ZÖLD RÖVIDHÍR

A dínók köztünk vannak

2010. február 8., hétfő 10:15

A feltételezések szerint több mint 100 millió éves lábnyomokat egy három hónapon át tartó ásatás fedezték fel egy vízmosásban Santung tartományban, Csucseng városa közelében - jelentette a Hszinhua hírügynökség.

 cikk-tious-rovid

A lábnyomok 10-18 centiméter hosszúak, és legkevesebb hat különböző dinoszauruszé, köztük tirannoszauruszé, lehetnek. Érdekességük, hogy mindegyik ugyanabba az irányba néz - közölte Vang Haj-csün, a Kínai Tudományos Akadémia szakértője.

Ez utalhat vándorlásuk útvonalára, vagy arra, hogy hirtelen kellett menekülniük a növényevő állatoknak egy ragadozó támadása nyomán - magyarázta Vang.

Csucseng városát Kínában dinoszaurusz városnak is nevezik, mivel a térségben 30 különböző helyen találtak dinoszaurusz fosszíliákat. A térségben 1964 óta két nagy ásatás is folyik. Azt tervezik, hogy fosszíliaparkot hoznak létre e területen.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta