ZÖLD RÖVIDHÍR

Hulladékpapírból virágcserép

2010. január 25., hétfő 15:33

Hamarosan ökobarát cserépben nevelhetjük a növényeinket: környezetkímélő virágtartó gyártását kezdik meg Győr-Moson-Sopron megyében – hulladékpapírból.

cikk-tious-rovid


A biotermék a műanyag „cserepeket” helyettesíthetné, amelyek közül hazánkban évente több millió végzi a szemétben, jelentősen terhelve így a környezetet. A Sragner & Sragner Kft. februártól olyan virág-, és növénytartó edényeket állít elő hulladékpapír pépesítésével, valamint vákuumtechnológiával, amelyek hulladékként teljesen lebomlanak (nem szennyezve eáltal a környezetet), vagy pedig a növénnyel együtt kiültethetőek, és a "papírcserép" ott helyben lebomlik.

A környezetbarát virágcserép – amelyet hamarosan a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben fognak gyártani – iránt minden bizonnyal itthon és külföldön (különösen Nyugat-Európában) is élénk lesz az érdeklődés. 

A cég azonban már most további terveget szövöget: útépítéseknél rézsűk megkötésére használható termékekkel bővítenék a termékskálát, ám ezekben a speciális elemek már a fűmagot is tartalmazzák.

 

cikk-tipus-linkek

• Kimért kaják boltja Londonban
 Igyál tintahalból – és edd meg az üveget!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta