ZÖLD RÖVIDHÍR

Kimért kaják boltja Londonban

2010. január 21., csütörtök 11:20

Unpackaged néven nyitott meg az a londoni bolt, ahol mindent kimérve, zsákokból árulnak – nem csak zöldebb, de olcsóbb is így.

cikk-tious-rovid

unpackaged-bolt A bolt tulajdonosa, Catherine Conway 2006-ban indította az Unpackaged-et, ami eleinte csak egy piaci stand volt, mára azonban teljeskörű szolgáltatást nyújtó élelmiszerbolttá nőtte ki magát London belvárosában.

Ma, amikor már az uborkát is egyenként fóliázzák a nagyobb élelmiszerboltok, igazán üdítő jelenség, hogy a boltban zsákokban, üvegekben és faládákban állnak az ételek, italok, alapanyagok. Aki ide jön vásárolni, annak hoznia kell az üveget tejhez, a tárolóedényt a babhoz vagy mandulához, meg persze a bevásárlókosarat, amiben az egészet aztán hazaviszi. Mert itt akkor sem kap nejlonszatyrot, ha otthon felejtette a sajátját. Persze van néhány kivétel: a jobb borokat természetesen itt is palackozva árulják.

A csomagolás elhagyása csökkenti a termékek árát és a szállítás költségeit, valamint zacskók, nejlonszatyrok és papírtáskák tömkelegétől szabadít meg minket (és a világot).

A boltban mindenféle élelmiszer kapható, bár a választék kisebb, sok brand nem található meg a polcokon. Gyakran egy élelmiszerből csak egyfajtával szolgálnak, de ez nem zavarja a környezettudatos vásárlókat. A bolt a beszerzés során előnyben részesíti a helyi termelőket, sok bioélelmiszert forgalmaz, és csak olyan beszállítóktól rendel, akik figyelnek a fair trade szabályaira.

 

cikk-tipus-linkek

• Szatyortilalom Washingtonban
• Ciki a nejlon 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta