ZÖLD RÖVIDHÍR

Fair Trade lesz a Kit Kat csokoládé

2010. február 5., péntek 10:00

Ha a fair trade fogalmat halljuk, nem éppen a multik jutnak először az eszünkbe, mégis a svájci élelmiszeripari óriás, hatalmas lépésre szánta el magát, mindezt úgy, hogy mindössze 4%-al fizet többet a felvásárolt kakaóbabért!

 cikk-tious-rovid

A jövőben többet fizetnek majd a kakaóbaért a termesztőknek, így a kakóbabbal foglalkozó családok jobb körülmények között élhetnek. A fair trade mozgalom egyik legfontosabb célkitűzése, hogy olyan termékeket vásároljanak a tudatos, jómódban élő emberek, aminek termesztése közben nem végeztetnek kizsákmányoló munkát a bennszülöttekkel, nem gyerekmunkával állítják elő, és nem pusztítják a környezetet.

A multi elkötelezte magát abban is, hogy 2015-től már csak Fenntartható Pálmaolaj Kerekasztal által igazolt nyersanyagot fogja megvásárolni. Ez azért is nagyon fontos, mert a pálmaolaj termesztés az egyik olyan munka, ahol súlyosan visszaélnek a munkások emberi jogaival, rengeteg erdőt irtanak miatta, ami a vadvilág pusztulásával is jár.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta