ZÖLD

Zöldebb jövőt ígérnek a környezetbarát irodaszerek (x)

2011. június 7., kedd 11:10

Tudatos választással az irodák is csatlakozhatnak a zöldebb jövő megvalósításához. Környezetbarát irodaszerekkel tovább csökkenthető a nehezen bomló termékek felhasználása.

Hazai siker

Dagadhatunk a büszkeségtől; magyar vállalkozást díjaztak Európában új, egyedi technológiával készített, zöld irodaszerek fejlesztéséért. Mamutcégek világmárkáit utasította a háta mögé az ICO Zrt. Green Planet termékcsaládja, mely a német Bioplastics Magazin és European Plastics News választása értelmében bekerült a Bioawards 2010 Termékdíj öt döntőse közé. Az indoklás szerint egyedi, hogy a cég a piacon már elterjedt lebomló műanyagból készült tollak mellé, egy teljes irodaszer termékcsaládot álmodott a korszerű alapanyagból.

Találhatunk a választékban fűző- és lyukasztógépet, írószertartót, celluxtépőt, gemkapocstartót, levélbontót és ügyféltollat is – melyek mindegyike a környezetbarát, növényi eredetű, biológailag lebombó alapanyagból készül.

Lebomló műanyag?!

A bioműanyag használhatóságát tekintve azonos hagyományos társához, előállításában a szénhidrogén alapú műanyagot termesztett növények - pl. burgonya vagy gabonafélék - keményítőjéből kivont polimerek váltják fel. A korszerű alapanyagból készült termékek zöld erénye, hogy elhasználódása után, a természetbe visszakerülve biológiai úton lebomlanak.

Ehhez a lebomláshoz elengedhetetlenek bizonyos körülmények, pl. komposztáló vagy egy kommunális szeméttelep, ahol magas páratartalom és hőmérséklet mellett, baktériumok közreműködésével viszonylag hamar, 6-12 héten belül lezajlik a folyamat.

Aggodalomra azonban semmi ok, hétköznapi használat közben a lebomlási folyamat nem indul meg, a bioműanyag alapanyagú termékek, jó minőségű, tartós árucikkek.

Szép, új világ

Munkában töltött óráink száma életünk közel harmadát teszi ki, épp ezért nem mindegy, milyen környezetet építünk irodáinkban. Az I-COM Kft. az irodaszerforgalmazás újraértelmezésével, a technikai környezetünk tudatos felhasználásával élhető világot jövendöl. A manapság sokszor előrángatott és zászlóra tűzött fenntartható fejlődés olyan hétköznapi dolgokban valósítható meg, mint a közvetlen életterünk tudatos alakítása. A környezetbarát termékek az I-COM jóvoltából alacsonyabb áron szerezhetők be, minőségében pedig minden követelményükben megfelelnek a mindennapi használhatóság feltételinek. Termékválasztékukban több mint kétezer olyan irodaszer szerepel, amely környezetbarát termékjellel, vagy minősítéssel rendelkezik.

Zöld jelzések

- Használj kevesebb papírt; iktasd ki a felesleges nyomtatások számát!

- Jegyzetpapírnak használj újrahasznosított termékeket!

- Munkahelyeden vezesd be a szelektív hulladékgyűjtést; vagy kezd az alapoknál: válogasd külön a papír és a műanyag szemetet!

- Kapcsold ki a számítógépeket, mielőtt haza indulsz, ne fogyassza feleslegesen az áramot!

- Rendelj bioműanyag irodaszereket!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta