ZÖLD RÖVIDHÍR

Plakátkampány a borosüveghez

2009. december 22., kedd 11:13

Az ÖKO-Pannon öt áruházlánccal együttműködve szemléletformáló plakátkampányt indít, hogy vásárláskor felhívja a figyelmet a nem visszaváltható üvegek szelektív gyűjtésére.

cikk-tious-rovid

 

A kampányban a Cora, a Kaiser's, a Metro, a Profi és a Spar árhuzázláncok vesznek részt.

A lakossági szelektív hulladékgyűjtésen belül is kiemelt fontossággal bírnak az üveghulladékok – sörös és borosüvegek, lekvárok, mézek, szörpök, szószok és mártások üvegei. Idén éves szinten kb. 79.000 tonna csomagolási eredetű üveghulladék keletkezik, melyből 32 százalékot kell hazánknak visszagyűjtenie és újrahasznosítania. Az Európai Uniós szabályozás értelmében azonban 2012-re az országnak 60 százalékos hasznosítási arányt szükséges elérnie. A magas követelmény teljesítése pedig csak lakosság aktív közreműködésével lehetséges, figyelmeztet az ÖKO-Pannon.  

 A kampányhoz csatlakozó Cora, Kaiser’s, Metro, Profi és Spar áruházak egyfelől a környezet megóvása iránti elkötelezettségüket fejezik ki, ugyanakkor segítik vásárlóik környezettudatos magatartásának kialakítását is. A szervezet az üvegcsomagolású termékek polcainál kihelyezett plakátokkal, padlómatricákkal a nem visszaváltható üvegek szelektív gyűjtésére ösztönzi a vásárlókat, amihez a kereskedelmi láncok többsége az áruházak területén is lehetőséget ad.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta