ZÖLD RÖVIDHÍR

Bezöldült a 24 – Jack Bauer lenyomja a CO2-t

2010. január 15., péntek 05:57

Nemcsak a terroristák ellen veszi fel a küzdelmet Jack Bauer, hanem a széndioxid-kibocsátás ellen is – hibrid autók, stand by üzemmód és biodízel a forgatásokon.

cikk-tious-rovid

A nagysikerű amerikai akciósorozat a 7. évadban mintegy 43 százalékkal csökkentette ökológiai lábnyomát. (Az ökológiai lábnyom: egy ember vagy egy adott terület népességének a természetre gyakorolt hatását hektárban kifejező mutatószáma. Az átlagos, egy főre eső ökológiai lábnyom 2,2 hektár - szerk.)

Kiefer Sutherland megígérte, hogy a 8. évadra még tovább mérséklik a széndioxid-kibocsátást. „Amikor elkezdtük a 4. évadot, az volt a célunk, hogy egyáltalán ne hagyjunk ökológiai lábnyomot. Nem tudom, hogy ez mennyire lehetséges, hiszen a forgatások alatt autót kell vezetnünk, de valamennyi járművünk hibrid, azaz környezetbarát” – hangsúlyozta a színész. 

A 8. évadra számos újdonsággal rukkoltak elő a producerek a környezetbarátabb filmezésért, például valamennyi elektronikai felszerelést kikapcsolják, ha éppen nem használják. Ezenkívül lecserélték az energiapazarló villanykörtéket, a generátorokhoz biodízelt használnak, sőt nap-, és szélenergiát is bevetnek áramtermeléshez. A forgatókönyvet és az adott forgatási jelenethez kapcsolódó kiegészítéseket pedig nem nyomtatva, hanem elektronikus úton kapják meg a színészek.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta