ZÖLD

Új trend: híres szerelmespárok mentik meg a világot

2011. május 6., péntek 08:36

A környezetvédelem fontossága nagyobb hangsúlyt kap, amióta híres celebpárok együtt folytatják az ökoharcukat. Leonardo DiCaprio és Orlando Bloom is szupermodell párjával közösen száll harcba a környezetszennyezés ellen, de Jessica Alba és Hayden Christensen is megteszi a magáét.

Nemrég volt a Föld napja, amelyen sokan igyekeztek egy kicsivel jobban odafigyelni a környezetükre. Sajnos az év többi napján sokszor hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről – nem úgy néhány lelkes celeb, akiknek befolyásuk és anyagi helyzetük révén persze messzebbre elér a kezük, mint egy halandónak. A Shine néhány természetvédő celebpárt gyűjtött egy csokorba.

Bar Rafaeli és Leonardo DiCaprio

Mindenki Leóját a környezetvédelem egyik legelszántabb celeb-szószólójaként tartják számon, aki minden eszközt megragad, hogy felnyissa az emberek szemét – nincs ez másképp modell barátnőjével, Bar Rafaelivel sem. DiCaprio 2008-ban öröklakást vett egy New York-i ökobarát épületben, a Riverhouse-ban, egy hibridet vezet, és úton-útfélen igyekszik meggyőzni kollégáit a környezetvédelem fontosságáról. Megalapította a nevével fémjelzett, ökobarát célokat támogató alapítványt, emellett dokumentumfilmet forgatott a témában The 11th Hour (A tizenegyedik óra) címmel. Barátnője szintén kiveszi a részét a buliból: az alternatív energiahordozók népszerűsítéséért kampányol.

Miranda Kerr és Orlando Bloom

A Victoria's Secret modelljének kizárólag természetes alapanyagokat felhasználó bőrápolócsaládja Kora néven fut, 2011-ben a Föld órájának nagykövetévé választották és meztelenül pózolt a Rolling Stone zöld különszámában, hogy így hívja fel a figyelmet a nemes célra. Férje, Orlando Bloom ökobarát házat építtetett Londonban, 2009-ben pedig az UNICEF jószolgálati nagykövetévé nevezték ki.

Jessica Alba és Cash Warren

A színésznő és filmproducer férje 2008-ban ökobarát házat vásárolt Los Angeles-ben, hogy ott neveljék fel lányukat, Honor Marie-t. A pár környezettudatosan él, Alba egy interjúban úgy fogalmazott: „Szeretném, ha a gyerekem egy tisztább Földön élhetne.”

Rachel Bilson és Hayden Christensen

A színészpáros női tagja újrahasznosítható bevásárlótáskákat használ, egy hibrid Toyota Prius-szal furikázik és természetes gyapjúból készült ruhákat visel, Christensennek pedig biofarmja van Kanadában.

Angelina Jolie és Brad Pitt

Talán őket kell a legkevésbé bemutatni: a Jolie-Pitt Alapítvány a világ minden táján próbál enyhíteni a humanitárius katasztrófák okozta gondokon. A pár emellett aktívan kampányol az ökobarát közösségek létrehozásáért és számos saját ökoprojektjük van, amiben ventillálhatnak.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.05.06 10:21:58Alex2000

  "2009-ben pedig az UNICEF jószolgálati nagykövetévé nevezték ki." Nem akarok szemétkedni, de szerintem abból a fizetésből, amit ő ezért kap egy egész afrikai falut ki lehetne segíteni a bajból.

 • 2011.05.06 10:47:51an-dee

  Alex2000: miért mennyi kap ezért?

 • 2011.05.06 11:09:02Alex2000

  an-dee: hát abból kiindulva, hogy az egész UNICEF egy nagy pénzmosoda, és hogy emberek a semmit tevésért kaszálnak milliókat a beifizett adományokból, szerintem sokat.

 • 2011.05.06 11:17:21an-dee

  szóval nem tudsz semmit csak vádaskodsz? miért nem mész politikusnak?

 • 2011.05.06 11:31:28Alex2000

  an-dee: de igen tudok egy-mást, de ez nem rád tartózik. Fizess csak az UNICEF-nek, meg mindenféle kamú alapítványnak. Én szeretnem, ha közvetett módon tudok segíteni, és ez is megoldható ha akar az ember.

 • 2011.05.06 11:39:50Zigomer Trubahin

  Alex, az ENSZ-nél a jószolgálati nagykövetek a világon semmilyen fizetést nem kapnak.

  [link]

  BTW ha valaki azt képzeli, hogy egy ENSZ-től kapott bármilyen fizetés egy hollywoodi sztár anyagi helyzetében bármit is számítana, az egyszerűen ostoba.

 • 2011.05.06 11:48:37AzHofi

  Alex2000: közvetlent akartál írni, ugye?

 • 2011.05.06 11:53:57no-night

  Bár lenne végre egy olyan őszinte világhíresség, aki kimondaná, hogy ezt az egészet csak azért csinálja, mert ezt várja el a környezete, vagy hogy ezzel is még jobb legyen a megítélése - mert szerintem a többségük önzésből vagy képmutatásból csinálja az egészet, nem meggyőződésből.

 • 2011.05.06 12:06:01Alex2000

  Zigomer Trubahin: 18. "Goodwill Ambassadors and Messengers of Peace shall not be paid a salary, although a symbolic payment of $1 per year or equivalent may be granted to them. Goodwill Ambassadors and Messengers of Peace may be given travel and daily subsistence allowances when they are travelling on behalf of the United Nations."
  Te jó ég, itt mindenki ilyen csőlátású? Nem kell ahhoz fizetés, hogy kaszáljon valaki. Bajnai is 1 ft-ot kapott, mégis szétlopta az országát. Aki nem tud angolul: a "nagykövetek" évi 1 dollár szimbolikus pénzt kapnak, de részesülnek korlátlan ellátmányban és fizetik az utazásukat is. A gyengébbek kedvéért ez lefordítva: utaznak összevissza a világban 5 csillagos szállodába stb., majd megsimogatnak egy helyi kisgyerek pofikáját, és ezzel elszámolják az UNICEF-nél.

 • 2011.05.06 12:08:32Alex2000

  AzHofi: igen.

 • 2011.05.06 12:23:28mosolygós arc

  Alex2000:
  Te egy nagyon korlátolt, keserű ember vagy, nem gondolod? Amúgy meg az USA-ban az adózás is másképp működik: ha jótékony célokra adsz pénzt, azért adójóváírást kapsz. Nemhiába adakoznak, de azért ne szállj már ennyire el.

 • 2011.05.06 12:36:09Zigomer Trubahin

  Alex, atyaég, te komolyan azt képzeled, hogy egy Orlando Bloom kaliberű csávó a szállodai számlákért csinálja ezt? Te valami rettenetesen besavanyodott párttitkárivadék lehetsz, akinek az útvonalelszámolással kapcsolatos trükközés jelenti az élet ormait...

 • 2011.05.06 12:41:11Alex2000

  Zigomer Trubahin: nem azért vagyok itt, hogy meggyőzzem az embereket. Mindenki azt csinál a saját életével és pénzével amit akar. Csak nevetek, hogy milyen naivak az emberek. Mindenesetre úgy gondlom, hogy nem én vagyok korlátolt nézetű...
  Zigomer Trubahin: gondlom van minimum 70.000 Ft-os fizetésed, de a pénztárnál te sem hagyod ott a 2 ft-ost.

 • 2011.05.06 12:46:21Alex2000

  Zigomer Trubahin: az előbbi hozzászólásom első részét mosolygós arc-nak szántam, bocs.

 • 2011.05.06 13:03:49mosolygós arc

  én ezen az egészen már tényleg csak mosolyogni tudok....

 • 2011.05.06 13:31:00troll ellenpólus

  Egyetértek veled, Alex. Nevetségesen naivak a honfitársaink, ha azt hiszik, hogy a korrupció a magyar határon véget ér. Lehet, hogy névleg nem vesznek föl fizetést, de annál inkább költségtérítéses buli az egész. Benzinpénz, repülő, szálloda, amit csak akarsz. Egyszerűen nevetséges, hogy ezeknek a trükkös, tolvaj gazembereknek sokan még tapsolnak is...

 • 2011.05.06 14:07:49ÉSZLÉNY

  Egyikük sincs rászorulva, h jótékonykodjon v. leprások közé menjen, v. létrehozzon bármilyen alapítványt. Vidáman ellennének a tomrájder meg az egyéb filmbevételekből, reklámokból. Mégis!
  Kíváncsi lennék a sok jóindulatú hozzászóló ha hirtelen az ölébe hullana akkora vagyon, mint nekik van, mennyit mennének, tennének, adnának rászorulóknak???? Szal csak szépen maradjanak csöndben.
  Mellesleg pedig, ha senki nem tesz semmit, mert majd úgyis azt hiszik, h csak a népszerűségért teszem, akkor aztán haladnánk előre!
  Gahhhhhhhh.

 • 2011.05.06 17:11:57Gromek

  Na, azért nem kellene túlzásokba esni. Audrey Hepburn volt talán az egyik leghíresebb jótékonysági nagykövet az ENSZ-nél, akiről senki nem feltételezi, hogy valamilyen ellenszolgáltatásért tette azt.

  Az elnevezésben is benne van, hogy jótékonysági... tehát, amellett, hogy valamilyen ügyért személyesen is tesz valamit, ezáltal anyagilag is támogatja az ügyet...

  Miért kell ennyi rosszindulat...?

 • 2011.05.06 19:26:29stevekoti

  no-night
  Bár lenne végre egy olyan őszinte világhíresség, aki kimondaná, hogy ezt az egészet csak azért csinálja, mert ezt várja el a környezete, vagy hogy ezzel is még jobb legyen a megítélése - mert szerintem a többségük önzésből vagy képmutatásból csinálja az egészet, nem meggyőződésből.
  --
  Már sok éve nem élek otthon és Te egy újabb ok vagy,hogy ne menjek vissza.
  Meg sem fordul a fejedben,h emberek egy adott anyagi helyzetben lehetnek onzetlenek? Pedig de. (Boborján)
  Most írhatnám,h itt lépten nyomon vannak a charity azaz jótékonysági boltok,úgyse értenéd. Az emberek inkább leadják a cuccaikat,mint kidobnák,csakhogy segítsenek. Ja, és nem kapnak érte semmit,a bolt pedig fillérekért(pennykért) árulja oket.
  Nyilván van néhány híresség,aki a hírnév miatt teszi,de hidd el ez itt egy un. "népszokás".(UK)
  És szerintem simán megtehetnénk mi magyarok is odahaza.
  Ha a cunami áldozatokra is futja.

 • 2011.05.06 19:33:00stevekoti

  Persze a népszokás alatt a NAGYON komolyan vett adakozást értem!

 • 2011.05.06 20:48:00stevekoti

  Gromek
  Miért kell ennyi rosszindulat...?
  ---

  Egyetértek Veled,de vszinu azért csodálkozol,mert fiatal vagy.
  Vagy egy naiv oreg.... mint én.

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta