Új trend: híres szerelmespárok mentik meg a világot

A környezetvédelem fontossága nagyobb hangsúlyt kap, amióta híres celebpárok együtt folytatják az ökoharcukat. Leonardo DiCaprio és Orlando Bloom is szupermodell párjával közösen száll harcba a környezetszennyezés ellen, de Jessica Alba és Hayden Christensen is megteszi a magáét.

Nemrég volt a Föld napja, amelyen sokan igyekeztek egy kicsivel jobban odafigyelni a környezetükre. Sajnos az év többi napján sokszor hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről – nem úgy néhány lelkes celeb, akiknek befolyásuk és anyagi helyzetük révén persze messzebbre elér a kezük, mint egy halandónak. A Shine néhány természetvédő celebpárt gyűjtött egy csokorba.

Bar Rafaeli és Leonardo DiCaprio

Mindenki Leóját a környezetvédelem egyik legelszántabb celeb-szószólójaként tartják számon, aki minden eszközt megragad, hogy felnyissa az emberek szemét – nincs ez másképp modell barátnőjével, Bar Rafaelivel sem. DiCaprio 2008-ban öröklakást vett egy New York-i ökobarát épületben, a Riverhouse-ban, egy hibridet vezet, és úton-útfélen igyekszik meggyőzni kollégáit a környezetvédelem fontosságáról. Megalapította a nevével fémjelzett, ökobarát célokat támogató alapítványt, emellett dokumentumfilmet forgatott a témában The 11th Hour (A tizenegyedik óra) címmel. Barátnője szintén kiveszi a részét a buliból: az alternatív energiahordozók népszerűsítéséért kampányol.

Miranda Kerr és Orlando Bloom

A Victoria's Secret modelljének kizárólag természetes alapanyagokat felhasználó bőrápolócsaládja Kora néven fut, 2011-ben a Föld órájának nagykövetévé választották és meztelenül pózolt a Rolling Stone zöld különszámában, hogy így hívja fel a figyelmet a nemes célra. Férje, Orlando Bloom ökobarát házat építtetett Londonban, 2009-ben pedig az UNICEF jószolgálati nagykövetévé nevezték ki.

Jessica Alba és Cash Warren

A színésznő és filmproducer férje 2008-ban ökobarát házat vásárolt Los Angeles-ben, hogy ott neveljék fel lányukat, Honor Marie-t. A pár környezettudatosan él, Alba egy interjúban úgy fogalmazott: „Szeretném, ha a gyerekem egy tisztább Földön élhetne.”

Rachel Bilson és Hayden Christensen

A színészpáros női tagja újrahasznosítható bevásárlótáskákat használ, egy hibrid Toyota Prius-szal furikázik és természetes gyapjúból készült ruhákat visel, Christensennek pedig biofarmja van Kanadában.

Angelina Jolie és Brad Pitt

Talán őket kell a legkevésbé bemutatni: a Jolie-Pitt Alapítvány a világ minden táján próbál enyhíteni a humanitárius katasztrófák okozta gondokon. A pár emellett aktívan kampányol az ökobarát közösségek létrehozásáért és számos saját ökoprojektjük van, amiben ventillálhatnak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek