítővel kitűnő Alien fejdíszt gyárthatunk belőle, mint Abed tette azt a Communityben.

Hard Nutz Auto Chrome

Ár: kb. 10 000 forint

Krómozott, tükrös csili-villi azoknak, akiket nem zavar, ha megvakul körülöttük mindenki. Ennek a gyönyörű darabnak tényleg csak egyetlen hátránya van: rettenetes lehet pucolni minden alkalommal, amikor valaki megfogja, és a mocskos zsíros ujjlenyomatai ott maradnak a gyönyörű felületen.

Lazer 02 Road

Ár: kb. 25 000 forint

A belga darab alkalmasabb hétköznapi repesztésre a Gironál, a hagyományosabb formája is ezt jelzi. A sisak tetején található görgővel egy másodperc alatt beállíthatjuk a sisak belsejének méretét, hogy rendesen passzoljon a fejünkhöz.

Louis Garneau Edge

Ár: kb. 22 000 forint

A legszellősebb és legtartósabb darab. A speciálisan kialakított, hatszorosan hajtogatott bordák teszik lehetővé, hogy a relatíve óriási szellőzőfelület mellett ugyanolyan jól védjen a sisak, mint az összes többi.

Yakkay Herringbone

Ár. Kb. 23 000 forint

Halszálkás bukó ellenzővel, öltönyös melóhoz, vagy csak szimpla hipszterkedéshez elengedhetetlen.

Érdekességek