ZÖLD RÖVIDHÍR

Ne pazarolj! Igyál esővizet!

2009. december 7., hétfő 15:35

Azt már nagyanyáink is tudták, hogy az esővíz kiválóan alkalmas hajmosásra, fürdésre, mosásra is – de vajon meg lehet inni az esővizet anélkül, hogy megbetegednénk?

cikk-tious-rovid

 

Erre a kérdésre kereste a választ Ausztráliában a Monash Egyetem Járványügyi és Betegségmegelőzési tanszéke. A kutatók arra kérték a vizsgálatban résztvevő 300 családot (egyik felük szűrt, másik felük szűretlen esővízet fogyasztott), hogy rendszeresen jegyezzék föl az egészségi állapotukban beállt változásokat. Tizenkét hónap elteltével összehasonlították a feljegyzéseket és megállapították, hogy nincs észrevehető különbség a szűrt és a szűretlen esővíz fogyasztóinak gyomor-bél fertőzésből eredő panaszai között. Egyes egészségügyi szakemberek kételkedtek abban, hogy a tisztítatlan esővíz iható-e – nos, úgy tűnik, igen, legalábbis Ausztráliában.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta