ZÖLD RÖVIDHÍR

Gurulj Pekingben!

2010. február 18., csütörtök 06:45

A közlekedési dugók mérséklése és a kínai főváros tisztább levegője érdekében a pekingi hatóságok 2015-re az utakon a kerékpárosok arányát a jelenlegi 19,7%-ról 23%-ra kívánják növelni. Ez az arány a 80-as években 80% volt.

peking

A pekingi önkormányzat tervei szerint 2015-re a lakosság 45%-a tömegközlekedést vesz igénybe, 22%-a gépkocsival, 23%-a kerékpárral, 8%-a taxival közlekedik majd.

Ennek érdekében a városvezetés számos intézkedést kíván bevezetni, például buszmegállók és metróállomások közelében több kerékpárparkolót létesítenek; 2015-re körülbelül ezer helyszínen összesen 50 ezer bicikli bérlésére is lehetőség lesz.

E törekvések igen időszerűek, mivel a 17 millió lakosú Peking jelenleg 4 millió gépkocsinak ad otthont, ennyi autó a légszennyezés, a forgalmi torlódások, valamint az ország energiabiztonsága szempontjából is nagy kihívást jelent.

forrás:nkth

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta