ZÖLD

A legszebb bikinik: idén told zöldben

2011. május 21., szombat 18:30

Most, hogy már mindenki elkezdett nyaralásról álmodozni, és esetleg már a célzott fogyókúrát vagy edzést is elkezdte, itt az ideje azon is gondolkodni, mit viselünk majd a strandon. Lehetőleg zöldet: nem feltétlen a színre, hanem inkább az újrahasznosított anyagra értve.

Mindegy, hogy egy- vagy kétrészes fürdőruháról van szó, fontos, hogy ne csak jól nézzenek ki, hanem gyorsan is száradjanak, ezért aztán többségük olyan szintetikus anyagból készül, mint például a spandex. Sajnos viszont a spandex és a többi szintetikus anyag gyártása során olyan mérgező vegyszereket használnak, melyek nemcsak a környezetre károsak, hanem a bőrünket is irritálhatják. Így idén talán már azon is érdemes elgondolkodni, hogy újrahasznosított anyagból készült bikinit válasszunk. Na de ki gyárt ilyesmit? Az 1800Recycling kiválasztotta a három legjobbat.

PET-palackból bikini: Aaron Chang

Aaron Chang a szörfösök közt jól ismert név, és mindig is elkötelezett védelmezője volt az általa imádott óceánoknak és strandoknak. Így nem meglepő, hogy a tervező a bolygónk iránt érzett szeretetét egy szexi, de mégis öko-tudatos fürdőruha-vonalra is kiterjesztette. A modellek üdítős műanyag palackokból újrahasznosított poliészter-fonalból készülnek, és általában természet ihlette motívumok díszítik őket.

Jégpálya helyett strandra: Anna Cohen

Egy kétrészes bikinihez viszonylag kevés anyag is elég, tehát itt még könnyebb megvalósítani azt, hogy környezetbarát legyen. Az újrafelhasználás mindig jobb, mintha újat vennénk, ezért érdemes egy pillantást vetni Anna Cohen háromszög-bikinijeire is. A tervező gyárakban keletkezett anyaghulladékot, illetve kimaradt végeket használ fel, valamint organikus gyapotot és bambuszt használ. Az egyik bikinit például olyan megmaradt anyagból gyártják, amiből korábban az olimpiai gyorskorcsolyázók kezeslábasai készültek.

A legnépszerűbbek sem maradnak ki

Az olyan szélesebb körben ismert márkák sem akarnak kimaradni az újrahasznosító trendből, mint a Billabong és a Hurley. A Billabong idén nyárra egy teljes öko-kollekcióval rukkolt elő, többek közt férfiaknak szánt fürdősortokkal is. Ezeket kifejezetten aktív mozgáshoz tervezték, a bevarrt részek miatt rugalmasak. A legjobb, hogy ezek is 100%-ig újrahasznosított poliészterből vannak.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.05.22 12:23:34tildy:)

  Ezek a bikinik max 14 eves kislanyokra jok, nem felnott nore.

 • 2011.05.22 14:51:46winnie the poh

  Pedig nem minden felnőtt nő folyik szét, még gyerek után sem.

 • 2011.05.23 14:41:17zanzibar

  Hol kaphatók?
  Interneten ugye ruhát nem céklszerű rendelni :)?
  Kedves Tildy: különfélék vagyunk. Van háromszög bikinire is igény. Képzeld, akadnak felnőtt nők 75A-s mellmérettel is, és nem óhajtanak kés alá feküdni, illetve csadorban járni. Meg persze vannak 90D-vel. Tudod: a változatosság gyönyörködtet. A Magistral és a Triumph nagyon szép bikiniket kreál a gömbölyűbb hölgyeknek.

 • 2011.05.25 17:04:45Buci-Bigyo

  tildy:)

  Ezek a bikinik max 14 eves kislanyokra jok, nem felnott nore.

  ...és tényleg!11 éves koromban volt egy ilyen fazonú zöld bikinim, fehér pöttyökkel, akkora volt a mellem mint a felső képen a nőnek.:)

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta