ZÖLD RÖVIDHÍR

Igyál tintahalból – és edd meg az üveget!

2010. január 18., hétfő 13:21

A napon szárított tintahal lehet az új PET palack – nemcsak ökobarát, hanem még ehető is.

cikk-tious-rovid

ikatokkuriReneszánszát éli az Ika Tokkuri hagyományos japán szakés üveg. Készítési módja a következő: a tintahal bőrét rizzsel töltik meg, majd addig hagyják a napon száradni, amíg formát nem ölt.

Ha tintahalbőrt használunk üvegnek, elkerülhetetlen, hogy ne érezzünk egy kis halszerű ízt, amely azonban mérséklődik, minél többször töltjük meg szakéval a palackot. Minden egyes tintahalüveget 5-6 alkalommal „hasznosíthatunk újra”, majd pedig el is fogyaszthatjuk a végén.

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta